۲۴ خرداد ۱۳۸۲، ۰:۰۱
کد خبر: 6771840
T T
۰ نفر
مردم مازندران از کیفیت نان و نانواها از مرغوب نبودن آرد گلایه دارند # ساری ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 24/03/82 داخلی.اقتصادی.غله.آرد. مردم مازندران از کیفیت نان گلایه می کنند و نانواها مسوولین تهیه و توزیع آرد را مقصر می دانند. این روزها در مازندران اوج کار کشاورزی است و به این دلیل کارگران برای کار سخت شالیکاری به این دیار امده اند و مصرف نان ودیگر مواد غذایی بیشتر شده است. با این وجود امسال هم ، ماجرای هر ساله کاهش کیفیت نان در این فصل سال در مازندران تکرار شد. افزایش مصرف نان از یک سو و کاهش کیفیت نان و افزایش ضایعات آن باعث شده که مردم ناچار به تهیه نان بیشتری شوند و صف های شلوغ و کسالت اور در مقابل نانواییها تشکیل شود. مردم کاری جز گلایه و پرداخت پول بیشتر از دستشان برنمی اید و نانواها هم می گویند ناچارند هر آردی که به انها داده می شود، تحویل بگیرند. یک نانوا در شهر ساری گفت : دو هفته قبل ناچار شد به دلیل عدم چسبندگی خمیر، مقدار زیادی خمیر را دور بریزند. وی گفت کیفیت بد آرد وارداتی، که در اختیار نانواییها گذاشته می شود باعث شده، کار نانواها زیاد شود و مردم هم ناراضی باشند. وی افزود در مازندران مثل بسیاری نقاط کشور بازار خریدو فروش نان خشک به دلیل انکه، نان به لحاظ شرایط جوی به سرعت خراب می شود وجود ندارد و به این دلیل نانواها هیچ نفعی از پخت نان نامرغوب نمی برند. بگفته نانواها، آرد گندمهای وارداتی به کشور نامرغوب است و با آردهای داخلی کمتر مشکل دارند. تولید سالانه گندم استان مازندران 170 هزارتن و مصرف ان 450 هزار تن است و بقیه گندم از سایر نقاط کشور یا گندمهای وارداتی از خارج تامین می شود. مدیرکل غله مازندران نامرغوب بودن آرد توزیع شده در چند هفته قبل را تایید کرد و به خبرنگار ایرنا گفت : سست بودن آرد و پایین بودن گلوتن (ویتامین ث) درآردهای وارداتی باعث کاهش کیفیت پخت نان دراین استان شد. "مرتضی موسوی کانی" افزود: ماندن بیش ازحدمعمول آرد در انبارهاو خبازیها نیز در نامرغوب شدن آرد موثر است. بگفته وی آردهای مورد نیاز مازندران عمدتا از مناطق سردسیری کشور نظیر استانهای همدان، کردستان و کرمانشاه تامین می شود که درصد سبوس آنها بین 5/13 تا 19 درصد است. وی اظهارداشت : همچنین هرساله ازکشور روسیه واستان گلستان نیزگندم وارد سیلوی نکا می شود و در مواقع ضروری برای پخت نان دراستان استفاده می شود. "موسوی کانی" افزود: آردهای وارداتی برای خمیرگرفتن نامناسب نیست و طبق دستورالعملی، نحوه خمیرگیری و پخت نان به کلیه خبازان آموزش داده شده است. وی گفت : برای بالابردن کیفیت نان، کلیه خبازان موظف شدند به هر 100 کیلوگرم آرد، سه گرم پودرگلوتن (ویتامین ث) بیفزایند و مدت استراحت خمیر را بیشتر کنند. وی افزود: کیفیت نان در حال برگشت به حالت عادی است و انتظار می رود با برداشت گندم این خطه نارساییهای موجود درپخت نان هرچه زودتر مرتفع شود. وی گفت ازدو هفته قبل طبق مصوبه شورای اقتصاد کشور قیمت هر کیلوگرم ارد مصرفی نانواییها از40 ریال به 100 ریال و آرد صنوف و صنایع ازیک هزارو265 ریال به یکهزارو800 ریال افزایش یافته است. وی درخصوص شلوغی نانواییها گفت : درف صل کشاورزی مصرف نان روستاییان این خطه ازسه وعده به پنج وعده افزایش می یابد و روستاییان نان مصرفی خود را از داخل شهرها تهیه می کنند و این علت شلوغی است. وی میزان سهمیه ماهانه آرد خبازان شهری وروستایی این استان را 30 هزار تن ذکر کرد و گفت : 49 درصد سهمیه آرد برای خبازان شهری و 51 درصد به روستاها اختصاص دارد. "موسوی کانی " اضافه کرد : حدود چهارهزار روستا درمازندران وجود دارد و اگر مهاجرت روستاییان به شهرها همچنان ادامه یابد حتی سهمیه فوق العاده آرد درنظرگرفته شده برای نانواییها درداخل شهرها جوابگوی شهرنشینان نیست. وی ازنحوه پخت نان دربرخی ازنانواییهای این استان انتقاد کرد وگفت : متاسفانه متصدیان نانواییها درانجام وظایف محوله سستی می کنند ونظارت ودقت لازم را درامر پخت نان ندارند. وی افزود : درگذشته خبازان آرد را قبل ازخمیرگیری الک می کردند تا آرد باز شود واین روش درعمل آمدن خمیر، تاثیر بسیاری داشت ولی امروزه این کار انجام نمی شود. وی تصریح کرد : درهرواحد خبازی طبق مقررات جاری بایستی سه نفردرتهیه و عرضه نان مشغول بکارباشند ولی دربرخی ازنانواییها برای صرفه جویی دونفر شاغل هستند. سه هزارو200 واحد نانوایی سنتی وماشینی درشهرها وروستاهای مازندران وجود دارد که از این تعداد پنج واحد صنعتی است. استان مازندران حدود دو میلیون و 800 هزار نفر جمعیت دارد که نیمی از انها در روستاها ساکن هستند. ق - خ 300
۰ نفر