۱۰ اسفند ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6581492
T T
۰ نفر
وزیر اقتصاد: 80 درصد واگذاری ها از طریق بورس انجام شده است ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/12/10 اقتصاد.همایش اصل 44.واگذاری ها وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: معادل 80 درصد از واگذاری شرکت های دولتی از طریق بورس و اوراق بهادار انجام شده است.
سیدشمس الدین حسینی روز شنبه در همایش اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، رشد اقتصادی، گسترش عدالت و افزایش رقابت پذیری را از مهم ترین اهداف اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی دانست و گفت: برای تحقق آن باید ترکیب بخش های اقتصادی تغییر کند و تصدی گری های دولتی کاهش یابد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: اجرای سیاست های کلی اصل 44 تحقق اهداف سند چشم انداز توسعه بیست ساله کشور را تضمین می کند.
وی افزود: از آنجا که اجرای طرح تحول اقتصادی می تواند فضای مطلوبی را برای بخش های خصوصی و تعاونی فراهم آورد، برای عملی شدن این هدف فضای کسب و کار و انگیزه بخش غیردولتی باید بهبود یابد.
حسینی در خصوص حجم واگذاری ها، گفت: از سال 84 تاکنون 38 هزار میلیارد تومان معادل 14 برابر واگذاری ها (از سال 70 تا 84) واگذار شده است.
وی، تعداد شرکت های واگذار شده را در این مدت 339 مورد عنوان کرد و گفت: 246 شرکت را بخش خصوصی خریداری کرده، 38 شرکت بابت رد دیون و 55 شرکت هم در قالب سهام عدالت بوده است.
حسینی گفت: 49 درصد شرکت های واگذار شده متعلق به وزارت نفت، 29 درصد متعلق به وزارت صنایع و معادن و 14 درصد از وزارت اقتصاد و بقیه از دیگر بخش ها بوده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: 65 هزار نفر از کارکنان شرکت های واگذار شده، تاکنون سهام ترجیحی و 22 میلیون نفر هم سهام عدالت گرفته اند حسینی واگذاری شرکت های بسیار بزرگ مانند فولادسازی ها، صنایع مس، کشتیرانی، پتروشیمی ها و بانک ملت را نشان دهنده جدیت دولت در اجرای سیاست های کلی اصل 44ذکر کرد.
وی تاکید کرد: کار واگذاری نیروگاه ها، پالایشگاه ها، هواپیمایی، پست، بانک ها و بیمه ها در حال انجام است که فقط ارزش 20 شرکت بزرگ در حال واگذاری 32 هزار میلیارد تومان برآورد می شود.
وزیر اقتصاد یکی از ویژگی های سیاست های کلی اصل 44 را اولویت واگذاری ها از طریق بورس دانست و ادامه داد: روش های دیگر واگذاری مانند مزایده و مذاکره نیز مورد توجه بوده که در ماه های اخیر مجوز واگذاری نیروگاه با روش مذاکره صادر شده است.
حسینی با تاکید بر اینکه دولت تنها واگذاری شرکت ها را مدنظر قرار نداده است، گفت: بهبود فضای کسب و کار، تشکیل نهادها و شوراهای پیش بینی شده در قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 با هدف تضمین فضای رقابت، شفافیت و بهبود عملکرد هم از اقدام های دولت است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: تاکنون 30 آیین نامه، دستورالعمل و نظام نامه، آماده شده و هفت مورد به تصویب رسیده است.
وی با بیان آنکه شرکت هایی که تاکنون واگذار شده اند شرکت های دولتی تولیدکننده کالا و خدمات خصوصی هستند، افزود: اکنون مشغول واگذاری شرکت هایی هستیم که خدمات و کالاهای عمومی و شبه عمومی تولید می کنند که واگذاری آنها پیچیدگی های زیادی دارد.
حسینی یکی دیگر از اقدام های دولت را در جهت اجرای قانون اصل 44، تعمیق بازار سرمایه دانست و گفت: ایجاد صندوق های مشترک سرمایه گذاری و اوراق بهادار سرمایه گذاری اسلامی از مهم ترین اقداماتی است که دنبال می شود.
وی افزود: توسعه بخش تعاون، مالکیت عمومی و جذب سرمایه گذاری های خارجی هم از رویکردهای دولت در اجرای سیاست های کلی اصل 44 است.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: تغییرات ناشی از اجرای قانون سیاست های کلی اصل 44 باید تا پایان برنامه پنجم توسعه تکمیل شود اما باید تحولات محیطی مانند بحران اخیر جهانی را هم در نظر گرفت.
حسینی بر فرهنگ سازی و تعامل نهادهای مسئول برای اجرای موفق و موثر قانون سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی تاکید کرد.
ارائه گزارش عملکرد دستگاه ها در اجرای سیاستهای کلی اصل44، تبادل نظر درباره عملکرد دستگاه ها و پیشنهاد برنامه ها و راهکارهای مناسب برای تسریع در اجرای سیاست های کلی اصل44 از اهداف برگزاری همایش یکروزه اجرایی سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی است که در پژوهشگاه نیرو آغاز به کار کرد.
همچنین واگذاری بنگاه ها، تقویت بخش خصوصی، رفع موانع حقوقی، تدوین و پیشنهاد قوانین جدید، تفکیک فعالیت حاکمیتی و تصدی، تغییر ساختار حاکمیتی و تقویت بعد نظارتی از دیگر محورهای مهم همایش یاد شده است.
دستگاه های اجرایی، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، مجمع تشخیص مصلحت نظام ، دستگاه های نظارتی، فعالان بخش خصوصی و تعاونی و رسانه ها مخاطبان این همایش هستند.
اقتصام ** 9141 ** 1558 شماره 044 ساعت 16:48 تمام
۰ نفر