مدیرحفظ نباتات: باغداران مازندران مبارزه باآفات مرحله باردهی راانجام دهند
۱۰ اسفند ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر:
6667186
مدیرحفظ نباتات: باغداران مازندران مبارزه باآفات مرحله باردهی راانجام دهند
ساری - خبرگزاری جمهوری اسلامی10/12/85
داخلی اقتصادی جهادکشاورزی مرکبات مازندران
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران در خصوص اولین مبارزه با
آفات و بیماریهای مرکبات در مرحله باردهی گفت : به منظور کاهش جمعیت
انتقالی با آفات و بیماریهای مرکبات - باغداران مبارزه با این آفات را تا
21اسفند ماه سال جاری انجام دهند
" مرتضی ولیپور "روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا افزود :به منظور حصول
نتیجه بهتر مبارزه زمستانه پس از هرس درختان با استفاده از سمپاش مناسب
(سمپاش یکصد لیتری موتوری و سمپاش پشت تراکتوری ) در هوای بدون باد انجام
گیرد و دقت شود پشت و روی برگها کاملا با محلول روغن آغشته کنند
وی تاکید کرد : مبارزه زمستانه بایستی قبل از باز شدن گلهای مرکبات
پایان پذیرد و در باغات سطح وسیع که درختان پرتقال و نارنگی توام کاشته
شده اند -درختان پرتقال زودتر از درختان نارنگی محلول پاشی شوند
وی ادامه داد :در باغات آلوده به کنه قرمز مرکبات - باغداران بایستی با
هماهنگی و نظر کارشناسان حفظ نباتات استفاده از کنه کشهای هگزی نیازوکسی
(نیسورون ) یا فن پیروکسی میت( اورنوس ) به میزان 5/0 درهزارهمراه با روغن
امولسیون شونده را استفاده کنند
ولیپور تصریح کرد :همچنین به منظور کنترل و مبارزه علیه بیماریهای بلاست
مرکبات در باغات جوان که با علایم سوختگی و چسبندگی برک و سرشاخه درختان
مرکبات همراه می باشند با هماهنگی و نظر کارشناسان حفظ نباتات می توان از
سموم مسی بدون اختلاط با روغن استفاده شود
مهندس ولیپوراز باغداران خواست از سموم و روغن هایی که در ظروف پلمپ شده
و دارای برچسبی که نشان دهنده مشخصات کامل( نام شرکت یا کارخانه سازنده
تاریخ تولید - شماره پارت یا بچ و ) باشد در سمپاشیها استفاده شود و از
مصرف سموم و روغنهای تاریخ گذشته و بی نام ونشان خودداری شود
وی با اشاره به اینکه جهت پیشگیری از مسمومیتهای احتمالی رعایت نکات
ایمنی از قبیل استفاده از ماسک - دستکش و لباس مخصوص سمپاشی - عدم خوردن
و آشامیدن و سیگار کشیدن هنگام سمپاشی و شستن اعضای آلوده بدن با آب و
صابون الزامی است - افزود : کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی
و مراکز خدمات شهرستانها آماده راهنمایی و پاسخگویی به باغداران هستند
مازندران با داشتن 93 هزار هکتار 84 ( هزار هکتار بارآور و مابقی نهال)
باغ مرکبات مقام اول تولید این محصول را به خود اختصاص داده است
همه ساله از سطح 84 هزار هکتار باغهای بار آور5/1 میلیون تن محصول
برداشت می شود که به علت مشکلات و موانع عدیده تنها کمتر از 50 هزار تن ان
صادر می شود درحالی که 300 هزار تن از مرکبات مازندران قابلیت صدور را
دارد
402 506/2585/
شماره 013 ساعت 09:38 تمام
انتهای پیام 09-38-43 D10