۲۳ آبان ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6610865
T T
۰ نفر
آقامحمدی: تحقق بودجه عملیاتی نیازمند نظارت بیشتر است .....................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 23/08/86 داخلی.اقتصادی.همایش.اصل 44 .
یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در صورتی که دولت بودجه سال آینده را به صورت عملیاتی تنظیم کند، باید میزان نظارت و کنترل خود را در هنگام تخصیص و صرف آن افزایش دهد.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، "علی آقامحمدی" در حاشیه همایش"فرهنگ، رسانه و تحقق اصل 44 قانون اساسی"، افزود: در بودجه عملیاتی ، منابع به جای فعالیتها به فرآیند تعلق می گیرد و این امر نتایج مطلوبی را برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در صورتی که دولت نتواند بر چگونگی، نحوه تخصیص و مصرف بودجه نظارت دقیق و کاملی داشته باشد نتایج نامطلوبی بر اقتصاد کشور ایجاد خواهد شد.
وی با بیان آنکه باید دولت در تنظیم بودجه منافع عمومی را در نظر گیرد، اظهار داشت: دولت برای مصرف بودجه عملیاتی باید ساز و کار قوی و مناسبی را اتخاذ کند.
آقامحمدی گفت: بودجه سال آینده که در دو بخش تنظیم می شود 50 درصد از آن مربوط به وظایف حاکمیتی و مابقی نیز به سایر بخش ها تعلق می گیرد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان آنکه، دولت در حال حاضر مقدمات واگذاری شرکت ها به بخش خصوصی را فراهم کرده است، افزود: دولت باید پس از واگذاری شرکت ها به بخش خصوصی ردیف تخصیصی مربوط به آن را حذف کرده و منابع را به سایر بخش ها اختصاص دهد.
وی تصریح کرد: بودجه باید به صورت موقتی به شرکت های در حال واگذاری، تخصیص یابد و پس از واگذاری اصلاح قانون بودجه صورت گیرد.
آقامحمدی با بیان آنکه، تصدی ها باید از حاکمیت تفکیک شود، افزود: دولت باید ابتدا هزینه انجام و آغاز فعالیت ها طرحها را پرداخت و سپس ادامه فعالیت ها را به بخش خصوصی واگذار کند.
این کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص وضعیت اقتصادی ایران، گفت: ایران از نظر صرفه جویی مقام مناسبی را در دنیا به دست آورده لذا باید برنامه ریزی مناسبی در این بخش انجام دهد.
آقامحمدی با بیان آنکه ایران از نظر پرداخت یارانه جایگاه نامطلوبی در دنیا دارد، افزود: این امر نشان از اسراف در بخش های مختلف دارد.
وی در تشریح این مطلب اظهار داشت: با وجودی که ایران در مصرف سوخت و انرژی جایگاه مناسبی میان کشورهای دنیا دارد اما نوع مصرف آن در کشور نامناسب است به نحوی که بیشتر انرژی کشور در بخش خانگی مصرف می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص خواب سرمایه در ایران، گفت: از آنجا که ارزش افزوده بخش مسکن در کشور زیاد است، خواب سرمایه در این بخش بسیار زیاد است.
به گفته وی، 20 هزار واحد مسکونی در حال حاضر در کشور به علت سیاست - گذاری نامناسب در بخش های مختلف اقتصادی خالی از سکنه است.
وی شرایط موجود را برای فعالیت بخش خصوصی نامناسب ارزیابی کرد و افزود: از آنجا که وضعیت سرمایه گذاری در ایران مطلوب نیست، سرمایه گذاران اطمینان مناسبی برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف ندارند لذا دولت ها نیز تاکنون برای رفع این معضلات راهکارهای فوری و هزینه بری را اتخاذ کرده اند.
اقتصام ** 9141 ** 1558 شماره 148 ساعت 15:26 تمام
۰ نفر