۱۷ آذر ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 7525442
T T
۰ نفر
برنامه ریزی های کشورمان درتوسعه صنعت گردشگری، موفقیتی نداشته است (1) .....................................................................
کیش، خبرگزاری جمهوری اسلامی 17/9/86 داخلی.اقتصادی.فرهنگی.گردشگری.
براساس گزارش سازمان جهانی جهانگردی، ایران رتبه دهم جاذبه های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه های طبیعی را درجهان دارا است اما برنامه ریزهای کشورمان در توسعه صنعت گردشگری تاکنون موفقیتی نداشته است.
امروز در بسیاری از کشورهای جهان گردشگری به عنوان یک صنعت پردرآمد مورد توجه قرار گرفته و هم اکنون اقتصاد ملی برخی از کشورها به جذب گردشگر و درآمدهای آن وابسته شده است.
بر اساس پیش بینی های سازمان جهانی گردشگری، متوسط رشد صنعت گردشگری از سال 2000 تا 2010 بین 5/4 تا هفت درصد خواهد بود اما بیشترین رشد آن در بخش اکوتوریسم اتفاق می افتد.
طبق نظریه سازمان جهانی گردشگری تا سال 2010 میلادی رشد صنعت گردشگری در بخش اکوتوریسم بین 10 تا30 درصد خواهد بود.
کارشناسان صنعت گردشگری پیش بینی می کنند: تا سال 2010 درآمد حاصل از صنعت گردشگری در کشورهای مختلف جهان در مجموع به بیش از هزار میلیارد دلار برسد.
گردشگران و مردم بسیاری از کشورهای جهان امروز مشتاق بازدید از طبیعت هستند و نقاطی که در دنیا تنوع زیستی دارند و محیط زیست آنها حفظ شده در سالهای اخیر از سفرهای زیادی برخوردار شده است.
اکوتوریسم امروز برای حفظ چشم اندازها و ذخائر طبیعی مورد توجه جدی قرار گرفته و دولتها با صرف هزینه های مورد نیاز برای حفظ این منابع علاقه زیادی نشان می دهند.
اکوتوریسم در ایران به عنوان یکی از پنج کشور برخوردار از بیشترین تنوع اقلیمی در جهان و ذخائر مهم تنوع زیستی، از مزیتهای نسبی بیشتری نسبت به دیگر شاخه های صنعت توریسم برخوردار است.
منابع موجود اکوتوریسم ایران طیف زیادی از جاذبه های گردشگری از جمله در غار گردی، شن درمانی، بیابانگردی، ورزشهای ساحلی و آبی، ورزشهای زمستانی، مردم شناسی و آداب و رسوم، شکار و صید و بازدید از چشم اندازها و آثار طبیعی می تواند مورد توجه قرار گیرد.
در پایان چشم انداز 20 ساله با توجه به جاذبه های گردشگری در ایران درآمد کشورمان از صنعت گردشگری باید سالانه به بیش از 20 میلیارد دلار برسد اما دست اندرکاران این صنعت تاکنون در این بخش نتوانسته اند برنامه ریزی مناسبی داشته باشند.
وجود بزرگترین دریاچه جهان در شمال ایران، ارتباط با آبهای آزاد ازطریق خلیج فارس و دریای عمان در جنوب کشور، وجود 50 دریاچه کوچک و بزرگ، جنگل- های انبوه مازندران و بیابانهای وسیع ایران می تواند به عنوان افزایش جذب گردشگری در زمینه اکوتوریسم موثر واقع شود.
در این میان جزیره زیبای کیش در خلیج فارس دربخش اکوتوریسم از جاذبه های متنوعی برخوردار بوده و اقلیم و آب و هوای ایده آل جزیره در فصول پاییز و زمستان، در زمره جاذبه های اکوتوریسم کیش محسوب می شوند، بطوریکه مناظر طلوع و غروب آفتاب در این ایام از جلوه های ویژه کیش بشمار می رود.
این اقلیم سبب شده کیش دراین فصول میزبان بسیاری ازانواع پرندگانی باشد که تابستان گذرانی خود را در مناطق سردسیر سیبری پشت سر گذاشته اند.
پرواز این پرندگان از انواع حواصیل و.... در ساحل و عمق دریا برای تغذیه و صید آبزیان دریایی، امکان شنا و غواصی در دریا، شن درمانی، صید ماهی و استفاده از امکانات تفریحی جزیره برای گردشگران جزیره کیش بسیار خاطره انگیز است.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش معتقد است: توسعه صنعت گردشگری نیازمند برنامه ریزی بلندمدت است و توسعه زیرساختهای صنعت گردشگری در روند توسعه آن اهمیت زیادی دارد.
"اصغر علیزاده غریب" به خبرنگار ایرنا گفت: باوجود سواحل زیبا و استثنایی و تنوع زیستی در جزیره کیش ظرفیتهای زیادی برای توسعه صنعت گردشگری در این منطقه کشورمان وجود دارد.
تنوعزیستی درکره زمین ازعجایب خلقت است و امروز طبیعت گردی (اکوتوریسم ) به یکی از راههای ارتباطی مردم جهان با یکدیگر تبدیل شده است.ک/4 ادامه دارد...
1357/1108/675 شماره 168 ساعت 12:27 تمام
۰ نفر