۳ مهر ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6605221
T T
۰ نفر
سازمان بورس با قاطعیت به جرایم مدیران شرکت های بورسی رسیدگی می کند ................................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 03/07/86 داخلی.اقتصادی.بورس.
معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: این سازمان با قاطعیت به جرایم مدیران شرکت های بورسی و شرکت های ثبت شده نزد سازمان به ویژه در خصوص ارایه اطلاعات خلاف واقع، عدم ارایه به موقع اطلاعات و یا معامله براساس اطلاعات نهانی، رسیدگی می کند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه، "حسین فهیمی" افزود: با تصویب قانون جدید بازار اوراق بهادار و اجرایی شدن این قانون در ابتدای سال 1385 تعاریف جدیدی در بازار سرمایه ایران ظهور عملی پیدا کرد.
وی اظهار داشت: بعضی از این تعاریف که در فصل ششم این قانون به آنها اشاره شده در خصوص جرایمی است که ممکن است مدیران شرکت های بورسی و ثبت شده نزد سازمان، مرتکب شوند.
فهیمی ادامه داد: در فصل ششم قانون بازار به 18 عنوان مجرمانه اشاره شده که از مهمترین آنها عدم ارایه اطلاعات مهم به سازمان بورس و اوراق بهادار، معامله بر اساس اطلاعات نهانی و دستکاری بازار است.
معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: مدیران شرکت های بورسی و ثبت شده نزد سازمان، همواره متهمان اصلی سه عنوان مجرمانه اول شامل عدم ارایه اطلاعات مهم به سازمان، ارایه اطلاعات غیرصحیح و یا جعلی و معامله براساس اطلاعات نهانی هستند و متهم اصلی در جرائم دستکاری در بازار و قیمت ها کارگزاران هستند.
وی در مورد اقدام های سازمان بورس و اوراق بهادار درمورد جرایم ارتکابی در بازار سرمایه، گفت: از آغاز فعالیت سازمان بورس و اوراق بهادار و ایجاد معاونت حقوقی، سازمان بورس با رویکرد اصلاح و سامان دهی و ایجاد بستر عادلانه بازار اوراق بهادار و همچنین اعمال نظارت بر فعالان بازار سرمایه چندین پرونده مهم را رسیدگی و در صورت لزوم در مراجع قضایی ثبت و نسبت به پیگیری آنها اقدام کرده است.
فهیمی در مورد نحوه برخورد سازمان بورس و اوراق بهادار با جرایم اظهار داشت: برای هریک از حوزه های فعالیت در بازار اوراق بهادار، یک بخش نظارتی (مانند نظارت بر بورس ها و ناشران و یا نظارت بر نهادهای مالی ) در سازمان تعریف شده است.
وی تاکید کرد: ادارات نظارتی در سازمان بورس و اوراق بهادار در جریان نظارت مستمر خود بر عملکرد بازار یا فعالیت هر یک از فعالان بازار، چنانچه با جرم یا تخلفی مواجه شوند، موضوع را در گزارشی اعلام می کنند.
معاون حقوقی سازمان بورس افزود: ابتدا قسمت های مختلف سازمان بر اساس شرح وظایف نظارتی خود اقدام به تهیه گزارش کارشناسی و ارسال این گزارش به معاونت حقوقی می کنند.
وی افزود: با طرح این گزارش در "کمیته رسیدگی به تخلفات انضباطی شرکت ها" و یا "هیات رسیدگی به تخلفات انضباطی کارگزاران"، در صورت احراز وقوع جرم، موضوع به مدیریت امور حقوقی و انتظامی سازمان ارجاع می شود تا با بهره گیری از کارشناسان آن قسمت، اقدام به تهیه شکوائیه شده و پرونده به مراجع قضایی جهت رسیدگی ارجاع شود.
وی با بیان اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان یک نهاد تخصصی در بازار سرمایه با دقت و ظرافت کامل فعالیت های بازار را تحت نظر دارد، گفت: این سازمان همکاری های گسترده ای را با مراجع قضایی آغاز کرده به طوری که تاکنون به نحو شایسته ای در راستای برخورد با جرایم عمل کرده و به طور حتم این روند با جدیت بیشتری در حال پیگیری است.
نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد همکاری این سازمان با مراجع قضایی افزود: خوشبختانه مراجع قضایی با درک اهمیت این موضوع و همچنین تخصصی بودن رسیدگی به جرایم قانون بازار اوراق بهادار با همکاری کامل پرونده های ارجاع شده از سوی سازمان را مورد رسیدگی قرار داده و تصمیمات قضایی را اتخاذ کرده اند که این تصمیمات از رسیدگی های عادی و صدور قرار تا صدور حکم بدوی را شامل می شود.
وی درباره پیگری جرائم مدیران شرکت های بورسی در ماه های اخیر، اظهار داشت : از ابتدای شکل گیری سازمان تعداد 69 فقره گزارش در قالب پرونده در کمیته رسیدگی به تخلفات مطرح شده که مربوط به تخلفات و جرایم مدیران شرکت های بورسی بوده است.
وی ادامه داد: از این تعداد پرونده 11 مورد آن مربوط به"جرایم"مدیران شرکت های بورسی بوده است که در بین آنها پرونده مدیران 4 شرکت بورسی به اتهام عدم ارایه به موقع اطلاعات و همچنین معامله مدیران شرکت ها براساس اطلاعات نهانی به مراجع قضایی ذیصلاح جهت رسیدگی ارجاع و هم اکنون در حال رسیدگی است.
فهیمی خاطرنشان کرد: سایر پرونده ها نیز با اتهاماتی مشابه درخصوص جرایم مدیران شرکت های بورسی و ثبت شده نزد سازمان مطرح شده اند که هم اکنون در حال مستندسازی و تکمیل پرونده هستیم تا پس از تکمیل به مراجع ذیصلاح قضایی جهت رسیدگی ارسال کنیم.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در طول 8 ماه گذشته علاوه بر گزارش های ادارات نظارتی سازمان سهامداران شرکتها نیز تعداد 276 فقره شکایت در واحد رسیدگی به شکایات مستقر در این حوزه معاونت علیه شرکتها مطرح کرده اند که به همه آنها رسیدگی و پاسخ لازم به شاکیان پرونده ها داده شده است.
وی در مورد خلاء های احتمالی در برخورد با جرایم بازار سرمایه افزود: قانون بازار اوراق بهادار، قانون جوانی است که با توجه به گزارشات کارشناسی تهیه شده توسط قسمت های مختلف سازمان و همچنین تهیه و تدوین آیین نامه ها و دستورالعملهای مختلف سعی در شفاف نمودن، تبیین و توضیح این قانون داریم تا مجریان آن در مرحله عمل دچار مشکل نشوند.
معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: اما به هر حال این قانون در بخش جرایم و مجازاتها به طور کاملا روشن و آشکار پاره ای از اقدامات را جرم تلقی کرده و ارتکاب هر یک از آنها، تعقیب قضایی و محکومیت کیفری را به دنبال خواهد داشت.
اقتصام/9141/1558/ شماره 084 ساعت 14:50 تمام
۰ نفر