۱۲ آذر ۱۳۷۹، ۰:۰۱
کد خبر: 6885010
T T
۰ نفر
استان اصفهان سومین استان تولیدکننده عسل درکشور است # اصفهان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 12/09/79 داخلی.اقتصادی.جهادسازندگی.عسل اصفهان به دلیل شرایط اقلیمی متنوع، با دارا بودن 10 درصد کلنی های کشور سومین استان تولید کنده عسل کشور است.
آذربایجان شرقی و غربی هرکدام با داشتن به ترتیب 440 و320 کلنی مقام های اول و دوم را دارا می باشند.
کارشناس واحـد زنبور عسل جهاد سازندگی استان اصفهان در این رابطه گفت: در حال حاضر دو هزار زنبوردار با داشتن 270 کلنی زنبور عسل در حال فعالیت می باشند.
سیدمظاهر سیدی در گفت وگوبا خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: در این استان شهرستانهای خوانسار، سمیرم، فریدون شهر و گلپایگان مراکز عمده تولید عسـل هستند.
وی ،نقش زنبور عسل در افزایش تولیدات کشاورزی که باگرده افشانی در نباتات باعــــث مرغوبیت و حفظ نسل بسیاری از نباتات خودرو و طبیعی می شود را مهم خواند.
او اضافه کرد: در استان گیاهان زیادی کشت می شود که وابستگی زیــادی به عمل گرده افشانی با کمک رنبورها که ازجمله می توان از آفتـابگردان ، پنبه کنجد ، پیاز ، یونجه خربزه و گرمک و از درختان سیب گلابی و گیـلاس و زردآلو نام برد.
وی ،ازگرده گل ژل رویال بره مو ، و زهر زنبور عسل نام برد که جهت درمان چند نوع بیماری مورد استفاده قرار می گیرد.
این کارشناس ادامه داد : در حال حاضر 13 شرکت تعاونی زنبورداری در سطح استان فعالیت می کنند و اتحادیه زنبورداری استان را تشکیل می دهند.
سیدی، شاغلین در صنعت زنبورداری استان اصفهان را 53 هزار نفر ذکر کرد.
وی اظهار داشت :از فعالیتهای جنبی این صنعت ، پرورش ملکه زنبور عسل است که اصفهان از پیشگامان این کار محسوب می شود.
او ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد ملکه زنبورعسل نجف آباد رابعنوان یک نمونه فعال در زمینه پرورش ملکه زنبور عسل عنوان کرد.
این کارشناس ، مشکلات صنعت زنبورداری دراستان را عدم وجــــــود کارخانه بسته بسته بندی عسل ، وجود عسلهای تقلبی دربازار وکمبود نقدینگی تعاونیهای زنبورداری ذکر کرد.
سالانه درکشور ما نزدیک به 25 هزار تن عسل تولید می شود و مصرف سرانه این ماده غذائی در کشور 380 گرم است.
400/42/04
۰ نفر