۴ آبان ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7178884
T T
۰ نفر
کوچ پاییزه عشایر خراسان شمالی به سوی مناطق گرمسیری و قشلاق آغاز شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/08/04 اجتماعی.عشایر.کوچ پاییزه بجنورد- مدیر کل اداره امور عشایری خراسان شمالی گفت: کوچ پاییزه عشایر این استان به سوی مناطق گرمسیری و قشلاق آغاز شد.
موسی الرضا شادمهر روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: همه ساله با آغاز فصل سرما عشایر این استان پس از یک دوره هفت ماهه، مراتع ییلاقی را به سوی مناطق قشلاقی ترک می کنند.
وی افزود: عشایر خراسان شمالی همه ساله بهار و تابستان خود را در مناطق خوش آب و هوای دامنه کوههای شاه جهان، گلیل و سرانی شیروان، ارتفاعات فاروج، سالوک و آلاداغ سپری می کنند.
او گفت: اکنون با سرد شدن هوا عشایر این استان دامهای خود را به سوی مناطق گرمسیر قشلاقی مراوه تپه در استان گلستان، مانه وسملقان و بخشی از راز و جرگلان، جاجرم و کالیمانی و میاندشت اسفراین کوچ می دهند.
وی افزود: مدت زمان اقامت عشایر در نواحی قشلاقی استان که از اوایل آبان ماه آغاز می شود تا فروردین ماه سال آینده به درازا خواهد کشید.
شادمهر اظهار داشت: علاوه بر عشایر خراسان شمالی عشایر استان های گلستان، خراسان رضوی، سمنان نیز در فصل کوچ از عرصه های خراسان شمالی استفاده می کنند.
وی افزود: عشایر گلستان که فصل ییلاق و میانبند را در خراسان شمالی سپری کرده بودند برای قشلاق به استان گلستان کوچ می کنند.
وی گفت: عشایر استان خراسان رضوی نیز عمدتا از خراسان شمالی به عنوان گذرگاه کوچ استفاده می کنند و به مناطق مراوه تپه استان گلستان کوچ می کنند و بعضا برخی از عشایر خراسان رضوی نیز در مناطق قشلاقی شهرستان مانه و سملقان سپری خواهند کرد.
وی افزود: عشایر استان سمنان نیز در فصل قشلاق وارد مناطق عشایری خراسان شمالی می شوند بطوریکه عشایر این استان حدود پنج ماه از فصل قشلاق خود را در مانه و سملقان و فصل ییلاق و میانبند را نیز در شهرستان های شاهرود و دامغان اتراق می کنند.
او گفت: به منظور امنیت و کمک به عشایر در مسیر کوچ با نیروی انتظامی، پلیس راه، نیروی مقاومت بسیج و سپاه، فرمانداریها، بخشداریها و دهیاریها و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و سایر دستگاه های مربوط نیز هماهنگیهای لازم صورت گرفته است.
وی افزود: ایل راههای خراسان شمالی از سه ایل راه اصلی تشکیل شده که ایل راه شمالی آن شامل مسیر شمال شهرستانهای قوچان، فاروج، شیروان، گیفان، راز و جرگان و مراوه تپه است.
او اظهار داشت: ایل راه جنوبی در مسیر جنوب شهرستانهای قوچان، فاروج، شیروان، اسفراین، جنوب بجنورد، قوری میدان و مراوه تپه است و ایل راه میانی از قوچان تا مانه وسملقان در اطراف رودخانه اترک و کالیمانی و مراوه تپه است.
مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: هر کدام از مسیرهای فوق بیش از 400کیلومتر طول دارد.
شادمهر گفت: حدود 20 هزار خانوار از عشایر خراسان شمالی با حدود 600 هزار واحد دامی در فصل قشلاق کوچ می کنند.
پنج هزار خانوار عشایری با جمعیت حدود 30هزار نفر در قالب دو ایل و 38 طایفه و با داشتن 900هزار واحد دامی در خراسان شمالی مستقر هستند.ک/3 7184/330 شماره 058 ساعت 12:19 تمام
۰ نفر