۱۳ آذر ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6613294
T T
۰ نفر
دانشگاه امیرکبیرطرح تصفیه پساب های صنعتی از فلزات سنگین را اجرایی کرد .....................................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 13/09/86 داخلی.علمی.تصفیه.امیرکبیر.
محققان دانشکده مهندسی شیمی و پتروشیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در یک اقدام مثبت زیست محیطی موفق شدند، پساب های صنعتی را از وجود فلزات سنگین همچون جیوه تصفیه کنند.
روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر روز سه شنبه به نقل از دکتر "منوچهر نیک آذر" مجری این طرح و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی و پتروشیمی این مطلب را اعلام کرد.
مجری این طرح با اشاره به آلودگی های موجود درپساب های صنعتی به خصوص پساب های صنعتی از قبیل جیوه، کرم، کادمیم و سرب گفت: بسیاری از پساب های صنعتی به خصوص پساب های مجتمع های پتروشیمی دارای درصدآلودگی بسیاربالایی از فلز جیوه هستند که رشد جانوران آبزی و سایر موجودات زنده را با مشکلات بسیاری رو به رو کرده است.
وی افزود لذا باتوجه به تبعات فراوان آلایندگی فلزات سنگین، باید برای تصفیه پساب های صنعتی تدبیر مناسبی اندیشیده شود.
دکتر نیک آذر در مورد نحوه تصفیه پساب های صنعتی از فلز جیوه اظهار داشت: دراین زمینه روش های متعددی وجود دارد و می توان با استفاده از جاذب های مختلف از قبیل خاک اره، کربن اکتیو، سبوس برنج و غلات، جیوه موجود در پساب های صنعتی را جذب کرد.
مجری این طرح در تشریح نحوه واکنش جاذب های جیوه با پساب های صنعتی اظهار داشت : جاذب ها در یک ستون قرار می گیرد و پساب های صنعتی از روی آن عبور داده می شود. حین عبور از ستون، آلاینده ها توسط جذب سطحی توسط جاذب ها جذب می شوند و پس از مدتی که ظرفیت جاذب اشباع شد، جاذب در معرض دفع قرار گرفته و یا توسط جاذب های نو جایگزین می شود.
وی در مورد سایر روش های تصفیه پساب های صنعتی اظهار داشت روش های بیولوژیکی با استفاده از میکروارگانیسم ها، قارچ ها، جلبک ها و روش های آزمایشگاهی از قبیل الکترولیز،اکسیداسیون پیشرفته و... نیز می توانند برای کاهش آلایندگی پساب ها به کار رود، ضمن اینکه روش های تلفیقی نیز می تواند مد نظر قرار گیرد.
به گفته وی هر یک از این روش ها دارای مزایا و معایبی است. استفاده از الکترولیز روش گران قیمتی است در حالی که روش های بیولوژیکی از قبیل قارچ یا جلبک های خاص، مقرون به صرفه تر است و می توان از آن در شرایط محیطی فشار و دمای پایین استفاده کرد.
وی تاکید کرد برای تصفیه پساب ها از هر نوع آلودگی، باید قارچ مخصوص به آن، در شرایط کشت مخصوص پرورش داده شود.
دکتر نیک آذر در تشریح روش های اکسیداسیون پیشرفته و الکترولیزاظهار داشت: در روش اکسیداسیون پیشرفته یک ماده اکسیداسیونی مثل آب اکسیژنه، پراکسیدهاو غیره در مجاورت نور UV ، عناصر سنگین مثل جیوه را جذب می کند.
روش الکترولیز نیز به عنوان یک روش آزمایشگاهی برای جذب آلاینده ها به کار می رود.
این استاد دانشگاه درپایان بااشاره به تبعات سنگین آلاینده های زیست- محیطی اظهارامیدواری کرد که مسوولان کشوری با اختصاص بودجه مناسب به پروژه های تحقیقاتی، توجه بیشتری به مساله حفظ محیط زیست و کاهش آن از آلاینده ها داشته باشند.
علمی ** 1786**1515 شماره 058 ساعت 12:56 تمام
۰ نفر