یک محقق و کارشناس: مرکبات تولید دزفول از سالم ترین مرکبات دنیاست
#
دزفول ، خبرگزاری جمهورری اسلامی 24/9/82
داخلی.اقتصادی.کشاورزی.محصولات.مرکبات.
محقق و کارشناس مرکبات مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول گفت: مرکبات
تولید دزفول به دلیل مصرف کم سموم شیمیایی در باغات از جمله سالمترین
مرکبات دنیاست.
" علیرضا شفیعی زرگر" دوشنبه به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: طبق تحقیق و
بررسی به عمل آمده بر روی باغها و نیز محصول مرکبات از سوی مرکز تحقیقات
کشاورزی صفی آباد، مرکبات تولیدی این منطقه کمترین میزان آلودگی به سموم
شیمیایی را دارد.
وی وجود دشمنان طبیعی علیه آفات مرکبات در منطقه و نیزگرمای فصل تابستان
را از جمله عوامل طبیعی نابودکننده آفات درختان مرکبات دزفول ذکر کردو
افزود: میزان مصرف کودهای شیمیایی در باغهای دزفول نیز بر اساس آزمون
خاک بوده و در حد نیاز درختان می باشد.
این کارشناس اظهار داشت: شرایط اقلیمی منطقه و نیز رعایت اصول مهندسی
کاشت درختان مرکبات موجب شده تا شرایط برای رشد آفات مرکبات فراهم نشده و
در باغهای منطقه آفت کش و نیز قارچ کش که از عوامل عمده آلودگی شیمیایی
مرکبات هستند مصرف نشود.
شفیعی زرگر همچنین بر ضرورت مصرف کودهای دامی و آلی در باغهای مرکبات
منطقه دزفول تاکید کرد و افزود:به منظور بهبود وضعیت فیزیکی خاک و نیز
بالارفتن مقاومت درختان مرکبات در مقابل گرما و بیماری ها لازم است تا کود
های دامی و آلی در برای درختان مرکبات مصرف شود.
وی اظهار داشت: بیماری های مهم و خطرناک مرکبات در نتیجه انجام تحقیقات
درمرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول ریشه کن شده و هیچگونه بیماری خاصی
در این رابطه مشاهده نشده است.
مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول دارای 17 هکتار باغ تحقیقاتی ونیز
کلکسیون مرکبات می باشد که 75 رقم از انواع مرغوب مرکبات از کالیفرنیای
آمریکا و نیز کشورهای آفریقایی در سال 1354 توسط کارشناسان داخلی و
خارجی بر روی درختان منطقه پیوند داده شد.
برداشت محصول مرکبات از سطح چهار هزار و 219 هکتار باغهای منطقه دزفول
از اوایل آذرماه آغاز شده و پیش بینی می شود بیش از 50 هزار تن انواع
مرکبات از باغهای این منطقه برداشت شود.
محصول مرکبات منطقه دزفول از کیفیت بالای برخوردار بوده به طوری که برخی
از انواع پرتقال، لمون و گریپ فروت آن به خارج از کشور صادر می شود.
م - ف 202/20/02 م ا