۱۲ آبان ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7180281
T T
۰ نفر

سینما در اردبیل مخاطبان خود را از دست داده است

۱۲ آبان ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7180281
سینما در اردبیل مخاطبان خود را از دست داده است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/08/12 فرهنگی.داخلی.سینما اردبیل- دست اندرکاران امور سینمایی در اردبیل می گویند: مخاطبان هنر هفتم در اردبیل از 10 سال پیش بتدریج کاهش یافته و هم اکنون سالن های سینما تقریبا خالی از سینما روهاست.
به گفته کارشناسان و دست اندرکاران امور سینمایی، علت رکود سینماها را نمی توان در یک دلیل خاص خلاصه نمود، بلکه عناصر و دلایل متفاوتی دست به دست هم داده و سینمای ایران را با معضل مواجه کرده است.
عضو رسمی هیات مرکزی سینماداران ایران و مدیر سینما قدس اردبیل می گوید: متاسفانه از سال 80 مخاطبین سینما روز به روز کاهش گذاشته و فروش بلیط در گیشه سینماها سیر نزولی به خود گرفته است.
ساسان ابی زاده گفت: این کاهش به حدی است که امروزه حتی در برخی از روزها مخاطبین سینما قدس اردبیل به 30 نفر هم نمی رسد.
وی ادامه می دهد: عمده ترین و اولین عامل رکود سینمای ایران کمبود فیلم و تکراری بودن موضوع آنهاست، متاسفانه در حال حاضر سناریو و موضوع و اخیرا نام برخی فیلم های ساخته شده نیز شبیه هم می باشند.
وی اضافه کرد: حتی در برخی موارد به نظر می رسد سناریو و نام فیلم ها کپی شده و فقط نام قهرمانان قصه اندکی تغییر یافته است.
این تهیه کننده فیلم با اشاره به دومین عامل خالی شدن سالن های سینما بیان کرد: موسسه های رسانه تصویری (ویدئو کلوپها) نیز هم اکنون به رقیبی جدی برای سینماها تبدیل شده اند.
ابی زاده اضافه کرد: در سالهای قبل ازدهه 70 فیلمی که از اداره کل ارزشیابی و نظارت سینمایی مجوز اکران می گرفت، مطابق اعتبار پروانه نمایش فیلم که دو ساله بود به غیر از سالن های سینما درهیچ جا پخش نمی شد، در حالیکه از این سالها به بعد فیلم های ساخته شده پس از دریافت مجوز و یا حتی قبل از آن وارد موسسات رسانه ای و همچنین تلویزیون (سیما) می شوند.
به اعتقاد وی، برای رونق بخشیدن به سالن های سینما مهمترین کاری که باید انجام شود، تهیه فیلمهای متنوع با مضامین مختلف و پرمحتوا می باشد و دراین خصوص تهیه کنندگان باید از ساخت فیلم های تکراری بپرهیزند.
ابی زاده معتقد است: چند سالنی نمودن سینماها نیز یکی از بهترین راهکارهای حمایت از سینماها می باشد که در چند سال اخیر در برخی از سینماهای کشور انجام می شود.
مدیر سینما انقلاب اردبیل نیز دراین باره گفت: کاهش کیفیت فیلم ها دلیل اصلی کاهش تماشاگران سینماست، بطوریکه در سالهای اخیر حداقل 30 درصد از تماشاچیان سینما کاهش یافته است.
بهنام شهبازی معتقد است: عرضه زودهنگام فیلم ها از شبکه های خانگی، مشابه بودن و یکنواختی موضوع فیلم ها نیز از دلایل عمده دیگر در پایین آمدن تعداد تماشاچیان سینما می باشد.
وی با بیان اینکه ساختمان سینماهای استان نیز از کیفیت پایینی برخوردارند ، می گوید: سینماهای اردبیل بیش از 45 سال قدمت دارند و در این مدت هیچ اقدامی در جهت کیفیت بخشی به آنها انجام نگرفته است.
در این خصوص یک کارشناس تئاترو سینما نیز با اشاره به ذائقه تماشاچیان برای تماشای فیلم های جذاب می گوید: برای اینکه فیلمی مخاطب داشته باشد توجه به دو نکته جذابیت و محتوای مناسب و با کیفیت، ضروری به نظر می رسد.
توحید معصومی می افزاید: متاسفانه در سالهای اخیر در ساخت فیلم ها فقط بحث جذاب سازی بدون درنظر گرفتن محتوا، با جدیت دنبال و از موضوعات بدیع و اصیل دور می شود.
وی با بیان اینکه کیفیت سالن های سینما و تثبیت سینماها به عنوان یک فضای فرهنگی درجامعه نیز باعث افزایش تماشاچیان سینما خواهد شد، معتقد است: متاسفانه دراین موارد نیز با توجه به رسیدگی اندک به سالن های سینما و عدم اهمیت به مدیریت سینما افت تماشاچی بیش از پیش افزایش یافته است.
مشکلات سینما در استان اردبیل به مرکز این استان مربوط نمی شود و دیگر شهرستان های استان به مراتب در این زمینه دارای مشکلات زیادی نیز می باشند به گزارش خبرنگار ایرنا، در شهرستان پارس آباد تنها سینمای این شهر از سال ها پیش تعطیل شده و شهرستان های نمین، نیر، خلخال، بیله سوار، سرعین، کوثر، گرمی و بیله سوار نیز فاقد سینما می باشند.
8124/530/587 شماره 024 ساعت 11:20 تمام
۰ نفر