۵ شهریور ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7128431
T T
۰ نفر

96 درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل ساخته می شود

۵ شهریور ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7128431
96 درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل ساخته می شود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/06/05 اجتماعی.روز داروسازی.سید ابوالفضل مصطفوی اصفهان-پیشرفت علوم دارویی، صنعت داروسازی و ارائه داروهای متنوع در سالهای اخیر، انقلاب بزرگی را در دانش پزشکی و امر درمان بیماران به وجود آورده است، بطوری که در زمان حاضر 96 درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل ساخته می شود.
به گزارش ایرنا، پس از گذشت 12 قرن از درخشش علم طب و داروسازی در جهان اسلام به تبع آن ایران،پژوهشگران ایرانی توانسته اند در عرصه علوم دارویی رتبه خوبی را در بین کشورهای منطقه و حتی جهان بدست آورند.
داروسازان کشور ما توانسته اند با تلاش خستگی ناپذیر علوم دارویی را وارد عرصه صنعت کرده و همگام با پیشرفت علم و تکنولوژی و تنوع داروها به دستاوردهای قابل توجهی دست یابند.
تلاش این زنان و مردان عرصه سلامت باعث شده که امروز، داروسازی در ایران با جنبه های کاربردی و پایه ای خود جایگاه ممتازی را در خانواده علوم پزشکی بدست آورد.
پنجم شهریور ماه به مناسبت سالروز تولد 'محمدزکریای رازی ' فیلسوف و دانشمند بزرگ ایرانی روز داروسازی نامگذاری شده است به همین بهانه خبرنگار ایرنا در گفت و گویی با رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دانشیار گروه بیوتکنولوژیک این دانشکده از وضعیت دارو در کشور و مشکلات این صنعت جویا شده است.
'سیدابوالفضل مصطفوی ' با بیان اینکه 96 درصد از داروهای مورد نیاز در کشور توسط داروسازان ایرانی و در داخل کشور تهیه می شود،گفت: تنها چهار درصد از داروها ،وارداتی است که تنها سه شرکت در جهان آن را تولید می کنند و همه کشورها داروی مورد نیاز خود را از این کشورها تهیه می کنند و یا جزو داروهای جدید و بیوتکنولوژیک است که ما هنوز به دانش تولید آن دست پیدا نکرده ایم.
به گفته وی، وزارت بهداشت با جدیت این برنامه را دنبال می کند که آن چهار درصد داروی وارداتی نیز در داخل کشور تولید شود.
رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود:وزارت بهداشت برای تحقق این مهم یک میلیارد تومان بودجه به این دانشکده اختصاص داده است تا داروی جدیدی را طراحی و تولید کند.
وی در مورد جایگاه اصفهان در زمینه تولید دارو نیز اظهار داشت:این استان یک قطب تولید دارو در کشور است و هم اکنون چهار کارخانه در زمینه تولید داروهای شیمیایی ،دو کارخانه در زمینه تولید داروهای گیاهی فعالند و دو کارخانه نیز در حال ساخت است .
مصطفوی در پاسخ به میزان تبادلات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با دانشگاه های معتبر جهان گفت: علاوه بر طرحهای دارویی که اساتید همکار انجام می دهند، دانشجویان این رشته نیز پس از اخذ درجه دکترا به کشورهای آلمان، کانادا و هند می روند و به مدت شش ماه در دوره های مطالعاتی شرکت می کنند.
وی با بیان اینکه کشورهای پیشرفته از تولید داروهای شیمیایی به سمت تولید داروهای بیوتکنوژیک حرکت کرده اند، افزود: این دانشکده نیز با ایجاد گروه های بیوتکنولوژی دارویی و نانوتکنولوژی همگام با دانش روز پیش می رود.
مصطفوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از اینکه تجویز دارو در کشور ما منطقی نیست،ابراز تاسف کرد و گفت:استاندارد تجویز دارو در یک نسخه یک تا دو قلم است در حالی که در کشور ما سه و نیم قلم به بالا دارو در هر نسخه تجویز می شود.
