۱۹ آبان ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 7549813
T T
۰ نفر
کارشناسان جهاد کشاورزی: کرم گلوگاه، مهمترین آفت انار ساوه است # ساوه ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 19/08/86 داخلی.اقتصادی. کشاورزی.انار. درخچه انار در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری کاشته شده و قابل رشد در همه خاکها در برابر شوری خاک مقاوم است. درخت این میوه نیز همچون سایر درختان از آفت و امراض در امان نبوده و مورد هجوم قارچها، باکتریها، ویروسها و عوامل خسارت زای طبیعی مانند تابش مستقیم آفتاب و سرما قرار دارد. کارشناسان جهاد کشاورزی ساوه، مهمترین آفت انار را شپره ای بنام " کرم گلوگاه" می دانند که باعث کاهش کمیت و کیفیت انار تولیدی در این شهرستان شده است. آنان می گویند: این آفت از حدود سال 1330 در بین میوه انار ساوه نمایان شده است که کشاورزان ساوه را با مشکل برداشت محصول عاری از آلودگی و خسارت مواجه ساخته است. معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی ساوه می گوید: لارو کرم گلوگاه انار به رنک قرمز، کرم و قهوه ای است که زندگی خود را در زمستان در داخل انار در زیردرخت، انارهای باقی مانده در روی درخت و یا انبار می گذراند. "هدایت الله کارگر" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: این کرم در بهار با تخم گذاری در روی گل انار و کاسبرک و ایجاد سوراخ به انار راه یافته و قارچها را به داخل میوه انار منتقل می کند که این امر باعث پوسیدگی ، ترشیدگی و تغییر رنک میوه می شود. وی، جمع آوری میوه های انار آلوده و سوزاندن آنان در محوطه باغ توسط باغداران از اوایل فصل تابستان تا پایان برداشت را به شیوه مکانیکی در کاهش این آفت مفید عنوان کرد. کارشناس و مسوول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی ساوه نیز گفت: بهترین روش برای از بین بردن کرم کلوگاه استفاده از روش بیولوژیک است. "سیروس خلج اسدی" افزود: کشاورزان باید با رهاسازی زنبور "تریکوگراما" در سطح باغ و تخم گذاری این زنبور در تخم کرم گلوگاه این آفت را از بین ببرند. وی اظهار داشت: از سال 1377 سالانه افزون بر 9 میلیون زنبور در سطح اراضی باغی ساوه در جهت افزایش تولید انار مرغوب رهاسازی می شود. مدیرجهاد کشاورزی ساوه گفت: کرم گلوگاه ابارزترین افت انار باعث پوسیدگی و ترشیدگی این محصول می شود. "حسن شریفی"افزود: کشاورزان می توانند برای رشدمحصولات عاری از آفت علاوه بر روش های بالا از اقلام مقاوم انار استفاده کنند. وی اظهار داشت: کشاورزان باید از هر گونه سمپاشی برای حفظ و حمایت از حشرات مفید خودداری کنند و از روش رهاسازی زنبور تریکو گراما در اراضی باغی انار استفاده کنند. "احمد بوجاری" باغدار انار در ساوه معتقد است: هر ساله علی رغم انجام عملیات زراعی مناسب محصول تعدادی ازدرختان اناردچار پوسیدگی می شود. وی افزود: از روش های مختلفی مانند سوزاندن انارهای خراب استفاده کردم، اما همچنان این آفت در درون میوه انار وجود دارد و به آن آسیب می رساند. وی اظهار داشت: کارشناسان باید با ارایه روش های مطلوب نسبت به رفع این مشکل باغداران ساوه ای اقدام و در جهت آن برنامه ریزی کنند. سالانه در شهرستان ساوه 160 هزار تن انواع انار تولید و به بازارهای مصرف داخلی و خارجی صادر می شود ک/4 7337/686/557
۰ نفر