ناشناخته ماندن خواص گوشت بوقلمون مهمترین مشکل توسعه این صنعت است
#
خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/09/29
اقتصاد.جهاد کشاورزی.کشتارگاه صنعتی بوقلمون
قزوین- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ،
مهمترین مشکل توسعه صنعت پرورش بوقلمون را ناشناخته بودن گوشت و خواص آن
دانست.
مهندس ناطق معین الدین روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:
مزایای مفید گوشت این پرنده ، مقاوم بودن آن در برابر شرایط و بیماری ها
و همچنین ترکیب دو تیپ گوشت سفید و قرمز (40 درصد گوشت قرمز و 60 درصد
گوشت سفید) است.
وی، با اشاره به اینکه گوشت این پرنده با گوشت مرغ از نظر پروتئین و
ضایعات قابل مقایسه نیست، بیان داشت: اکنون سرانه مصرف گوشت بوقلمون در
کشور 200 گرم بوده در حالی که میانگین سرانه مصرف دنیا سه تا چهار
کیلوگرم در سال است.
معین الدین ، با اشاره به اینکه طول دوره پرورش این پرنده چهار ماه است،
گفت: دارا بودن سرمایه کافی و اولیه برای تولید و پرورش بوقلمون برای
پرورش دهندگان ضروری است و پرورش و ورود به این صنعت نیازمند تسهیلات
مناسب و به موقع است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از فعالیت
تنها کشتارگاه بوقلمون صنعتی کشور در استان قزوین خبر و گفت: کشتارگاه
بوقلمون قزوین دارای تونل انجماد و ظرفیت نگهداری 500 تن گوشت و همچنین
با توانایی انجماد 30 تن گوشت در هر هشت ساعت است.
معین الدین ، یادآور شد: کشتار این پرنده کاملا به صورت بهداشتی ، قطعه
بندی و بسته بندی انجام شده و در بازار عرضه می شود.
وی اظهار داشت: این اقدام در افزایش تولید و مصرف گوشت بوقلمون در کشور
نقش مهمی دارد.
معین الدین خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه وزن این پرنده بالاست و مردم
قدرت خرید و نگهداری آن را به صورت لاشه ای و در وزن بالای حدود 15 کیلوگرم
ندارند، افزود: اکنون با راه اندازی کشتارگاه صنعتی، و انجام فرآوری
گوشت آن به صورت قطعه بندی و بسته بندی در قزوین مشکل عمده پرورش دهندگان
و مصرف کنندگان حل شده است.
هم اکنون، پنج واحد پرورش و تولید بوقلمون با ظرفیت 28 هزار و 800قطعه در
استان قزوین فعال است.
7390 / 603/ /506/1444