۲۵ آذر ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6614886
T T
۰ نفر
افزایش مصرف سرانه شیلات درکشور نیازمند فرهنگ سازی است .......................................................
کرج ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 25/09/86 داخلی.اقتصادی.شیلات مدیر روابط عمومی و بین الملل سازمان شیلات ایران گفت: افزایش مصرف سرانه شیلات در کشور ما نیازمند فرهنگ سازی مناسب و اشاعه آن است.
"مهدی شیرازی" روز یکشنبه در آیین گشایش نمایشگاه شیلات در کرج افزود: اکنون سرانه مصرف در کشور ما نسبت به کشورهای توسعه یافته یا درحال توسعه بسیار پایین است به نحوی که متوسط مصرف سالانه ماهی در کشور کمتر از هشت کیلوگرم است در حالی که استاندارد جهانی آن بیش از 16 کیلوگرم است.
وی تصریح کرد: فرهنگ سازی مناسب تابع بعضی از عوامل همچون قیمت، کیفیت و تازه بودن، درآمد مصرف کننده ، وضعیت بسته بندی و فرآوری آبزیان، میزان آشنایی مردم با طبخ آبزیان، اطمینان از سلامت آبزی، وجود مراکز متعدد عرضه آبزیان و میزان آشنایی مردم با خواص آنها است.
وی گفت: فرهنگ سازی در کشور ما بسیار مشکل و زمان بر است و به منابع مالی و مشارکت دستگاههای اجرایی نیاز دارد.
وی افزود: آموزش و تبلیغات از دیگر مباحث در فرهنگسازی است، بطوری که طی شش سال گذشته سازمان شیلات ایران 30 هزار نفر از بانوان را در کشور در خصوص طبخ آبزیان آموزش داده است.
وی با مقایسه آمار تولید آبزیان در دنیا و ایران اظهارداشت: در پایان سال 2005 حدود 158 میلیون تن انواع آبزیان در دنیا تولید شده است که از این میزان 95 میلیون تن ناشی از صید و بقیه آبزی پروری بوده است.
شیرازی گفت: در کشور ما نیز در سال 85، 575 هزار تن انواع آبزیان تولید شد که 435 هزار تن آن صید و بقیه از محل آبزی پروری به دست آمده است.
این مسوول اظهارداشت: درکشورهای دیگر دنیا میزان عرضه کمتر از تقاضا است درحالیکه در کشور ما میزان تقاضا کمتر از عرضه است.
وی گفت: با توجه به تمام ظرفیتهای موجود در کشورمان برای تولید آبزیان اگراز تمام عوامل موجود درکشور همچون منابع آبی استفاده کنیم پیش بینی می کنیم که تولیدات آبزیان در کشور تا سه میلیون تن در سال قابل افزایش است.
مدیر کل شیلات استان تهران نیز در این آیین، هدف از برگزاری این جشنواره را افزایش سرانه مصرف ماهی، عرضه مستقیم ماهی از بنادر جنوبی و شمالی به مصرف کنندگان و آشنایی مردم با طبخ انواع آبزیان ذکر کرد.
احمد حسینی گفت : در این جشنواره کلاسهای آموزشی برای چگونگی طبخ ماهی و ارتقای سطح آگاهی مردم نسبت به اهمیت غذایی ماهی برگزار می شود.
وی گفت: با توجه به اهمیت غذایی گوشت ماهی در افزایش سلامتی مردم، گسترش فعالیتهای آموزشی و اطلاع رسانی در این زمینه ضروری است.
وی تصریح کرد: طبق برنامه پیش بینی شده، تا پایان برنامه چهارم توسعه میزان تولید سالانه گوشت ماهی در استان تهران به 13 هزار تن خواهد رسید.
حسینی اضافه کرد: اکنون شهرستان کرج به عنوان قطب مهم پرورش ماهی استان تهران، سالانه حدود 400 تن از دو هزار و 600 تن کل تولید استان را به خود اختصاص داده است.
در نمایشگاه سلامتی و آبزیان، 11 بهره بردار در 15 غرفه محصولات دریایی را بصورت منجمد و تازه عرضه کرده و همچنین در حاشیه این نمایشگاه انواع طبخ آبزیان به علاقمندان آموزش داده می شود.
این نمایشگاه به مدت 10 روز فعال خواهد بود و محصولات ارایه شده درآن با 30 درصد زیر قیمت بازار به مردم عرضه می شود.ک/3 693/561/1840 شماره 095 ساعت 14:55 تمام
۰ نفر