۲۹ مرداد ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6571894
T T
۰ نفر
صندوق های سرمایه گذاری مکان مناسبی برای ورود سرمایه گذاران خارجی ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/05/29 اقتصاد.بورس.صندوق معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: صندوق های سرمایه گذاری فرصت مناسبی را برای ورود سرمایه گذاران خارجی مهیا کرده اند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، قاسم محسنی با بیان اینکه نرخ ارز در ایران روند ثابتی را دنبال می کند، افزود: درچنین شرایطی، بازدهی 15 تا 20 درصدی هم برای سرمایه گذاری خارجی مناسب است.
وی یکی ازمشکلات ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه ایران را نبود گزارش های مالی شرکت های بورسی به زبان انگلیسی اعلام کرد و افزود: آنان منابع کافی را برای تجزیه و تحلیل وضعیت شرکتهای بورسی ندارند.
محسنی با اشاره به اینکه سرمایه گذاران خارجی می توانند از طریق صندوق های سرمایه-گذاری به طور غیر مستقیم وارد بازار سرمایه ایران شوند ، اظهار داشت : تعدادی از آنان ترجیح می دهند به طور مشترک با ایرانیان وارد بازارسرمایه شوند. صندوق های سرمایه گذاری امکان انجام این مشارکت بین خارجیان و ایرانیان را فراهم آورده است.
وی به بازدهی مطلوب صندوق های سرمایه گذاری اشاره و اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک سرمایه گذاران خارجی از طریق این صندوق ها وارد بازار سرمایه شوند.
** افزایش حضور سرمایه گذاران حقیقی درصندوق های سرمایه گذاری معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت : صندوق های سرمایه گذاری در سهام در مدت کوتاه فعالیت خود بیش از 570 سرمایه گذار حقیقی را جذب کرده اند.
محسنی با بیان اینکه 50 سرمایه گذار حقوقی نیز درصندوق های سرمایه گذاری فعال هستند، افزود: براساس آخرین آمارها، نزدیک به 60 درصد سرمایه این صندوق هامتعلق به سرمایه گذاران حقیقی بوده که این امرنشان دهنده استقبال سرمایه گذاران از صندوق های سرمایه گذاری است.
وی به بازدهی مطلوب صندوق های سرمایه گذاری اشاره کرد و افزود: متوسط بازدهی صندوق ها در این مدت بیش از 43 درصد بوده که برخی از آنها بازدهی بیش از 70 درصد را نیز تجربه کرده اند.
محسنی یکی از مزایای صندوق های سرمایه گذاری را وجود پرتفوی متنوع آنها اعلام کرد و گفت: این موضوع می تواند به ساماندهی بازار سرمایه کمک مناسبی کند.
وی با بیان اینکه صندوق های سرمایه گذاری باید از آغاز سومین ماه فعالیت خود پرتفوی متنوعی داشته باشند، اظهار داشت: خوشبختانه اکثر صندوق ها، این الزام را رعایت کرده اند به طوری که وجوهی که وارد بازار شده بین شرکت های مختلف، توزیع شده است.
وی گفت: بحثهایی مطرح است مبنی بر اینکه ضمانت بازخرید پیش از سررسید اوراق مشارکت برداشته شود و این اوراق فقط در بورس اوراق بهادار معامله شوند که راهکار مناسب برای آن این است که صندوق های سرمایه گذاری نظیر صندوق کارآفرین، برای معامله اوراق مشارکت در بورس تشکیل شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه واحدهای سرمایه گذاری این صندوق ها قابل ابطال است (حتی در شرایطی که پرتفوی آنها نقدشونده نباشد)، مشکل سرمایه گذاران غیرحرفه ای حل خواهد شد به طوری که نگرانی سرمایه گذاران بابت نقدشوندگی دارایی هایشان برطرف می شود.
** نظارت دقیق بر روی صندوق های سرمایه گذاری محسنی به نظارت دقیق بر صندوق های سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت: معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با بکارگیری نرم افزارهای پیشرفته بر تمام فعالیت های صندوق های سرمایه گذاری از جمله صدور، ابطال، نحوه محاسبه ارزش خالص دارایی، خرید و فروش اوراق بهادار و ... نظارت دارد.
وی بابیان اینکه هر یک از صندوق های سرمایه گذاری دارای متولی است، اظهار داشت: متولی بر عملکرد ارکان مختلف صندوق نظارت داشته و مسئول اجرای دقیق برنامه های صندوق است تا حقوق سرمایه گذاران تضییع نشود.
** افزایش الزامات نظارتی برای صندوق های سرمایه گذاری سایز بزرگ محسنی در مورد تفاوت های صندوق های سرمایه گذاری کوچک با بزرگ، گفت: در صندوق های سرمایه گذاری بزرگ، وجوه بیشتری از سرمایه گذاران جمع آوری می شود.
