کارشناسان جهاد کشاورزی: کرم گلوگاه، مهمترین آفت انار ساوه است
#
ساوه ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 19/08/86
داخلی.اقتصادی. کشاورزی.انار.
درخچه انار در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری کاشته شده و قابل رشد
در همه خاکها در برابر شوری خاک مقاوم است.
درخت این میوه نیز همچون سایر درختان از آفت و امراض در امان نبوده و
مورد هجوم قارچها، باکتریها، ویروسها و عوامل خسارت زای طبیعی مانند تابش
مستقیم آفتاب و سرما قرار دارد.
کارشناسان جهاد کشاورزی ساوه، مهمترین آفت انار را شپره ای بنام " کرم
گلوگاه" می دانند که باعث کاهش کمیت و کیفیت انار تولیدی در این شهرستان
شده است.
آنان می گویند: این آفت از حدود سال 1330 در بین میوه انار ساوه نمایان
شده است که کشاورزان ساوه را با مشکل برداشت محصول عاری از آلودگی و خسارت
مواجه ساخته است.
معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی ساوه می گوید: لارو کرم گلوگاه انار به
رنک قرمز، کرم و قهوه ای است که زندگی خود را در زمستان در داخل انار در
زیردرخت، انارهای باقی مانده در روی درخت و یا انبار می گذراند.
"هدایت الله کارگر" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: این کرم در
بهار با تخم گذاری در روی گل انار و کاسبرک و ایجاد سوراخ به انار راه
یافته و قارچها را به داخل میوه انار منتقل می کند که این امر باعث پوسیدگی
، ترشیدگی و تغییر رنک میوه می شود.
وی، جمع آوری میوه های انار آلوده و سوزاندن آنان در محوطه باغ توسط
باغداران از اوایل فصل تابستان تا پایان برداشت را به شیوه مکانیکی در
کاهش این آفت مفید عنوان کرد.
کارشناس و مسوول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی ساوه نیز گفت: بهترین روش
برای از بین بردن کرم کلوگاه استفاده از روش بیولوژیک است.
"سیروس خلج اسدی" افزود: کشاورزان باید با رهاسازی زنبور "تریکوگراما"
در سطح باغ و تخم گذاری این زنبور در تخم کرم گلوگاه این آفت را از بین
ببرند.
وی اظهار داشت: از سال 1377 سالانه افزون بر 9 میلیون زنبور در سطح
اراضی باغی ساوه در جهت افزایش تولید انار مرغوب رهاسازی می شود.
مدیرجهاد کشاورزی ساوه گفت: کرم گلوگاه ابارزترین افت انار باعث پوسیدگی
و ترشیدگی این محصول می شود.
"حسن شریفی"افزود: کشاورزان می توانند برای رشدمحصولات عاری از آفت علاوه
بر روش های بالا از اقلام مقاوم انار استفاده کنند.
وی اظهار داشت: کشاورزان باید از هر گونه سمپاشی برای حفظ و حمایت از
حشرات مفید خودداری کنند و از روش رهاسازی زنبور تریکو گراما در اراضی
باغی انار استفاده کنند.
"احمد بوجاری" باغدار انار در ساوه معتقد است: هر ساله علی رغم انجام
عملیات زراعی مناسب محصول تعدادی ازدرختان اناردچار پوسیدگی می شود.
وی افزود: از روش های مختلفی مانند سوزاندن انارهای خراب استفاده کردم،
اما همچنان این آفت در درون میوه انار وجود دارد و به آن آسیب می رساند.
وی اظهار داشت: کارشناسان باید با ارایه روش های مطلوب نسبت به رفع این
مشکل باغداران ساوه ای اقدام و در جهت آن برنامه ریزی کنند.
سالانه در شهرستان ساوه 160 هزار تن انواع انار تولید و به بازارهای
مصرف داخلی و خارجی صادر می شود ک/4
7337/686/557