۱۰ مهر ۱۳۸۰، ۰:۰۱
کد خبر: 6856089
T T
۰ نفر

گردشگری و گفت و گوی تمدنها(1)

۱۰ مهر ۱۳۸۰، ۰:۰۱
کد خبر: 6856089
گردشگری و گفت و گوی تمدنها(1) # تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/07/80 مجمع عمومی سازمان جهانی جهانگردی در ماه اکتبر سال 1999 میلادی "صلح و گفت و گوی تمدنها" را به عنوان شعار روز جهانی جهانگردی سال 2001 برگزید. این انتخاب توجه عموم را به تاثیر انکارنشدنی جهانگردی در برقراری و تحکیم صلح در میان ملتهاو تقویت روابط متقابل و ارتباطات فرهنگی و تجاری بین ملتها ، بیشتر از گذشته جلب کرد. سال 2001 میلادی با پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و با تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان سال گفت و گوی تمدنها نامگذاری شده است. "فرانسیسکوفرانجیالی " دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی در پیامی به مناسبت پنجم مهرماه روز جهانی جهانگردی ازسال گفت وگوی تمدنها حمایت کرد.
وی در این پیام گفت که این سازمان در تلاش است نقش اصلی خود را که تقویت جهانگردی در به رسمیت شناختن هویتهای فرهنگی و سهیم شدن جهانیان در افکار و اندیشه های یکدیگر است ، به خوبی ایفا کند. "سازمان جهانی جهانگردی در پیشبرد این هدف ،دست اندرکاران بخش های دولتی و خصوصی را که در توسعه جهانگردی نقش دارد به بهره برداری از میراث فرهنگی بشریت برای رشد منافع اقتصادی و حفظ این میراث برای نسلهای آتی تشویق می کند." " طرحهای فرهنگی بین منطقه ای ( جاده های ابریشم و برده ) با همکاری سازمان جهانی جهانگردی و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ،از جمله برنامه هایی هستند که در افزایش و ارتقای آگاهی ملل نسبت به ارزش میراث تاریخی ، فرهنگی و هنری آنان موثر است." همکاری های جهانی و مشارکت کشورها برای حفاظت از صلح و میراث فرهنگی می تواند به عنوان یک عامل موثر به توسعه صنعت گردشگری کمک کند. پیام " گفت و گوی تمدنها" که اکنون از فرهنک جهانشمول ایرانی اسلامی ما همچون بخش بزرگی از تمدن جهانی برخاسته است ،در فضای فرهنک ملتهای جهانی طنین دوستی و عشق به انسانها را به گوش می رساند. این ندا پاسخی است به ایجاد اجماع عمومی و مشارکت سراسری که می کوشد در فضای جهانی ، همزیستی دوستانه و گفت و گوی حق طلبانه را پیشنهاد کند. ایران کنونی در دنیای شگرف انواع رقابتها می تواند به شکل شایسته ای در سطح جهانی در میدان رقابت عقاید و با تکیه بر میراث غنی فرهنگی و تمدنی خود به سلامت بیرون بیاید و از جایگاه برجسته ای برخوردار شود. جمهوری اسلامی ایران با طرح "گفت و گوی تمدنها" فرصت ویژه ای را برای حضور فعال در این میدان رقابت فراهم کرده و با تکیه بر آن می تواند علاوه بر دستیابی به اهداف سیاست خارجی ،در جذب گردشگران خارجی نیز موفق باشد .
در همین راستا ، اجلاس بین المللی "صلح و گفت و گوی تمدنها" با هدف نشان دادن توانایی جهانگردی برای تحکیم دوستی ، صلح و گفت و گوی تمدنها نیمه اول مهرماه در تهران و اصفهان برگزار شد. پس از تصویب شعار روز جهانی جهانگردی در سال 2001 با عنوان "جهانگردی ،عاملی برای صلح و گفت و گوی تمدنها" از سوی سازمان جهانی جهانگردی ، ایران ملزم شد مراسم این روز را با حضور مقامهای خارجی و داخلی برگزار کند. طرح " گفت و گوی تمدنها" ، علاوه بر اینکه به عنوان شعار روز جهانگردی در سال 2001 میلادی نام گرفته ، سال دیدار از ایران هم لقب گرفته است. حجت الاسلام والمسلمین سید محمدخاتمی رییس جمهوری در پیامی به همایش روز جهانی جهانگردی در تهران ، از جهانگردی به عنوان ابزاری برای صلح و گفت وگوی تمدنها یاد کرد. در این پیام نامگذاری پنجم مهرماه به عنوان "روز جهانی جهانگردی " از سویی نشان دهنده نقش این صنعت درعرصه اقتصاد جهانی و از جانب دیگر تاکیدی است بر این نکته که جهانگردی عاملی مهم در تعامل و تبادل فکری و معنوی و برآوردن نیاز آدمی به " دیدن " و " شناختن " و" کشف حقیقت " می باشد. برگزیدن شعار " جهانگردی ابزاری برای صلح و گفت و گوی تمدنها " از جانب مجمع عمومی سازمان جهانی جهانگردی تاکید دوباره ای براهمیت نقش این صنعت در شکل دهی جهان جدید است. وزیر فرهنک و ارشاد اسلامی نیز درمراسم روز جهانی جهانگردی گفت: ایران با داشتن تجربه فرهنگی ناشی از زیستن فرهنگهای مختلف درکنار یکدیگر ، می تواند چراغ راهی برای گفت و گوی همه تمدنهاباشد. احمد مسجد جامعی با قدردانی از سازمان جهانی جهانگردی بخاطر انتخاب سال 2001 به عنوان " سال جهانگردی،با گرایش صلح و گفت و گوی تمدنها" اظهار داشت : گسترش روابط فرهنگی نه تنها موجب گردش مالی و اقتصادی می شود،بلکه با فراهم کردن زمینه مشارکت فرهنگی، به صلح و گفت و گو کمک می کند. وزیر فرهنک و ارشاد اسلامی ، ایران را جهانی کوچک و ابر قدرت فرهنگی دانست که همه فرهنگها درآن در کنار هم در زمانهای متمادی با مسالمت زیسته اند و فرهنک مشترکی را به وجود آورده اند که آن، فرهنک ملی ایران است. ادامه دارد م ع - 885 26- 17-
۰ نفر