۱ شهریور ۱۳۷۹، ۰:۰۱
کد خبر: 6875963
T T
۰ نفر
نگاهی به منطقه " تنک تامرادی " در شهرستان بویراحمد # یاسوج ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 1/6/79 داخلی. اجتماعی.
تنک تامرادی از توابع شهرستان بویراحمد با 35 روستا وحدود دو هزار نفر جمعیت روستایی و عشایری در 73 کیلومتری جنوب شهر یاسوج مرکز این شهرستان واقع است.
این منطقه دارای چشم اندازهای طبیعی زیباست اما در همین حال این زیباییها در غبار محرومیت ها پنهان مانده است.
آبشار تنک " تامرادی " سپیدار از توابع شهرستان بویراحمد گرچه زیباست اما محرومیت مضاعف منطقه، برای ساکنین آن درد آور است.
این آبشار که یکی از زیباترین مناطق گردشگری منطقه بشمار می رود ، برای گردشگران داخلی چندان شناخته شده نیست و در ارتفاعات کوه" پهن " در مسیر جاده سپیدار به روستاهای تنک تامرادی واقع است.
با اندک هزینه و بهسازی محیط اطراف آبشار،می توان از این محل به عنوان یکی از بهترین مکانهای تفریحی استفاده کرد.
یک عضو شورای اسلامی تنک تامرادی مهمترین مشکل ساکنان منطقه رانبود جاده، برق رسانی اندک، کمبود فضای آموزشی، مشکلات بهداشت و درمان و سرویس های بهداشتی، نبود فروشگاه های تعاونی روستایی و عشایری و کمبود کود شیمیایی ذکر کرد.
احمد شاکری افزود: بر اثر خشکسالی ، منطقه میان بند تنک تامرادی به شدت تحت تاثیر کم آبی قرار گرفته و بسیاری از چشمه ها خشک شده، عشایر و ساکنین روستاها با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه اند.
وی گفت: در منطقه تنک تامرادی، 12 روستا فاقد برق است،آب آشامیدنی اغلب روستاها به دلیل فرسودگی شبکه انتقال آب به هدر می رود.
او می گوید با بارش برف و از اواخر آذر، به مدت چهار ماه راه منطقه تنک تامرادی بسته می شود،اهالی برای دسترسی به یاسوج در مضیقه قرار می گیرند.
به اظهاروی در این منطقه تنها یک مدرسه راهنمایی دایر است که در آن 135 دانش آموز مشغول به تحصیل می باشند.
به گفته او این منطقه محروم فاقد دبیرستان می باشد و بعضا دانش آموزان به دلیل فقر و محرومیت ترک تحصیل می کنند.
مردم این منطقه از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش می کنند.
محمد قلی درستی یکی دیگر اهالی منطقه ضمن بر شمردن مشکل راه ارتباطی گفت: روستاهای " اشکفت زرد" ، " کوه پهن" و "چات باریک " فاقد راه است.
نعمت الله علوی از بهداشت یاران تنک تامرادی گفت این منطقه که کوهستانی و سخت گذر است، سه خانه بهداشت دارد.
او با اشاره به اینکه خانه بهداشت روستای " نسه" فاقد آب آشامیدنی است گفت: زنان روستا آب مورد نیاز خود را از چشمه ای که در یک کیلومتری روستا قرار دارد با کوله پشتی حمل می کنند.
" تولد معتمدی" معاون مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد با اشاره به اهم مشکلات بهداشتی منطقه تنک تامرادی می گوید:بهسازی و احداث سرویس های بهداشتی و بهسازی منابع آب آشامیدنی ضروری است.
فرماندار بویراحمد گفت: تنک تامرادی محروم ترین منطقه بخش مرکزی این شهرستان است که نیاز به توجه و عنایت بیشتری دارد.
خداداد غریب پور افزود: برخی روستاهای منطقه برق و جاده ندارد و آبدهی تعدادی از چشمه ها کاهش پیدا کرده و آبراهه های کشاورزی نیاز به مرمت و بهسازی دارند.
او گفت: 10 کیلومتر از راه ارتباطی به تنک تامرادی امسال قیرپاشی خواهد شد و بزودی دو دستگاه ماشین آلات راهسازی از طریق جهاد سازندگی برای تسطیح راه های روستایی به منطقه اعزام می شود.
او گفت:در هفته دولت اولین دفترمخابراتی تنک تامرادی درروستای " راجونه کار " افتتاح می شود و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
فرماندار بویراحمد گفت: در سفر اخیر ریاست جمهوری به استان کهکیلویه و بویراحمد یک میلیارد ریال برای تامین آب روستاهای دهستان سپیدار اختصاص یافت.
غریب پور اضافه کرد: دهستان سپیدار توانمندیهای خوبی در بخش کشاورزی خصوصا در زمینه کشت صیفی دارد و محور توسعه منطقه بر مبنی کشاورزی گذاشته شده است.
منطقه تنک تامرادی به دلیل برخورداری از آب و هوای کوهستانی سالم یکی از بهترین نقاط شهرستان بویراحمد برای کشت صیفی و درختان میوه است و بطور متوسط سالانه 350 تا400 تن خیار سبز از این منطقه برداشت می شود و به فروش می رسد.
بخشدار مرکزی شهرستان بویراحمد گفت : در سالهای 78 و 79 برای اجرای 30 پروژه عمرانی در دهستان سپیدار چهار میلیارد و 420 میلیون ریال اعتبار منظور شد.
الله مراد رضایی افزود : این مبلغ صرف پروژه آبرسانی، مطالعه سد خاکی ، برق رسانی ، احداث و تکمیل دبیرستان و مدرسه شبانه روزی، جاده،پل، بهسازی راه روستایی و عشایری و محور سپیدار بابکان و باغچه سادات می شود.
وی گفت: سه میلیارد و 260 میلیون ریال از این مبلغ در سال 79 اختصاص پیدا کرده و بقیه در سال 78 صرف اجرای این پروژه ها شده است.
دهستان سپیدار در فاصله 50 کیلومتری جنوب غربی یاسوج دارای 57 روستا و هفت هزار و 500 نفر جمعیت است.
ایرج کریمی مسوول امور آب و فاضلاب روستایی بویراحمد می گوید: امسال 150 میلیون ریال برای بهبود وضعیت آب آشامیدنی این دهستان در نظر گرفته شد.
مدیر جهاد سازندگی بویراحمد گفت: 28 کیلومتر راه در تنک تامرادی احداث شده است که 18 کیلومتر آن دارای مشخصات فنی می باشد.
رستم صدیقیان افزود: امسال برای مرمت راه های روستایی این منطقه 200 میلیون ریال بودجه در نظر گرفته شده است.
حدود 110 هزار راس دام در دهستان سپیدار و منطقه تنک تامرادی نگهداری می شود که عشایر از تنک تامرادی به عنوان قشلاق و از سپیدار به صورت ییلاق استفاده می کنند.
۰ نفر