۸ دی ۱۳۷۷، ۰:۰۱
کد خبر: 6936196
T T
۰ نفر
.بررسی و تحلیل نشریه فرانسوی "اکسپرس" درباره سقوط بهای نفت # پاریس ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 08/10/77 هفته نامه فرانسوی اکسپرس درشماره اخیر خود، در گزارش مشروحی به بررسی تحولات بازار جهانی نفت پرداخته است .
در این گزارش "فیلیپ شالمن" (chalmin philippe) کارشناس امور نفت و مشاور اقتصادی شرکت بزرک "اولر اسفاک" (sfac euler) به پرسشهای اکسپرس پاسخ داده است.
شالمن درباره علل سقوط بهای نفت به زیر بشکه ای 10 دلار می گوید: کشورهای عضو اوپک در این زمینه مسوولیت نخست را دارند.
در سال 1998 میلادی، بحران در اقتصادی جنوب شرق آسیا و اقتصاد بین ـ الملل باعث شد تا تقاضا برای نفت در بازارهای جهانی یک درصد نسبت به سال پیش از آن کاهش یابد.
این امری کاملا قابل پیش بینی بود با این حال کشورهای اوپک در نشست سال گذشته خود موافقت کردند تولید و صدور نفت اعضای این سازمان 10 درصد افزایش یابد.
در نتیجه شرایط جدید و کاهش 33 درصدی بهای نفت خام، این کشورها حدود یک سوم قدرت خرید خود را از دست دادند و انتظار نمی رود که در سال 1999 نیز تغییر محسوسی در بازارهای بین المللی نفت ایجاد شود و قیمت آن از حداکثر 12 دلار برای هر بشکه فراتر رود. اینها همه در صورتی است که ورود احتمالی عراق را به بازارهای جهانی در نظر نگیریم.
کارشناس فرانسوی بازار جهانی نفت در پاسخ به سووالی درباره تاثیر این فرایند بر کشورهای صادرکننده نفت می گوید سقوط شدید بهای نفت بر کشورهایی مانند عربستان، ایران، الجزایر، ونزوئلا، کویت، و نیجریه که بیش از80 درصد درآمدشان به صادرات نفت وابسته است بسیار شدید است و درمورد کشورهایی چون ایران و عربستان ممکن است پیامدهای ناگوار و فوری مالی داشته باشد.
البته در دو کشور الجزایر و ونزوئلا که به گزارش صندوق بین المللی پول با بودجه کنونی خود تنها قادر به تامین هزینه های هشت ماه خود هستند اوضاع بسیار دشوار تر است.
شالمن میفزاید اما گروه دیگری از کشورهای صادرکننده نفت نیز هستند که اقتصادی متفاوت و با صادرات متنوع دارند و بالطبع از این بحران نفتی آسیب کمتری می خورند. کشورهایی چون مکزیک، روسیه، نروژ و اندونزی در زمره این گروه هستند.
فیلیپ شالمن آنگاه در پاسخ به سووال دیگر اکسپرس درباره تاثیر وضع کنونی بازار نفت بر کشورهای صنعتی می گوید کاهش بهای نفت فرصتی برای رشد کشورهای اروپایی بوده است.
"اگر چه کنسرسیومهای نفتی ما چندین قرارداد نفتی را در کشورهای تولید کننده نفت از دست داده اند اما در فرانسه درآمدهای دولت افزایش چشمگیری یافته است زیرا با وجود کاهش بهای نفت قیمت فرآورده های نفتی تغییر نکرده و فقط مالیات و عواید دولتی بیشتر شده است." وی در پایان گفت به غیر از اروپا، تمام کشورهایی که به سبب بحران آسیایی متحمل خساراتی شده بودند از کاهش بهای نفت حداکثر استفاده را برده اند و با سرعت بیشتری به بازسازی عواقب بحران شدید در بازارهای مالی جهان و اثرات مخرب آن بر اقتصاد خود پرداخته اند.
۰ نفر