مراقب بیماری های رنگی باشید
..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/10/08
اجتماعی.بهداشت.سلامت.رنگ
بندرانزلی - رنگها نه تنها دنیای ما را زیباتر می سازند بلکه ظاهر غذاهای
ما را هم دلچسب تر می کنند.
اما آیا می دانید که برخی از رنگهای غیرمجاز مورد استفاده در مواد غذایی
مثل کیک ها و شیرینی ها و نوشیدنی ها و نوشابه های رنگارنگ می توانند
موجب بروز بیماری های بسیار خطرناک مثل سرطان و از کار افتادن کبد و کلیه
ها شوند.
به گفته کارشناسان، رنگهای غیرمجاز رنگهایی می باشند که مصارف
غیرخوراکی دارند و به دلیل ارزان بودن در مواد غذایی نیز استفاده می شود.
به گزارش ایرنا، نظارت و کنترل کیفیت دقیق و نیز آموزش و اطلاع رسانی
کافی به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان می تواند از بروز عوارض ناشی از
مصرف غیرمجاز و بی رویه رنگهای مصنوعی همچون فعالیت شدید در کودکان،
تضعیف سیستم ایمنی، آسم، اختلالات هورمونی و اثرات سرطانزایی جلوگیری نماید
کارشناس شبکه بهداشت شهرستان بندرانزلی در این خصوص به خبرنگار
ایرنا گفت: با وجود هشدارهای مکرر و اطلاع رسانی در خصوص مضرات مصرف
رنگهای غیرمجاز، برخی از تولیدکنندگان شیرینی جات ، شربت و بستنی ، ترشی
و نوشیدنی ها از این مواد در خوراکی ها استفاده می کنند.
منیر بخشی اظهار داشت: این در حالی است که بسته به نوع رنگ ، احتمال
بروز سرطان و آسیب دیدن کبد و کلیه مصرف کنندگان به عنوان دو سیستم سم
زدای بدن، وجود دارد.
وی افزود : کودکان، خانم های باردار و سالمندان در صورت مصرف مواد
خوراکی دارای رنگهای غیرمجاز بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
این کارشناس تاکید کرد استفاده از رنگ های غیرمجاز در خوراکی های
کودکانه ای مثل بیسکوییت یا یخمک می تواند باعث از کارافتادن کبد کودک یا
حتی مرگ او شود. از سوی دیگر مصرف مواد غذایی که در تولید آنها از
رنگهای غیرمجاز استفاده شده ، بروز ناهنجاری کودک و سقط جنین در مادران
باردار را امکان پذیر می سازد.
کارشناس شبکه بهداشت انزلی متذکر شد: حتی برای رنگهای مجاز نیز مقدار
معینی توصیه شده که از آن به عنوان مقدار مجاز دریافتی ) Acceptable
Intake Daily ) در استاندارد ملی و بین المللی نام برده می شود که از
اهمیت ویژه ای برخوردار است .
وی تاکید کرد : نباید از نظر دور داشت که توجه به مقدار مجاز دریافتی
بسیار مهم است چرا که مصرف مقادیری بیش از آن می تواند موجبات بیماریها
و اختلالات را در انسان فراهم سازد.
** طرز تشخیص رنگ های مجاز و غیرمجاز
این کارشناس متذکر شد: برای تشخیص مجاز یا غیرمجاز بودن رنگ خوراکی
تان می توانید مقداری از آن را در آب ولرم و در ظرف سرامیکی سفید رنگی حل
کنید. اگر رنگ تان به سرعت حل شد و ظرف تان تغییر رنگ داد (یعنی پس از
خالی کردن رنگ از ظرف، اثر آن روی ظرف باقی ماند) یعنی اینکه شما دارید
از یک رنگ غیرمجاز استفاده می کنید.
** بروید سراغ رنگ های طبیعی
بخشی متذکر شد: لازم نیست برای تزیین و شکل دادن به غذاهای تان از
رنگ های مصنوعی و مضر استفاده کنید. شناخت و استفاده از رنگ های طبیعی می
تواند سلامت شما و اعضای خانواده تان را تضمین کند.
اگر نمی دانید چه طور این کار را انجام دهید، می توانید با این چند
رنگ شروع کنید:
- آب چغندر برای رنگ قرمز
- آب اسفناج یا جعفری برای رنگ سبز
- گلرنگ برای رنگ زرد
- زعفران برای رنگ نارنجی
- پودر کاکائو برای قهوه ای کردن کیک ها و شیرینی ها
- شربت های خانگی (توت فرنگی، آلبالو و به ) برای رنگ نوشیدنی ها و
شیرینی ها
برای رنگین تر شدن غذاهایتان سلامتی تان را بخطر نیندازید و با اجتناب
از خرید خوراکی های مشکوک به استفاده از این گونه رنگها سلامتی خود را
حفظ کنید.
به خاطر داشته باشید حتی در مصرف مواد غذایی دارای رنگهای مجاز نیز
باید حد و اندازه نگه دارید.
دنیای رنگیتان را با بیماری های رنگی تیره و تار نکنید. ک/3
620//508/603
شماره 012 ساعت 09:09 تمام