وی افزود: مدیر ثبت به ارکان صندوق های سرمایه گذاری با سایز بزرگ افزوده شده است تا اطمینان سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری افزایش یابد.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به سرمایه گذاری متنوع تر صندوق های فوق در بازار سرمایه اشاره کرد و اظهار داشت: سرمایه گذاران در این صندوق ها به دلیل حجم زیاد سرمایه، می توانند کارمزد کمتری را به ارکان صندوق پرداخت کنند.
محسنی اظهار امیدواری کرد: نخستین صندوق سرمایه گذاری با سایز بزرگ با سرمایه ای معادل 50 میلیارد تومان تا پایان تابستان امسال فعالیت خود را در بازار سرمایه آغاز کند.
** طراحی ساختاری واحد برای صندوق های سرمایه گذاری معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، فرمت های استانداردی را طراحی کرده تا متقاضیان تاسیس صندوق های سرمایه گذاری اطلاعات خود را در قالب این فرم ها به سازمان ارسال کنند.
محسنی گفت: نمایش اطلاعات صندوق های سرمایه گذاری درسایت های مرتبط با بازار سرمایه به زودی فراهم خواهد شد تا سرمایه گذاران بتوانند به سهولت از نحوه فعالیت این صندوق ها مطلع شوند.
** صدور مجوز مشاوره سرمایه گذاری و سبدگردانی در 3 ماه آینده عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه کارشناسان معاونت نظارت بر نهادهای مالی این سازمان مطالعات زیادی را در این زمینه انجام دادند، افزود: پیش نویس مقررات مربوط به مجوز مشاوره سرمایه گذاری و سبدگردانی تدوین شده که امیدواریم در سه ماه آینده این مقررات نهایی شود تا این سازمان بتواند مجوزهای لازم را به متقاضیان بدهد.
در آن صورت مشاوران سرمایه گذاری می توانند به مدیریت صندوق های سرمایه گذاری بپردازند که این موضوع عامل مهمی درجهت افزایش تعداد و ارزش این صندوق ها خواهد بود.
** موسسات رتبه بندی تا پایان سال معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار از تصویب مقررات موسسات رتبه بندی در ماه های آتی خبر داد و گفت: چند درخواست تشکیل موسسه رتبه بندی از سوی اشخاص ایرانی و خارجی به سازمان بورس و اوراق بهادار ارایه شده است.
وی افزود: متقاضیان می توانند پس از تصویب مقررات موسسات رتبه بندی و احراز شرایط لازم، مجوز فعالیت خود را از سازمان دریافت کنند.
محسنی اظهار داشت: با توجه به اینکه برخی از ابزارهای نوین مالی نظیر اوراق مشارکت یا صکوک نیازمند رتبه بندی هستند، لذا پیش بینی می شود که بازار مناسبی درانتظار این موسسات باشد.
** عدم بهره گیری از توانمندی های شرکت های تامین سرمایه عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه شرکت های تامین سرمایه توانایی های فراوانی در بازار سرمایه دارند، گفت: تاکنون از توانمندی های این شرکت ها به طور کامل استفاده نشده است.
وی به حضور کمرنگ شرکت های تامین سرمایه در عرضه های اولیه سازمان خصوصی سازی اشاره کرد و افزود: به نظر می رسد تاکنون تعامل لازم بین این شرکت ها با سازمان خصوصی -سازی در عرضه های اولیه وجود نداشته است.
انتظار می رود سازمان خصوصی سازی از تخصص شرکت های تامین سرمایه در عرضه های اولیه در زمینه قیمت گذاری، بازاریابی اوراق بهادار و تعهد پذیره نویسی استفاده کند.
محسنی با بیان اینکه شرکت های تامین سرمایه درتمام دنیا مسئولیت عرضه های اولیه شرکت ها را برعهده دارند، گفت: این شرکتها با تشکیل سندیکاهایی می توانند وارد عرصه تعهد پذیره- نویسی شوند.
وی ادامه داد: روال عرضه های اولیه شرکتها در دنیا بدین گونه است که شرکتهای تامین سرمایه برای تعیین قیمت، وارد رقابت با یکدیگر می شوند و هر شرکت تامین سرمایه یا سندیکایی از آنها که با قیمت بیشتری تعهد پذیره نویسی را انجام دهد، مسئولیت عرضه اولیه را برعهده خواهد گرفت.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه شرکتهای تامین سرمایه نوین و امین مذاکرات خوبی را با نهادهای مالی داخل و خارج از کشور انجام داده اند، افزود : امیدواریم در آینده شاهد راه اندازی نهادهای مالی نوینی مانند صندوق سرمایه گذاری درسهام، صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان و بازارگردانی از سوی این دو شرکت باشیم.
اقتصام ** 9141 ** 1558 شماره 028 ساعت 13:27 تمام
۰ نفر