سالانه افزون بر سه تن زعفران در استان یزد تولید می شود
#
خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/05/20
اقتصاد.سازمان جهاد کشاورزی.زعفران.یزد
یزد- کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: سالانه افزون بر
سه تن زعفران در این استان تولید می شود.
علی محمد ذبیحی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سطح زیر کشت
زعفران در این استان را 615 هکتار بیان کرد و افزود: به طور متوسط ار هر
هکتار پنج کیلو گرم زعفران برداشت می شود.
وی مناطق عمده کشت این گیاه را طبس و بخش بهاباد ذکر کرد و اظهار داشت:
همچنین این محصول بصورت پراکنده در دیگر مناطق استان نیز کشت می شود.
ذبیحی با اشاره به اینکه زعفران استان از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است
گفت: 90 درصد زعفران تولیدی استان به خارج از استان و کشور صادر می شود.
وی متوسط عمر مزارع این گیاه را در استان چهار الی پنج سال و تعداد بهره
برداران گیاه مذکور را هم یکهزار و 290 نفر عنوان کرد.
کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد قیمت هر کیلو زعفران را
30 میلیون ریال بیان کرد.
زعفران گیاهی است نیمه گرمسیری و در نقاطی که دارای زمستانهای ملایم و
تابستان گرم خشک باشد به خوبی می روید و مقاومت آن در مقابل سرما زیاد
است.
این گیاه بدون ساقه و پیاز دارد و پیاز آن به مدت پنج تا هفت سال در زمین
می ماند و خاک زمین باید مناسب باشد که پیاز بتواند در این مدت علاوه بر
تامین مواد غذایی ، در مقابل شرایط خاص منطقه ای نیز مقاومت نماید.
زعفران به علت طعم ، رنک و عطر عالی کاربردهای فراوانی در تولید فرآوده
های غذایی ،صنایع شیرینی سازی ، دارویی و شیمیایی دارد. ک/3
7546/1027