۲۸ اسفند ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7206752
T T
۰ نفر

چالدران شهری به قدمت تاریخ و افتخارات بی شمار

۲۸ اسفند ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7206752
چالدران شهری به قدمت تاریخ و افتخارات بی شمار ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/12/28 فرهنگی.گردشگری.چالدران.عیدانه چالدران ، ارومیه - شهرستان چالدران در شمال غرب آذربایجان غربی، شهری به قدمت تاریخ و افتخارات بی شمار در دفاع از حریم ایران اسلامی و مرزبانی از خاک ایران بزرگ است.
گرچه نام چالدران بعداز شاه جنگ ایران و عثمانی، بر سر زبان ها افتاد، اما قبل از آن نیز در دوره های اشکانی و ساسانی و اسلامی، محلی برای مبادلات فرهنگی و تجاری میان قلمرو ایران و روم و عثمانی بوده است.
ایرانیان مهمان نواز در نخستین سال های رواج مسیحیت، هزاران نفر از مسیحیان مومن را که از ظلم و ستم حکام روم فرار می کردند در شهرهای مرزی پذیرفته و امکانات زیستی و حتی برگزاری آیین های مذهبی را برای آنان فراهم آورده اند.
در میان اولین گروه های پناهنده مسیحی طاطائوس مقدس یکی از حواریون حضرت عیسی (ع) بود که وارد قلمرو دولت اشکانی شد و سال ها در این منطقه زندگی و آیین مسیحیت را تبلیغ کرد.
بعد از مرگ طاطائوس مقدس بر سر مزار او کلیسایی ساخته شد که امروز به قره کلیسا شهرت دارد.
به نوشته محققان، کلیسای طاطائوس مقدس چندین بار بر اثر زلزله و سیل ویران شد که در قرن 17 میلادی این کلیسا با سنگ های سیاه تراشدار و معماری بسیار زیبا تجدید بنا شد.
در قرن 18 و 19 میلادی این کلیسا مطابق با معماری اولیه و با استفاده از سنگ های سفید با نقش و نگارهای برجسته و پیکره های انسانی و نمادهای طبیعی توسعه یافت.
این بنا به لحاظ قدمت تاریخی، اهمیت مذهبی و شیوه معماری یکی از آثار با ارزش جهانی است که به عنوان دومین اثر آذربایجان غربی بعد از تخت سلیمان تکاب در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است.
همه ساله در مرداد ماه آیین جهانی باداراک با حضور هزاران نفر از مسیحیان ایران و جهان در این کلیسا برگزار می شود که معمولا بالاترین مقام کلیسای ارامنه جهان این آیین را برگزار می کند.
این کلیسا در منطقه بسیار خوش آب هوا با زمستان های سرد و تابستان های ملایم قرار گرفته که در فصل تابستان همه روزه صدها نفر از گردشگران داخلی و خارجی از آن بازدید می کنند.
مقبره سید صدرالدین شیرازی صدر اعظم شاه اسماعیل صفوی بنای تاریخی دیگری در شهرستان چالدران است که این بنا به عنوان بنا یادمان شهدای شاه جنگ ایران و عثمانی جنگ چالدران شناخته می شود.
سید صدرالدین شیرازی همراه با 27 هزار سرباز ایران در این جنگ در دفاع از حریم تشیع و آب و خاک ایران اسلامی به شهادت رسیدند.
چند سالی پس از جنگ چالدران، بنایی به شیوه معماری صفویه بر سر مزار سید صدرالدین ساخته شده بود که این بنا بر اثر مرور زمان و زمین لرزه ها آسیب دیده بود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی این مقبره با همان شیوه و سبک معماری صفویه در زیر بنایی بزرگتر با گنبدی بسیار بلندتر و ساختمانی بسیار مستحکم تر تجدید بنا شده است.
مقبره سید صدرالدین دارای ایوان رفیع و زیبا در سمت جنوب بناست و تزئیناتی همچون مقرنس کاری،آجرکاری و قاب بندی در آن به کار رفته و نورگیرهای داخلی قسمتی از نور داخل یادمان را تامین می کنند .
گنبد این یادمان که از بزرگترترین گنبدهای ایران اسلامی است به صورت دو پوش طراحی شده و ارتفاع آن همراه با خود بنا به 25 متر می رسد.
در بخش بیرونی بنا و قسمت تحتانی آن به پیروی از اسلوب ساخت مقبره از سنگ های سفید تراشدار استفاده شده و در قسمت فوقانی آن حجرات تزئینی همراه با طاق های جناقی به چشم می خورد.
قرینه سازی و بندکشی آجرها به صورت فیل پوش های منظم، قاب بندی و حرکت یکنواخت آجرها در جهت احداث گنبد زیبایی خیره کننده ای به این بنا داده است.
در مقابل ورودی مقبره پیکره ای از شاه اسماعیل اول بنیان گذار حکومت شیعه دوازده امامی به صورت ایستاده به ارتفاع 3/5متر از فایبر گلاس و بتون به رنگ برنز خودنمایی می کند.
چالدران علاوه بر آثار و بناهای تاریخی دارای جاذبه های طبیعی بسیار زیبا و چشم نوازی است که در سراسر این شهرستان دیده می شود.
دره شاه بندلو ، قره دره ، دره آبگرم دریاچه سد ماکو در 25 کیلو متری این شهرستان از جمله مکان های دیدنی و زیبای شهرستان چالدران است.
فرماندار چالدران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از آمادگی این شهرستان برای پذیرایی از گردشگران نورزوی خبر داد و گفت: در طول تعطیلات نوروزی کلیه دستگاه های ذیربط امکانات خود را در اختیار گردشگران قرار خواهند داد.
حمیدرضا قلی پور افزود: امکانات رفاهی خصوصا مکان هایی مناسب برای اسکان شبانه میهمانان نوروزی تدارک دیده شده است که امیدواریم هموطنانی که به این خطه از ایران اسلامی سفر می کنند خاطرات بیاد ماندنی را با خود به همراه ببرند.
583/ 1645 شماره 034 ساعت 12:24 تمام
۰ نفر