۲ شهریور ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6572046
T T
۰ نفر
سند چشم انداز 20 ساله برای وزارت نیرو تدوین می شود ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/06/02 اقتصاد.نیرو .سند چشم انداز. نیروگاه معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت نیرو اعلام کرد: کارگروهی برای تدوین سند چشم انداز 20 ساله وزارت نیرو تشکیل شده که در راستای سند چشم انداز 20 ساله کشور است.
به نوشته شماره روز شنبه نشریه برنامه چاپ معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری، علی عسکری افزود: بخشی از اهدافی که در قالب این سند تدوین می شود به برنامه پنجم توسعه تعلق می گیرد.
وی ادامه داد: کمیته های کاری در وزارت نیرو شکل گرفته تا بتوانند در مورد تدوین برنامه پنجم اقدام های خود را دنبال کنند. کمیته های کاری مختلف در بخش های برق، آب و فاضلاب، امور اداری و مسایل فرابخشی کارها را دنبال می کنند.
عسکری در مورد علت خاموشی های اخیر و برنامه وزارت نیرو برای برون رفت از این مشکل، گفت: با توجه به ظرفیت های ایجاد شده برای تولید برق در کشور حدود 45 هزار مگاوات ظرفیت اسمی برای تولید برق نصب شده اما از این میزان حدود 37 تا 40 هزار مگاوات قابلیت ورود به مدار را دارد که می تواند تولید شود.
وی افزود: با ظرفیت یادشده اگر می توانستیم تولید انجام دهیم نباید در کشور دچار خاموشی می شدیم اما در سال جاری خشکسالی مزید بر علت شد و بخشی از ظرفیت نیروگاه های برق آبی ما که هر سال در مدار تولید برق بودند و در دوره پیک مصرف هم وارد مدار تولید می شدند، امسال از مدار تولید خارج شدند و ما از بخشی از این ظرفیت محروم ماندیم.
عسکری اظهار امیدواری کرد: با ظرفیت ها و سرمایه گذاری هایی که ایجاد می شود بتوان این پدیده را مهار کرد.
وی توضیح داد: آنچه اکنون مهم بوده این است که در چند سال گذشته به دلیل شرایطی که بر اقتصاد کشور حاکم بود، رشد مصرف برق نسبت به رشد تولید بیشتر بوده و این امر سبب شد که ما در ایجاد ظرفیت های تولید به رشد مصرف نرسیم.
معاون وزیر نیرو ابراز امیدواری کرد: سرعت سرمایه گذاری در صنعت برق در آینده افزایش یابد تا بتوانیم به تقاضای مصرف پاسخ دهیم.
عسکری، میزان مصرف برق در کشور را بسیار زیاد دانست و گفت: ما صرفه جویی لازم را در مصرف انرژی نداریم از این رو توصیه می کنیم که خانوارها در مصرف برق صرفه جویی کنند. چنانچه تنها 10 درصد صرفه جویی در مصرف برق داشته باشیم به طور یقین با این خاموشی ها مواجه نخواهیم شد.
وی تصریح کرد: با 10 درصد صرفه جویی در واقع با 37 هزار مگاوات انرژی که وارد می شود، حدود سه هزار و 700 مگاوات صرفه جویی صورت می گیرد که این رقم معادل خاموشی هایی است که در پیک تابستان با آن مواجه هستیم.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه پس از تابستان میزان خاموشی ها کم خواهد شد، گفت: از این رو باید دو هدف یکی تامین منابع ارزی و ریالی برای افزایش سرمایه گذاری و دوم صرفه جویی و بهینه سازی مصرف برق با هم دنبال شوند.
عسکری در مورد حضور بخش خصوصی در صنعت برق، اظهار داشت: از 15 متقاضی که برای سرمایه گذاری از طرف بخش خصوصی در صنعت برق به میدان آمده اند، پنج متقاضی توانسته اند مجوزهای لازم را اخذ کنند و برخی از آنها نیز در مسیر اخذ مجوز مانده اند. آنها هم که مجوزهای لازم را گرفته اند در مسیر گشایش اعتبار ارزی و ریالی در بانکها مانده اند.
وی در مورد میزان راندمان نیروگاه های ایران گفت: نیروگاهها ترکیب مختلفی دارند. در ایران، راندمان نیروگاه های بخاری حدود 37 درصد، نیروگاه های گازی حدود 29 درصد و نیروگاه های سیکل ترکیبی حدود 45 درصد است که میانگین مجموع آنها 37 درصد می شود.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت نیرو درباره طرح واگذاری نیروگاهها ، اظهار داشت: برای تسریع در واگذاری نیروگاهها به بخش خصوصی، با توجه به اصل 44 قانون اساسی و هماهنگی با سازمان بورس قرار شد نیروگاهها از طریق مزایده واگذار شود.
عسکری افزود: با هماهنگی که بتازگی با سازمان بورس و شورای عالی واگذاری انجام شد، در حال حاضر چند نیروگاه در فهرست واگذاری هستند.
نیروگاههای بیستون، سهند، سیکل ترکیبی کرمان، سیکل ترکیبی آبادان، سیکل ترکیبی دماوند، هرمزگان، نیروگاه سنندج و سیکل ترکیبی شیروان از نیروگاههای در حال واگذاری هستند که ظرفیت آنها در مجموع بیش از شش هزار و 400 مگاوات است.
وی اظهار امیدواری کرد: با توجه به اینکه نیروگاههای یاد شده جدید هستند و بازده بالای 30 درصد دارند، به سرعت واگذار شوند و بخش خصوصی از این مسئله استقبال کند.
اقتصام ** 1556 ** 1558 شماره 046 ساعت 15:32 تمام
۰ نفر