۲ مرداد ۱۳۷۴، ۰:۰۱
کد خبر: 6992573
T T
۰ نفر
سقز گیران بخش باینگان بامشکل تامین مخارج زندگی مواجه اند 0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 کرمانشاه خبرگزاری جمهوری اسلامی 2/5/74 سقز گیران بخش باینگان پاوه می گویند عدم واگذاری جنگلهای بنه به انها در سالجاری برای تامین مخارج زندگی با مشکل مواجه شده اند .
به گفته اگاهان محلی حدود پانصد خانوارساکن این منطقه بخش عمده درامد سالیانه خود را از طریق سقزگیری از درختان بنه منطقه باینگان تامین می کنند .
خلیفه علی حیدری امام جمعه باینگان نیزز در خطبه های نماز جمعه گذشته از عدم صدور مجوز برای برداشت سقز در منطقه انتقاد کرد .
وی گفت همه ساله گروهی از مردم بیکار منطقه در فصل تابستان باسقز گیری کسب درامد می کردند که همه انها در سالجاری بیکار مانده اند .
امام جمعه باینگان گفت مسوولین محلی اینگونه مشکلات رابه گوش مقامهای کشوری نمی رسانند و مشکلات لاینحل می ماند . باینگان منطقه ای کوهستانی است و به دلیل نداشتن زمین کشاورزی ساکنان ان به دامداری و باغداری محدود اشتغال دارند .
مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه روز دوشنبه بهره برداری مستمر و بی رویه از درختان بنه در سالهای گذشته راعلت عدم واگذاری این درختان در سالجاری ذکر کرد .
وی گفت بهره برداری بی رویه و مستمر باعث توقف تجدید حیات طبیعی بخشی از جنگلهای بنه شده است .
فضل ا... کولانی گفت بر اساس بررسیهای مکرر کارشناسان به لحاظ ویژگیهای اب و هوایی منطقه رعایت تناوب سالیانه در برداشت سقز از درختان بنه برای حفظ این درختان ضروری است .
وی گفت برداشت یک سال درمیان از جنگلهای بنه درنهایت بسود مردم جنگل نشین و روستائیان و ضامن حفظ این ثروت ملی است .
در این حال سقزگیران باینگان که می گویند بطور ناگهانی باممانعت جنگل بانان مواجه شده اند خواستارکمک مسوولان برای تامین هزینه زندگی خود هستند .
سالانه ازسطح 200 هزار هکتار جنگلهای بنه استان کرمانشاه بیش ازیکصد تن سقز برداشت می شود .
درسال گذشته قریب یکصد تن سقز به ارزش یک میلیارد ریال از این استان به خارج از کشور صادر شد .
سقزگیری درماههای تیر و مرداد و یا ایجاد شیار روی درختان بنه انجام می شود .
سقز که افراد بومی بیشتر به صورت ادامس ازان استفاده می کنند درصنایع داروسازی ساخت شکلات و ادامس وبعضی مصارف صنعتی نیز کاربرد دارد .
۰ نفر