وی فرهنگ غلط مصرف دارو در کشور را ناشی از عواملی مانند عدم آموزش کافی به مردم و جا نیافتادن طرح پزشک خانواده در سیستم درمانی کشور عنوان کرد و گفت:حفظ و ارتقای سلامت جامعه مهمترین وظیفه داروسازان است.
به گفته وی، فرد برای درمان یک بیماری به چند پزشک مراجعه می کند و این امر به مدیریت داروخانه نیز لطمه وارد می کند که با اجرای طرح پزشک خانواده این مشکل برطرف می شود.
رییس دانشکده داروسازی،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت:پزشکان در برخی موارد بدلیل ازدحام زیاد بیماران در مطب و محدودیت زمانی، وقت مشاوره با بیمار را ندارند و تنها به نوشتن دارو بسنده می کنند.
دانشیار دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مشکلات داروسازان و پرسنل داروخانه نیز اشاره کرد و خاطر نشان کرد: اگر تعداد پرسنل داروخانه نیز به اندازه کافی باشد مدیریت داروخانه هم بهتر انجام می شود ولی از آنجایی که سود دارو در کشور ما بسیار پایین است یعنی در حدود 15 درصد، افزایش پرسنل داروخانه تنها هزینه ها را بالا می برد.
مصطفوی به مشکل بیمه در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل سودآور نبودن داروخانه ها در این است که بیمه ها پول نسخه های دریافتی را شش تا هشت ماه بعد پرداخت می کنند که در این زمینه نیاز است سازمانهایی که در زمینه قیمت گذاری دارو و بیمه ها نقش دارند به این مساله توجه و به مشکل داروخانه ها و دکتران داروساز نیز رسیدگی کنند.
به گفته رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ،رشته داروسازی از نظر ارتباط با سلامت مردم و همچنین از نظر سودآور بودن مانند یک شمشیر دو لبه عمل می کند.
وی تصریح کرد:برای اینکه دانشجوی این رشته بتواند در آینده بین این دو مقوله مهم ارتباط منطقی برقرار کند، به آنها در دوره تحصیل بحث اخلاق در داروسازی و مدیریت اقتصادی داروخانه آموزش داده می شود.
دانشیار گروه بیوتکنولوژیک دانشکده داروسازی،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مهمترین مشکل داروسازان و محققان، مسایل اقتصادی و حمایت های مالی از آنان است.
'حمید میرمحمدصادقی ' افزود:وقتی دارو از کشورهای دیگر با قیمت پایین وارد کشور شده و بسته بندی می شود دیگر داروساز ایرانی رغبتی ندارد در داخل کشور دارو تولید کند چون هزینه زیادی دارد.
به گفته وی، وزارت بهداشت نیز برای رفع این مشکلات برنامه هایی را برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان تدوین کرده است تا بتواند بسترهای سرمایه گذاری در این زمینه را بیشتر فراهم کند.
میرمحمدصادقی اظهار داشت:فارغ التحصیلان رشته بیوتکنولوژی در زمینه تولید داروهای جدید با منشاء طبیعی و غیر شیمیایی تخصص دارند و بعد از فارغ التحصیلی بیشتر جذب دانشگاه و انجام کارهای تحقیقاتی می شوند .
وی در عین حال افزود: این به تنهایی کافی نیست و باید محصول این تحقیقات وارد عرصه تولید و سودآوری اقتصادی شود.
دانشیار گروه بیوتکنولوژی افزود: تقویت زیرساختها از نظر نیروی انسانی و تجهیزات آزمایشگاهی برای ارتقای صنعت داروسازی کشور بسیار مهم است و با ایجاد مجتمع های تولید دارو و دادن حقوق کافی به محققان می توان به دستاوردهای زیادی در علوم دارویی دست پیدا کرد.
7149/1042 شماره 026 ساعت 10:46 تمام
۰ نفر