۲۹ تیر ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7123075
T T
۰ نفر
غار آویشو گیلان با قدمت 75 میلیون سال در فهرست آثار ملی ثبت شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/04/29 فرهنگی.میراث فرهنگی.ثبت اثر رشت - مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلان اعلام کرد : غار آویشو واقع در شاندرمن گیلان با قدمت 75 میلیون سال به ثبت آثار ملی طبیعی رسید.
امید عزیزی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: غار آویشو با پیگیری های متعدد و در راستای حفظ و نگهداری آثار و میراث تاریخی ، طبیعی و معنوی با شماره 90 در فهرست آثار ملی طبیعی کشور به ثبت رسیده است.
وی اظهار کرد: اثر ارزشمند غار آویشو با ارائه مدارک و مستندات این اداره کل با استناد به تبصره ماده 2 قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مصوب دی ماه 1382 و آیین نامه اجرایی آن به شماره 26975/ت مورخ 4 /5/1384هیات وزیران ، پس از طی مراحل و تشریفات قانونی در همایش شورای سیاستگذاری ثبت شد.
وی اضافه کرد: ضمن رعایت حقوق ، از تاریخ ثبت هرگونه اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر در اصالت این غار بشود، ممنوع است.
عزیزی بیان کرد: ماهیت علمی غار به عنوان یک میراث گرانبهای زمین ساختی و توانایی محیطی پیرامون آن انواع مختلف از گردشگری چون اکوتوریسم ، ژئو توریسم ، توریسم ورزشی، گردشگری زیست محیطی و گردشگری ماجراجویانه متناسب با محدوده غار را مساعد نموده است.
به گزارش ایرنا، نام گیلان تداعی گر واژه سفر شده و توسعه گردشگری گیلان شاخصه ای پررنگ در میان ظرفیت های دیگر استان است که می تواند علاوه بر رونق اقتصادی ، نشاطی مضاعف در جامعه ایجاد نماید.
جای جای گیلان به لحاظ فرهنگی ، تاریخی و از همه بیشتر طبیعی ؟ قابلیت سرمایه گذاری برای رونق صنعت گردشگری را داراست و در این خیل ؟ اینک غار آویشو گزینه دیگری است تا خیل گردشگران طبیعت گرد (اکوتوریست ) را روانه این دیار کهن نماید.
دکتر ' حسن کهنسال ' عضو هیئت علمی پژوهشکده گیلانشناسی دانشگاه گیلان معتقد است : گیلان منطقه ای سرشار از داشته های طبیعی است که می توان به لحاظ اقتصادی و گردشگری به گونه ای در آن سرمایه گذاری شود که درآمد ناشی از آن نه تنها برای مردم استان بلکه برای کشور سودمند باشد.
وی اظهار کرد: زیبایی های بکری در استان مغفول مانده که سرمایه گذاری در آنها می تواند چهره استان را دگرگون نماید.
وی تصریح کرد: استفاده از این فرصتها بدون برنامه ریزی و فراهم آوردن زیرساخت نه تنها مفید نیست بلکه ممکن است با حضور گردشگران بسیار به تخریب بیانجامد.
بنا به تعاریف استادان گردشگری ؟ اکوتوریسم (طبیعت گردی ) سفری است مسوولانه به مناطق طبیعی که منجر به حفظ محیط زیست شده و موجب بهبود کیفیت زندگی مردم محلی می شود.
'فاطمه سپاسخواه ' کارشناس ارشد برنامه ریزی توریسم می گوید: صنعت گردشگری در جهان با توجه به اینکه امروزه در ردیف صنعتهای پردرآمد و پاک و کم هزینه دنیا قرار دارد با ابعاد مختلف مورد توجه ویژه سازمانها و مجامع کلان جهانی میراث فرهنگی و گردشگری قرار دارد.
وی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چهار رکن اصلی و ضروری در گردشگری طبیعت، حداقل تاثیر زیست محیطی ، حداقل تاثیر و حداکثر توجه به فرهنگ مناطق میزبان، حداکثر منافع اقتصادی برای افراد میزبان و حداکثر رضایت تفریحی برای جهانگردان است.
وی اضافه کرد: معرفی یک مکان گردشگری بایستی با برنامه ریزی صورت گیرد و آسیب نرساندن به محیط زیست بایستی با فرهنگسازی انجام شود.
غار آویشو با انتهایی ناشناخته در منطقه ای کوهستانی در میان جنگل های شاندرمن و در حدود 37کیلومتری جنوب غربی شهر شاندرمن قرار دارد.
این غار چندین سال قبل توسط افراد بومی مورد شناسایی قرار گرفت .
ستون های آهکی چشم اندازهای زیبا و منحصر بفردی را در این غار به وجود آورده اند و دهانه بسیار بزرگ غار به ارتفاع حدود 19 متر و عرض 14 متر است که در میان غارهای کشف شده در استان نظیر آن یافت نمی شود.
تاکنون بیش از دو هزار متر از ژرفای غار آویشو که طویل ترین غار استان گیلان محسوب می شود، توسط غارنوردان و کوه نوردان محلی مورد پیمایش و اکتشاف قرار گرفته است.
قرار گرفتن غار آویشو در مجاورت سنگ های دگرگونی کمپلکس شاندرمن که بقایای دگرگون شده از پوسته اقیانوسی پالئوتتیس به شمار می روند، بر زیبایی آن افزوده است.
در شهرستان ماسال بیش از 17 غار بزرگ و کوچک وجود دارد که بزرگ ترین آنها غار آویشو است که در ارتفاع یک هزار و 300 متری از سطح دریا در بستر دره ای کم عمق قرار دارد.
این غار شگفت انگیز که در حوزه جغرافیایی بخش شاندرمن شهرستان ماسال واقع شده ؟ از بزرگ ترین غارهای گیلان و در نوع خود یکی از کم نظیرترین غارها در سطح کشور است.
بر اساس پژوهش های زمین شناسان ؟ قدمت غار آویشو که حدود دو کیلومتر طول دارد به حدود 75 میلیون سال قبل باز می گردد.
در این غار هفت آبشار و شمار زیادی قندیل وجود دارد که در صورت برنامه ریزی می تواند طبیعت گردان زیادی را به این منطقه جذب نماید.ک/4 1881/604/695/506 شماره 040 ساعت 11:43 تمام
۰ نفر