۷ مهر ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7135152
T T
۰ نفر

پرواز آخر!

۷ مهر ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7135152
هفتم مهر ماه سال 1360، پنج تن از فرماندهان جنگ( سردار سر لشکرمحمد علی جهان آرا-امیر سرلشکر ولی ا...فلاحی-سرلشکر سید موسی نامجو-سرلشکر یوسف کلاهدوز- امیر سرلشکر جواد فکوری) به همراه 49 تن از رزمندگان، پس از پایان موفقیت‌آمیز عملیات ثامن‌الائمه جهت ارائه گزارش به امام خمینی (ره) درباره این عملیات، با یک فروند هواپیمای سی ـ 130 عازم تهران شدند.
اما هواپیما، قبل از رسیدن به تهران در جنوب غربی کهریزک دچار سانحه و هر چهار موتور هواپیما هم زمان خاموش شد. طبق گزارش هایی که از این واقعه بر جای مانده است، خلبان تلاش فراوانی می‌کند تا هواپیما را در همان منطقه به زمین بنشاند اما چرخ‌های هواپیما بوسیله دستگیره دستی باز می‌شود و هواپیما در زمین ناهمواری فرود می‌آید و پس از طی مسافتی، در نقطه‌ای متوقف و بال چپ هواپیما به زمین اصابت می‌کند. در این زمان هواپیما آتش می‌گیرد و کلیه سرنشینان آن پرواز به درجه شهادت نائل می آیند.
خاطره این پرواز بدون فرود، برای همیشه در تاریخ ایران ماندگار شد چرا که با خود شیر مردان این مرزو بوم را عاشقانه به آسمان برد. در سی امین سالروز این حادثه با شرح مختصری از زندگینامه این فرماندهان غیور یاد و خاطره آنان را گرامی می داریم : **شهید امیر سرلشکر ولی الله فلاحی ولی الله فلاحی در سال 1310 خورشیدی در طالقان چشم به جهان گشود و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در طالقان و تهران گذراند و پس از اخذ دیپلم از دبیرستان نظام، وارد دانشکده افسری شد و با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل و کار خود را در نیروی زمینی شروع کرد و به علت لیاقت و شایستگی هایی که از خود نشان می داد به درجه سرتیپی رسید. با این وصف از سال 1330 تا 1352، به علت فعالیت علیه رژیم پهلوی، چهار بار به زندان افتاد. او از آغاز جنگ تحمیلی هم در جبهه های حق علیه باطل حضور داشت. او افسری فعال و زحمت کش و عاشق خدمت به میهن اسلامی بود وتا آن جایی که در توان داشت، سعی می کرد هماهنگی لازم را بین ارتش و سایر نیروهای مسلح ازجمله سپاه پاسداران و دیگر نیروهای مردمی به وجود آورد و سرانجام بعد از عملیات ثامن الائمه در پروازی بی بازگشت به عالم خاکی، به دیدار دوست شتافت.
**شهید سرلشکر سید موسی نامجو سید موسی نامجو در سال 1317هجری خورشیدی، در بندر انزلی به دنیا آمد و بعد از اتمام تحصیلات متوسطه به دانشکده افسری راه یافت و این دوره را با موفقیت به پایان رساند. سپس وارد دانشکده نقشه برداری شد و در زمان پیروزی انقلاب، عضو هیئت علمی دانشکده افسری بود و به سمت فرماندهی دانشکده منصوب و پس از شهادت دکتر چمران به عنوان نماینده امام(ره) در شورای عالی دفاع انتخاب شد و سپس به عنوان وزیر دفاع به کابینه شهید باهنر راه یافت. وی یک سرباز برجسته اسلام و سراپای وجودش اعتقاد به قرآن، اسلام و خط رهبری بود و مخلصانه و صادقانه و بدون تظاهر کار می کرد. وی نیز پس از شکسته شدن حصر آبادان در جوار یارانش شربت گوارای شهادت را نوشید.
**شهید سردار سرلشکر یوسف کلاهدوز یوسف کلاهدوز دراول دی 1325هجری خورشیدی در قوچان پا به عرصه گیتی نهاد و دوره دبستان و دبیرستان را در همان شهر به پایان رساند و پس از اخذ دیپلم به دانشکده افسری رفت و سپس به مدت هفت سال در شیراز مشغول خدمت رسانی بود، او به همراه شهید نامجو در گروهی که داخل ارتش علیه شاه معدوم و دستگاه او سازمان یافته بود، فعالیت داشت. کلاهدوز، پس از پیروزی انقلاب اسلامی جزو بنیان گذاران سپاه پاسداران بود و تا قبل از شهادت در رده های مختلف این نیرو مسئولیت داشت که آخرین سمت وی قائم مقام سپاه پاسداران بود. وی فردی معتقد و موثر در نزدیکی و به هم پیوستگی ارتش و سپاه بود او نیز در این روز رفتن را به ماندن ترجیح داد.
