۱۱ مهر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 7458038
T T
۰ نفر
طرحهای کنترل سیلاب در استان گلستان تشریح شد .................................................
گرگان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 11/07/87 داخلی.اجتماعی.طرحهای کنترل سیل.
در سالهای اخیر وقوع سیلابهای متعدد در استان گلستان خسارات سنگین جانی و مالی را به شهروندان ، منابع طبیعی و تاسیسات زیربنایی استان وارد ساخته که در سطح کشور کم سابقه بوده است.
در این خصوص با توجه به رتبه نخست گلستان در سیل خیزی در سطح کشور ، شرکت آب منطقه ای در جهت مدیریت سیلاب، طرحهای کنترل سیل را در طول سالهای گذشته به اجرا گذاشته است.
براساس اعلام روابط عمومی آب منطقه ای گلستان بمنظور اجرای طرحهای کنترل سیل در استان طی دوسال گذشته بیش از 60 میلیارد و 300 میلیون ریال هزینه شده است.
از جمله طرحهای اجرا شده طرح کنترل سیلاب حوضه آبریز گرگانرود در قالب مطالعه طرح جامع سیل و نیز اجرای عملیات اضطراری سیل در استان است که به اجرا درآمده است.
لایروبی، ساماندهی، تعیین حد حریم و بستر و انجام مهندسی رودخانه از جمله اقدامات این شرکت برای کنترل سیلاب بوده که در دو سال گذشته حدود 700 کیلومتر از رودخانه های استان اصلاح وضعیت شده که این اقدام سهم بسزایی در کنترل سیلاب داشته است.
همچنین ساماندهی رودخانه دوغ به طول 26 کیلومتر، لایروبی رودخانه های حوضه گرگانرود به طول 120 کیلومتر و اجرای طرحهای مهندسی رودخانه به طول پنج کیلومتر ازجمله اقدامات برای اصلاح وضعیت رودخانه های استان می باشد.
ازسوی دیگر حفظ حریم بیش از دو هزار و 200 کیلومتر از رودخانه های استان و نظارت برآن از جمله برنامه هایی است که از سوی این شرکت پیگیری می شود.
رعایت حریم رودخانه ها دارای مزیت های پیشگیرانه در زمان وقوع سیلاب می باشد که خسارات ناشی از آن را به شدت می کاهد.
همچنین در سال جاری برای لایروبی و ساماندهی وضعیت رودخانه های استان گلستان چهار میلیارد و 400 میلیون ریال هزینه می شود که با اجرای این طرح 70 کیلومتر از مجاری آبی که در اولویت لایروبی قرار دارد ساماندهی خواهد شد.
از سوی دیگر امسال 41 طرح برای کنترل سیلاب در گلستان در مرحله مطالعه و اجراست که از این تعداد 22 طرح مطالعاتی و 19 طرح در حال اجرا می باشد.
در مجموع از 50 میلیارد ریال در نظر گرفته شده برای طرحهای کنترل سیلاب در استان 33 میلیارد و 300 میلیون ریال در سال 86 هزینه شده و 21 میلیارد و 700 میلیون ریال نیز در سال جاری هزینه می شود.
باتوجه به سیلهای سالهای اخیر استان و خساراتی که در بخشهای مختلف وارد کرد بصورت همزمان برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت زیادی برای اجرای طرحهای کنترل سیل گلستان در دست اجراست که تهیه طرح کلی مدیریت جامع سیل حوضه های آبریز، تعیین حریم و بستر در 10 شاخه رودخانه از آن جمله است.
همچنین تهیه طرحهای اجرایی، پهنه بندی سیلاب ناشی از شکست سدهای گلستان 1 و2 و وشمگیر و تهیه و اجرای سیستم هشدار سیل از دیگر این برنامه ها می باشد.
از دیگر طرحهای در دست اجرا برای کنترل سیلاب نیز خرید و نصب تجهیزات هشدار سیل در حوضه سد گلستان، انجام پیش بینی های هواشناسی سیلاب در سطح حوضه های آبریز در قالب پروتکل با سازمان هواشناسی استان، عملیات اجرایی کنترل سیل و مهندسی رودخانه در نقاط اولویت دار است.
همچنین هماهنگی با استان خراسان شمالی و نیز سازمان های استانی برای مدیریت سیلاب، اجرای سیستم هشدار سیل محلی پایلوت در سرشاخه های گلیداغ و تهیه و اجرای برنامه آموزشی عمومی و اطلاع رسانی سیلاب نیز در دستور کار شرکت آب منطقه ای گلستان قرار دارد.
اصلاح نقاط آسیب پذیر اضطراری پنج رودخانه استان به منظور کاهش خسارات ناشی از سیل از دیگر برنامه های مدیریت سیلاب استان می باشد که عملیات اجرایی ساماندهی شامل دیواره سازی ، لایروبی و ایمن سازی با اعتباری بالغ بر شش میلیارد و 782 میلیون ریال انجام شده است.
اعتبارات این طرحها از محل اعتبارات استانی تامین شده است که با اجرای آن، رودخانه های تقرتپه، چهل چای حد فاصل روستای سارلی و حد فاصل روستای قوینلی، زیارت، و کانال قره سو دیواره سازی و لایروبی شده است.
تاکنون عملیات اجرایی دیواره سازی رودخانه های تقرتپه، چهل چای و کانال قره سو به اتمام رسیده و پروژه دیواره سازی رودخانه زیارت و ایمن سازی رودخانه چهل چای حد فاصل روستای قوینلی نیز انجام شده است.
اجرای این طرحها موجب سهولت عبور رواناب ناشی از بارندگی در رودخانه ها می شود.
از سوی دیگر همچنان که حفظ حریم رودخانه ها در کاهش خسارات ناشی از سیل موثر می باشد، دخل و تصرف غیرمجاز در بستر و حریم رودخانه و مسیل ها نیز خسارات مالی و جانی سیل را تشدید می کند.
شرکت آب منطقه ای گلستان در این خصوص و به منظور حفظ حریم رودخانه های استان با هرگونه تخلف در حریم رودخانه ها برخورد کرده و این اقدام را در جهت حفظ جان و مال شهروندان هنگام سیلاب ها انجام می دهد.
شرکت آب منطقه ای گلستان بادعوت ازشهروندان نسبت به رعایت حریم رودخانه ها و مجاری آبی تاکید کرده است "براساس قانون، ایجاد هر نوع اعیان اعم از ساختمان، دیوار، تاسیسات، حفر کانال، چاه و غرس نهال در حریم رودخانه ها ممنوع می باشد".
بدون تردید دست اندازی به حریم رودخانه ها و هر اقدام خلاف قانون در این زمینه موجب تضییع حقوق سایر شهروندان و به خطر افتادن جان و مال انسانها شده و همه باید در این زمینه خود را مسوول بدانند.ک 4 506/601/579 شماره 092 ساعت 12:04 تمام
۰ نفر