۲۱ شهریور ۱۳۸۸، ۰:۰۱
کد خبر: 7365078
T T
۰ نفر

سینمای ایران در مسیر تعالی

۲۱ شهریور ۱۳۸۸، ۰:۰۱
کد خبر: 7365078
سینمای ایران در مسیر تعالی # تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/06/21 فرهنگی.سینما.روز سینما.جشن خانه سینما 21 شهریور ماه بعنوان روز سینما نامگذاری شده است. سینمای ایران از بدو تولد تاکنون راه پر پیچ و خمی را طی کرده و اکنون بعد از گذشت بیش از یک صده در راه تعالی و پیشرفت قدم نهاده است. به گزارش ایرنا، از ورود نخستین دستگاه سینما توگراف به ایران بیش از 108 سال می گذرد و در این مدت سینمای ایران تغییرات بسیاری کرده است. نخستین سالن سینمای عمومی در ایران سال 1291 در ایران ساخته شد و مردم را به سوی پرده جادویی کشاند. در آن دوره فیلم هایی که روی پرده سینما قرار می گرفت صامت بود و خبری از صدای ساروند در آن نبود. ضمن آنکه آثار به نمایش درآمده در این سینما که عموما آثار کوتاه بودند ایرانی نبودند. نخستین فیلم سینمایی در ایران در سال 1308 روی پرده سینما قرار گرفت. این فیلم -آبی و رابی < نام داشت در سال 1308 توسط آوانس اوگانیانس، با فیلمبرداری خان بابا معتضدی ساخته شد.
از این نقطه بود که سینمای ایران راه خود را پیدا کرد و قطار پر تلاطم هنر هفتم در ایران راه اندازی شد. سینما در بدو ورود به ایران با استقبال بسیاری روبرو شد که البته طبیعی بود. فقدان رسانه های همچون تلویزیون سبب شد تا سالن های سینما از رونق بسیاری برخوردار باشد تا با توجه به نیاز مردم اقبال هنرمندان نیز به فیلمسازی افزایش یابد. در این میان بسیاری از آثاری که در 5 دهه اول تولد سینما (1300 تا 1350) خلق شد با ابتذال همراه بود هرچند که در این میان آثاری نیز خلق شدند که تافته ای جدابافته با آنچه در سینمای آنروزها مشاهده می شد ارائه دادند. از جمله این آثار می توان به فیلم سینمایی قیصر مسعود کیمیایی و فیلم سینمایی گاو به کارگردانی داریوش مهرجویی اشاره کرد. بعد از انقلاب اسلامی، سینما از ابتذال خارج شده و در راستای اهداف متعالی متناسب با فرهنک اصیل ایرانی اسلامی قدم گذاشت تا سینمای ایران خود را به جهانیان معرفی کند و امروز سینمای ایران با تلاش اهالی سینما و فیلمسازان در راه تعالی قدم بردارد. اهالی سینما نیز در سالروز سینما آمال و خواسته هایی را در هنر هفتم جست و جو می کنند. مهمترین دغدغه این افراد با توجه به سالروز سینما مدیریت این هنر در کشور است. بیشتر فیلمسازان بر این اعتقادند که مسئولان مسئولیت ادامه سینما را به آنها واگذار کنند تا دلسوزانه در راه پیشرفت سینما قدم بردارند. *آثار درجه 3 جای درجه یکی ها را گرفته اند عباس رافعی کارگردان روز داوری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سینمای ایران حال و هوای خوبی ندارد بدلیل تغییر در مدیریت ها تولیدات سینمایی کاهش یافته و فیلمسازان در یک بیم و امید قرار دارند. وی افزود: تصور می کنم باید به داد سینمای ایران رسید. هم اکنون شرایطی پیش آمده که فیلم های زیر زمینی مجال رشد پیدا کرده اند که نمونه آنرا می توان در اهدای جایزه شجاعت جشنواره ونیز به فیلم حنا ساخته مخملباف جست وجو کرد. این کارگردان سینما در ادامه خاطرنشان کرد: ما راه را برای رشد آثاری که سینمایی نیستند باز کرده ایم و جای خالی آثار سینمایی ایرانی در جشنواره های بین المللی احساس می شود اگر این روال ادامه پیدا کند آثار درجه 3 سینما رشد کرده و فیلم های به ظاهر روشنگری اجازه خودنمایی پیدا می کنند.
