۲۵ دی ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7193608
T T
۰ نفر
بستر سرمایه گذاری مشترک بین آذربایجان شرقی و بلاروس مناسب است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/10/25 اقتصاد.داخلی.رواببط خارجی تبریز- سفیر بلاروس در ایران و استاندار آذربایجان شرقی درگفت وگویی اعلام کردند: بسترهای لازم و مناسبی برای سرمایه گذاری مشترک دو طرف فراهم است.
احمد علیرضا بیگی استاندار آذربایجان شرقی جمعه شب در دیدار با ویکتور ریباک در تبریز با یادآوری روابط خوب دو کشور، به حضور یکی از محصولات ایران خودرو در بلاروس و همچنین شرکتهای صنعتی و خودروساز بلاروس در ایران اشاره کرد و گفت: این عوامل موجب شده تا فضای مثبت و مشترکی برای گسترش روابط فی مابین فراهم شود.
وی با اشاره به هوشمندی دولت بلاروس در گسترش روابط با ایران در موقعیت کنونی، از علاقه مندی استان برای تامین بسترهای لازم برای سرمایه گذاران بخش خصوصی خارجی و حمایت و پشتیبانی از این بخش خبر داد.
بیگی گسترش روابط تجاری دو کشور را منوط به ارایه اطلاعات مناسب دانست و خاطرنشان کرد: با تحقق این امر تجار می توانند با آرامش خاطر به سرمایه گذاری در دو کشور اقدام کنند.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه این استان در سالهای اخیر بیشترین جذب سرمایه گذاری خارجی در کشور را به خود اختصاص داده ، از انعقاد میثاق نامه ای بین مسوولان استان برای توجه مضاعف به مبادلات اقتصادی بین المللی و تسهیل بسترهای سرمایه گزاری در استان خبر داد.
وی افزود: حضور گسترده هیات های خارجی در استان نشان از تلاش مثبت مدیریت استان در جهت رفع موانع گسترش مراودات اقتصادی دارد.
وی با اشاره به قابلیتهای اقتصادی و موقعیت استراتژیک و جغرافیای ممتاز آذربایجان شرقی و اینکه سهم قابل توجهی از حجم مراودات بین المللی ایران به آذربایجان شرقی تعلق دارد گفت: این استان به سبب نقش استراتژیک آن، با توجه به همسایگی با کشورهای حوزه قفقاز و وجود منطقه آزاد به عنوان فرصتی برای انجام صادرات مجدد و جایگاه بالای استان در حوزه صنعت، کشاورزی و دانشگاه جذابیت لازم برای همکاریهای مشترک با بلاروس را دارد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به وجود راه آهن تبریز- استانبول، امکانات مناسب جاده ای و موقعیت ویژه استان در ایجاد حلقه اتصال کشور با کشورهای همسایه، وجود خطوط پروازی خارجی در فرودگاه بین المللی تبریز و نیز وجود ایرلاین اختصاصی این استان را از دیگر مزیتهای استان برای گسترش روابط بین دو کشور عنوان کرد.
بیگی خاطرنشان کرد: علاوه برهمکاری در بخش صنعت، در حوزه های ورزشی، فرهنگی، دانشگاهی و نمایشگاهی و به خصوص صنایع غذایی و کشاورزی، پالایشگاهی و معدنی نیز زمینه های همکاریهای مشترک بین این استان و کشور بلاروس وجود دارد.
سفیر بلاروس در ایران نیز در این دیدار از تمایل کشور بلاروس برای گسترش روابط خود با ایران خبر داد و در این زمینه خواستار گسترش سرمایه گذاریهای مشترک بین دو کشور شد.
ویکتور ریباک با بیان اینکه اجرایی کردن توافقات صورت گرفته بین دو کشور کار ساده ای نیست گفت: در این اواخر بسیاری از زمینه ها و شرایط گسترش همکاریهای جدید بین ایران و بلاروس بوجود آمده است.
سفیر بلاروس با اشاره به سفرهای مقامات بلند پایه اجرایی و پارلمانی ایران و بلاروس به دو کشور گفت: سفارت بلاروس آماده هرگونه همکاری در جهت توسعه روابط اقتصادی و تجاری این استان با کشور بلاروس است.
وی با تاکید بر اینکه کشور بلاروس باید از موقعیتهای موجود در زمینه فرآوری مس و صنایع معدنی و صنعت ماشین سازی خود در جهت رفع نیازمندی ایران استفاده کند از آغاز صادرات ماشین آلات بلاروس به ایران در آینده ای نزدیک خبر داد.
وی با اشاره به اینکه در اوایل شروع مراودات بین دو کشور حجم مبادلات آنها به یک میلیون دلار می رسید گفت: اکنون با حمایتهایی که از فعالان اقتصادی دو کشور صورت می گیرد حجم مبادلات به 100 میلیون دلار افزایش یافته است.
ریباک از شرکت صنعت سهند خودروی آذربایجان به عنوان اولین شرکت سرمایه گذاری ایرانی در بلاروس یاد کرد و گفت: دولت در بلاروس فقط نقش حمایتی و تسهیل روند سرمایه گذاری را بر عهده دارد.
وی با اشاره به اینکه دولت بلاروس طرحهایی به ارزش دو میلیارد دلار در قلمرو ایران اجرا می کند، گفت: به رغم شرایط نوین و قصد بدخواهان مصمم هستیم عزم راسخ رهبران دو کشور مبنی بر گسترش روابط را اجرایی کنیم.
سفیر بلاروس در تهران سیاست دولت خود در مراودات اقتصادی را آرام اما کاری خواند و افزود: بلاروس سعی دارد کارهای مشترک باایران را هوشمندانه و در افق آینده ای طولانی مدت انجام دهد.
هدایت ، معاون وزیر صنایع و معادن کشور نیز در این جلسه از اهتمام دولت برای توسعه صادرات با بلاروس خبر داد و افزود: در سازمان صنایع و معادن به خصوص در بخش بین المللی زمینه برای گسترش مراودات بین دو کشور مساعد است.
وی با اشاره به اینکه در 15 سال گذشته فن آوری در ایران بسیار رشد داشته است از آمادگی کشور برای همکاری در صنایع پیشرفته خبر داد و افزود: ایران در حوزه های نانو، سلولهای بنیادی، بیوامپلنتها و کاتالیزورها در رده های بالای جهان قرار دارد و محصولات خود را با کیفیت بالا و ارزان تر از دنیا عرضه می کند.
وی با بیان اینکه ایران در دست یابی به فناوری دریچه قلب بیولوژیکی دومین کشور است گفت: هزینه این قلب بیولوژیکی در اروپا 60 هزار یورو است در حالی که در ایران خود دریچه سه هزار یورو عرضه می شود.
هدایت همچنین توسعه پارکهای فناوری و ارتباط صنعت و دانشگاه را زمینه ای برای انجام کارهای مشترک بین دو کشور عنوان و خاطر نشان کرد: با توسعه ی روابط در این بخش ها شاهد شکوفایی و رونق در زمینه تولید فناوری خواهیم بود.
رییس سازمان گسترش صنایع ایران شناسایی ظرفیتهای دو طرف را بر عهده دولت دانست و با اشاره به پتانسیل های فراوان آذربایجان شرقی و تحرکات خوب اقتصادی و صنعتی در استان، آمادگی کامل وزارت صنایع و معادن را برای توسعه فعالیتهای مشترک بلاروس با آذربایجان شرقی اعلام کرد.
7232/245/ 1645 شماره 022 ساعت 10:09 تمام
۰ نفر