۲۳ فروردین ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7145594
T T
۰ نفر

بمناسبت هفته سلامت

۲۳ فروردین ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7145594
بمناسبت هفته سلامت آشنایی با عارضه افزایش چربی خون ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/01/23 علمی آموزشی.داخلی.پزشکی کرمانشاه - خون حاوی انواع مختلف چربی است که می توان آن ها را به دو گروه کلی تری گلیسرید و کلسترول تقسیم کرد.چربی های خون ، انرژی بدن را تامین می کنند و مواد اولیه جهت ساخته شدن بعضی از بافتها و هورمونها را فراهم می آورند.
کلسترول خون را به دو نوع کلسترول LDL و HDL تقسیم می کنند که باید مقادیر طبیعی LDL کمتر از 130 و HDL بیشتر از 45 باشد.
اصولا کلسترول LDL کلسترول بد نام دارد و اگر مقدارش فراتر از حد طبیعی باشد، می تواند عارضه افزایش چربی خون را ایجاد کند.
از طرفی HDL را بعنوان کلسترول خوب می شناسیم و این کلسترول ، کلسترولی است که نقش محافظتی دارد و از بروز عوارض افزایش چربی خون در بدن جلوگیری می کند.
براساس یافته های پزشکی، نوع دیگری از چربی که در رگها جریان دارد تری گلیسرید است که در ایجاد بیماریهای قلبی و عروق و مغزی نقش موثری دارد و اصولا میزان تری گلیسرید طبیعی کمتر از 200 در نظر گرفته می شود.
به گزارش دفتر امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه باید توجه داشت که چربی خون بالا در فرد مبتلا جزء در موارد بسیار شدید، علامت و نشانه خاصی ایجاد نمی کند ، بلکه رسوب آهسته آن در عروق قلبی با ایجاد پلاک های چربی در طول سالیان ، فرد را مستعد حملات قلبی می کند که در این راستا بررسی میزان چربی خون از سنین پائین ( معمولا 25 سالگی توصیه می شود.
جوشهای زرد رنگ در پوست زیر چشمها، پوست ناحیه آرنج، زانو در پاره ای از موارد، بزرگ شدن طحال و کبد و گاهی پدیدار شدن سفیدی در اطراف مردمک چشمها از علایم بیماری افزایش چربی خون در افراد است.
پزشکان داشتن زمینه ارثی، مصرف الکل و اضافه وزن را از جمله علایم خطر این بیماری و آزمایش و اندازه گیری کلسترول و تری گلیسرید خون را از جمله راههای تشخیص بیماری چربی خون عنوان می کنند.
برای کاهش LDL کلسترول از داروهایی شامل لووستانین، سیمواستاتین ، آتورواستاتین و ... استفاده می شود که نقش اثبات کننده ای در کاهش حملات قلبی و مرگ و میر در افراد مبتلا به کلسترول خون بالا دارند.
کارشناسان در زمینه سلامت قلب، استفاده حداقل دو بار در هفته ماهی بصورت کباب یا پخته ، جایگزینی کره مارگارین بجای کره معمولی، مصرف انواع میوه و سبزیجات تازه در وعده غذایی و عدم استفاده از چربی های اشباع شده مانند گوشت قرمز و سوسیس را از جمله رژیم های غذایی مناسب در جلوگیری از عارضه افزایش چربی خون برای افراد می دانند.
آنان همچنین استفاده از چربی های اشباع نشده مانند روغن سویا، زیتون ، آفتابگردان، ذرت ، ماهی ، گوشت غاز و اردک، استفاده از عصاره برگ گیاه مرزه و زیتون و استفاده از سیب، جو، هویج ، سیر، سبوس ، لوبیای سبز و عسل را از دیگر رژیم های غذایی مناسب در این زمینه عنوان می کنند.
7450/567 شماره 126 ساعت 13:13 تمام
۰ نفر