*سینما مدیران جسور و با انگیزه می خواهد کارگردان فیلم سینمایی کیمیا و خاک با تاکید بر حمایت از آثار سینمایی داخلی عنوان کرد: حضور مدیران جسور و با انگیزه در راس سکان سینمای ملی نیاز امروز سینمای ایران است چون سینما علاوه بر نیاز نقدینگی و مسائل فنی و سوژه های ناب، نیازمند مدیریت قوی است. در حقیقت امروز ما نیاز به هنربانی داریم تا هنرمندی که این مهم بسیار دشوار است. رافعی در ادامه خاطر نشان کرد: حرف برای گفتن بسیار است امیدوارم مسئولان سینما را بدست صاحبان اصلی آن بسپارند تا فیلمسازان بتوانند درباره مسائل سینما همچون ممیزی و مسائل نظارتی و... تصمیم بگیرند. *اهالی سینما ،سینمای ملی را احیا کنند امیر حسین شریفی تهیه کننده سینما نیز درباره سالروز سینمای ایران گفت: سینمای ایران جایگاه خود را پیدا کرده است امروز باید اهالی سینما، سینمای ملی ایران را به جهان معرفی کنند و از معرفی آثاری که بیانگر فقر و بدبختی در جشنواره های جهانی هستند خودداری کنند. وی افزود: سینمای ایران باید به مسائل و موضوعاتی بپردازد که ارزشمند و ریشه دار باشد. تهیه کننده فیلم سینمایی اشک سرما در ادامه خاطرنشان کرد: باید از ساخت آثاری که پیامی برای مخاطب ندارند دوری کرد. امروز جای خالی موضوعات خانوادگی، مسائل دینی و قصه های قرآنی در سینمای ایران احساس می شود. . شریفی در ادامه درباره رقابتی نبودن جشن خانه سینما خاطرنشان کرد: رقابتی بودن جشن خانه سینما سبب شور و شعف در بین اهالی سینما می شد که متاسفانه امسال بنا به دلایلی جشن خانه سینما رقابتی نخواهد بود. این تهیه کننده سینما با انتقاد از کمبود بودجه سینما با توجه به توقعاتی که از سینمای ایران وجود دارد خواستار افزایش بودجه این هنر در کشور شد.
* مسئولین از پیشکسوتان بی خبرند مهوش وقاری بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: سینمای ایران جایگاه مناسبی در دنیا دارد. شاید بسیاری در داخل به عملکرد سینما انتقاداتی داشته باشند اما حقیقت این است که سینمای ایران می تواند خود را در دنیا مطرح کند. وی درباره بودجه سینما یادآور شد: بودجه سینما پاسخگوی نیازهای سینما نیست ؟ بازیگران ، تهیه کنندگان و ... با معضلات مالی دست و پنجه نرم می کنند و در این میان پیشکسوتان شرایط مطلوبی ندارند. متاسفانه پیشکسوتان در سینما جایگاهی ندارند و مردم لطف بیشتری دارند اما مسئولین سینما خبری از پیشکسوتان نمی گیرند. *روز سینما روزی برای توجه بیشتر به پیشرفت این حوزه است هادی مقدم دوست نویسنده سینما نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درباره وضعیت فعلی سینمای ایران گفت: سینمای ایران امروز از ابزار و هنرمندان خوبی بهره می برد. نویسنده فیلم سینمایی بی پولی افزود: در این سال ها فیلمسازان زحمات بسیاری کشیدند تا امکانات مناسب برای اهالی سینما فراهم شود. وی خاطرنشان کرد: بسیاری از فیلمسازان وقت و عمر خود را صرف تکمیل امکانات سینما کردند و روزی را به نام سینما قرار دادند تا این گونه راه را برای پیشرفت هرچه بیشتر سینمای ایران فراهم کنند. مسلم آنکه سینمای ایران در راه تعالی قدم نهاده و با درایت و کاردانی مدیران این راه را هموارتر از گذشته کند تا بار دیگر آثار سینمایی ایران در جشنواره های جهانی خودنمایی کنند. مرتضی رنجبران، محمد تابنده نسب
۰ نفر