**شهید امیر سرلشکر جواد فکوری جواد فکوری در سال 1317 شمسی، در تبریز به دنیا آمد و پس از اتمام تحصیلات متوسطه، وارد دانشکده خلبانی شد و این دوره را با موفقیت به پایان رساند. او هم چنین دوره های تکمیلی خلبانی، مدیریت خلبانی(اف 4) فرماندهی گردان هوایی و فرماندهی ستاد را با موفقیت طی کرد. شهید در تمام دوران خدمتش در ارتش، به عنوان فردی مذهبی و قاطع شناخته می شد و به همین علت پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولیت پست های فرماندهی پشتیبانی پایگاه دوم شکاری، سپس فرماندهی پایگاه و فرماندهی پایگاه یکم شکاری، معاون عملیاتی نیروی هوایی و فرماندهی نیروی هوایی را به ترتیب بر عهده داشت.هم چنین پس از تشکیل کابینه شهید رجایی با حفظ سمت فرماندهی نیروی هوایی، به عنوان وزیر دفاع برگزیده و پس از چندی به سمت جانشینی رئیس ستاد مشترک انتخاب شد و پس عملیات ثامن الائمه همراه با یارانش پرواز آخر را به سر منزل مقصود تجربه کرد.
**شهید سردار سر لشکرمحمد علی جهان آرا محمد علی جهان آرا در سال 1333 هجری خورشیدی در خرمشهر متولد شد و در ایام نوجوانی مبارزه خود را علیه بیدادگرهای رژیم پهلوی آغاز کرد و با وجود سن کم، عضو گروهی به نام حزب ا...در خرمشهر بود که درسال 1351، ازسوی رژیم پهلوی شناسایی و اعضای آن دستگیر شدند و او را به علت سن کم به یک سال زندان محکوم کردند، پس از آزادی از زندان فعالیت های خود را با شدت و آگاهی بیشتر دنبال کرد و پرتلاش تر از گذشته قدم به میدان مبارزه با رژیم ستم شاهی گذاشت. با پیروزی انقلاب اسلامی و هنگامی که سپاه پاسداران خرمشهر تشکیل شد، جهان آرا در شکل گیری آن نقش فعال و اساسی داشت. مسئولیت واحد عملیات را به عهده گرفت و سپس به فرماندهی سپاه خرمشهر منصوب شد.
با یورش وحشیانه ارتش صدام به میهن اسلامی، شهید جهان آرا با هماهنگی پاسداران و جوانان مومن خرمشهری به دفاع از شهر پرداخت. او مدت 45 روز در خرمشهر که همه جای آن را آتش و خون گرفته بود به مقاومت پرداخت. پس از سقوط خرمشهر، وی اقدام به سازماندهی مجدد و انسجام نیروهای موجود کرد و پس از مدتی به فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اهواز و سرپرستی ستاد منطقه 8 منصوب و پس از عملیات موفق آزاد سازی آبادان پرواز را به سکون ترجیح داد.
امام خمینی (ره ) پس از اطلاع از این رویداد در پیامی ضمن خدمتگزار خواندن این شهیدان فرمودند: با کمال تاثر و تاسف خبر دلخراش سانحه هوایی یک فروند هواپیمای نیروی هوایی که حامل شهدا و مجروحین جنگ اخیر بود و منجر به شهادت جمعی از خدمت گزاران به اسلام و ملت شهیدپرور ایران گردید، که در بین آنان تیمسار سرلشکر ولی ا...فلاحی، تیمسار سرتیپ نامجو، تیمسار سرتیپ فکوری و آقای کلاهدوز بودند، واصل گردید. اینان خدمتگزاران رشید و متعهدی بودند که در انقلاب و پس از انقلاب با سرافرازی و شجاعت در راه هدف و در حال خدمت به میهن اسلامی به جوار رحمت حق تعالی شتافتند. امید است که پس از پیروزی شرافت آفرین برای ملت و پس از زحمات طاقت فرسا در راه هدف و عقیده، رو سفید و سرافراز به پیشگاه مقدس ربوبی وارد و مورد رحمت خاصه واقع شوند'.
اطلاع**9131**1717
۰ نفر