مدیرحفظ نباتات:باغداران مازندران مبارزه باآفات مرحله باردهی راانجام دهند
۱۰ اسفند ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر:
6667080
مدیرحفظ نباتات:باغداران مازندران مبارزه باآفات مرحله باردهی راانجام دهند
#
ساری ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/12/85
داخلی.اقتصادی.جهادکشاورزی.مرکبات.مازندران.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران در خصوص اولین مبارزه با
آفات و بیماریهای مرکبات در مرحله باردهی گفت : به منظور کاهش جمعیت
انتقالی با آفات و بیماریهای مرکبات ، باغداران مبارزه با این آفات را تا
21 اسفند ماه سال جاری انجام دهند.
"مرتضی ولیپور" روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا افزود: به منظور حصول
نتیجه بهتر مبارزه زمستانه پس از هرس درختان با استفاده از سمپاش مناسب
(سمپاش یکصد لیتری موتوری و سمپاش پشت تراکتوری ) در هوای بدون باد انجام
گیرد و دقت شود پشت و روی برگها کاملا با محلول روغن آغشته کنند.
وی تاکید کرد : مبارزه زمستانه بایستی قبل از باز شدن گلهای مرکبات
پایان پذیرد و در باغات سطح وسیع که درختان پرتقال و نارنگی توام کاشته
شده اند، درختان پرتقال زودتر از درختان نارنگی محلول پاشی شوند.
وی ادامه داد: در باغات آلوده به کنه قرمز مرکبات ، باغداران بایستی با
هماهنگی و نظر کارشناسان حفظ نباتات استفاده از کنه کشهای هگزی نیازوکسی
(نیسورون ) یا فن پیروکسی میت (اورنوس ) به میزان 5/0 درهزارهمراه با روغن
امولسیون شونده را استفاده کنند.
ولیپور تصریح کرد: همچنین به منظور کنترل و مبارزه علیه بیماریهای بلاست
مرکبات در باغات جوان که با علایم سوختگی و چسبندگی برک و سرشاخه درختان
مرکبات همراه می باشند با هماهنگی و نظر کارشناسان حفظ نباتات می توان از
سموم مسی بدون اختلاط با روغن استفاده شود.
مهندس ولیپوراز باغداران خواست از سموم و روغن هایی که در ظروف پلمپ شده
و دارای برچسبی که نشان دهنده مشخصات کامل (نام شرکت یا کارخانه سازنده
تاریخ تولید ، شماره پارت یا بچ و...) باشد در سمپاشیها استفاده شود و از
مصرف سموم و روغنهای تاریخ گذشته و بی نام ونشان خودداری شود.
وی با اشاره به اینکه جهت پیشگیری از مسمومیتهای احتمالی رعایت نکات
ایمنی از قبیل استفاده از ماسک ، دستکش و لباس مخصوص سمپاشی ، عدم خوردن
و آشامیدن و سیگار کشیدن هنگام سمپاشی و شستن اعضای آلوده بدن با آب و
صابون الزامی است ، افزود : کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی
و مراکز خدمات شهرستانها آماده راهنمایی و پاسخگویی به باغداران هستند.
مازندران با داشتن 93 هزار هکتار ( 84 هزار هکتار بارآور و مابقی نهال )
باغ مرکبات مقام اول تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.
همه ساله از سطح 84 هزار هکتار باغهای بار آور 5/1میلیون تن محصول
برداشت می شود که به علت مشکلات و موانع عدیده تنها کمتر از 50 هزار تن ان
صادر می شود درحالی که 300 هزار تن از مرکبات مازندران قابلیت صدور را
دارد.
506/2585/ 402