۱۳ مهر ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7136492
T T
۰ نفر
خانه تاریخی ملاصدرا در کهک ظرفیت گردشگری بین المللی دارد ........................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 13/07/1390 اقتصاد.میراث فرهنگی قم.مدیرکل قم - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: خانه تاریخی حکیم ملاصدرا در شهر کهک از توابع این استان ظرفیت گردشگری بین المللی دارد.
; علیرضا ارجمندی ; روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: شهر کهک از نظر گردشگری و جذب توریست اهمیت زیادی برای استان قم دارد.
وی ادامه داد: خانه ملاصدرا در این شهر بعنوان نگینی درخشان محسوب می شود که می تواند علاوه بر جذب گردشگران داخلی، گردشگران خارجی را نیز بخود جذب کند.
وی بیان داشت: مطالعه ظرفیتهای گردشگری و مرمت خانه ملاصدرا توسط کارشناسان اداره میراث فرهنگی قم آغاز شده که این مطالعات تا ماه آینده، تکمیل و نهایی شده و به تصویت کمیته تخصصی این اداره خواهد رسید.
ارجمندی ابراز امیدواری کرد با جذب اعتبارات استانی و ملی و مرمت منزل ملاصدرا، این اثر باستانی به مجموعه ای تاریخی در شان حکیم و فیلسوف بزرگ جهان اسلام تبدیل شود.
وی افزود: با تکمیل و مرمت خانه ملاصدرا در آینده شاهد بازدید بیشتر مردم از استان قم، کشور و نقاط مختلف جهان از این اثر تاریخی خواهیم بود.
خانه تاریخی ملاصدرا در منتهی الیه بخش غربی شهر کهک از توابع استان قم و در محله چال حمام واقع شده که پیرامون آنرا خانه های شهری با بافت معماری مناطق گرمسیری احاطه کرده اند. پلان اصلی این بنا، شبستانی گرداگرد اتاقی چهارگوش است که حجره ها و اتاقهایی کوچک را دربرگرفته است. قسمت اعظم بنا تخریب شده چنانکه از هشت اتاق پیرامون شبستان تنها یک اتاق باقی مانده و دو اتاق دیگر نیز طی تعمیرات سال 77 بازسازی شده است. تزیینات خانه ملاصدرا شامل گچبریهایی شبه سجاده ای و مشبکهای گچی که نورگیرهای متعددی در قسمت های بالایی شبستان تعبیه شده است. ; محمد بن ابراهیم یحیی شیرازی ; ملقب به صدرالمتاهلین و معروف به ملاصدرا از بزرگان فلاسفه اسلامی و از بزرگترین دانشمندان جهان در حکمت الهی است که در سال 979 هجری قمری در شهر شیراز دیده به جهان گشود و در سن 71 سالگی در شهر بصره دارفانی را وداع گفت. این دانشمند بزرگ جهان اسلام منشا خدمات زیادی در فلسفه و حکمت الهی و اسلامی بود که قریب به 10 سال از عمر پربرکتش را در کهک گذراند. /3553/ 380/
۰ نفر