۱۸ آذر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7187140
T T
۰ نفر
روش جدیدی برای تولید انسولین خوراکی در دانشگاه صنعتی اصفهان ابداع شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/18 علمی آموزشی.تولید انسولین خوراکی.دانشگاه صنعتی اصفهان اصفهان- دانشیار دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت:محققان این دانشگاه موفق به ابداع روش جدیدی برای تهیه انسولین خوراکی و بررسی عملکرد مثبت آن در بدن موجود زنده آزمایشگاهی شدند.
دکترکیقباد شمس روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:در این پژوهش،از چهار پلیمر زیست تخریب پذیر شامل پلیلاکتیک- گلیکولیک اسید، پلیلاکتیک اسید، یود راجت و پلی اتیلن گلایکول استفاده شده است.
وی اضافه کرد: این انسولین خوراکی به اندازه حدود 300 نانومتر تهیه و رهایش آن در درون و بیرون بدن موجود زنده آزمایشگاهی ارزیابی شده است.
این مدرس دانشگاه گفت: بیماری دیابت قندی شایعترین بیماری متابولیک و ششمین علت مرگ و میر در جهان است و تزریق روزانه یک تا چند دز انسولین برای مبتلایان به آن ضروریست.
وی با بیان اینکه این کار دردناک و دارای عوارض جسمی و روحی زیاد است، افزود: یکی از موانع اصلی در استفاده از انسولین به صورت خوراکی، تخریب آن توسط آنزیمهای دستگاه گوارش است.
وی اظهار داشت: در این تحقیق با پوشش دهی انسولین توسط پلیمرهای زیست تخریب پذیر، انسولین حین عبور از معده موش آزمایشگاهی از اثر آنزیمهای معده محافظت و در محیط روده رها شد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: در این پژوهش پوشش دهی انسولین با مخلوطی از پلیمرهای زیست تخریب پذیر انجام شد و یک فرمولاسیون مناسب خوراکی از انسولین به دست آمد.
محقق دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به موفقیت آمیز بودن آزمایشهای این طرح بر روی موجود زنده افزود: یک دز موثر انسولین تهیه شده به این روش به تعدادی موش صحرایی دیابتیک از طریق دهان خورانده و میزان قند خون آنها به مدت بیش از یک هفته در محدوده طبیعی کنترل شد.
وی خاطر نشان کرد: تاکنون اثر به کار بردن مخلوط پلیمرهای زیست تخریب پذیر در پوشش دهی انسولین، تهیه انسولین خوراکی با این آمیزه و کنترل رهایش آن در دنیا بررسی نشده بود.
دانشیار دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان یادآور شد: این طرح از حمایت ستاد نانو فناوری کشور برخوردار است.
این طرح پژوهشی با راهنمایی دکتر کیقباد شمس ، بوسیله ویدا رحمانی دانشجوی کارشناسی ارشد، مشاوره دکتر حمید رضا رحمانی دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی و همکاری دکتر جمال مشتاقیان استاد یار گروه زیست شناسی دانشگاه اصفهان به انجام رسید.
پیش از این پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز روش دیگری را برای تولید انسولین خوراکی به کار گرفته بودند.
در این روش پلیمری جدید سنتز شد که وقتی داخل آب قرار می گیرد حداقل 50 برابر حجم اولیه بزرگ می شود.
اگر این پلیمر داخل کپسول قابل جذب در روده شود و داخل آن نیز هر نوع داروی خوراکی مانند انسولین قرار بگیرد، سامانه دارویی که در کپسول پوشش روده ای قرار داده شده، از معده عبور کرده و در روده حل می شود، در نتیجه داروی قرار داده شده در داخل پلیمر، آزاد شده و از طریق مسیر بین سلولی جذب خون می شود.
فعالیت محققان تاکنون منجر به تولید صنعتی انسولین خوراکی نشده و فعالیت ها در این زمینه در سطح ازمایشگاهی و تحقیقاتی است.
7148/ 1042/ 607 شماره 022 ساعت 10:23 تمام
۰ نفر