۲۵ بهمن ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 7568156
T T
۰ نفر
عصر شعر انقلاب عاشورا با عنوان جلوه آفتاب در اردبیل برگزار شد ............................................................
اردبیل، خبرگزاری جمهوری اسلامی 25/11/86 داخلی.فرهنگی.شعر.
عصر شعر انقلاب عاشورا با عنوان جلوه آفتاب، گرامیداشت زنده یاد استاد منعم اردبیلی عصر پنجشنبه در مسجد جنت سرای مجموعه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی برگزار شد.
سرپرست حوزه هنری استان اردبیل در این آیین گفت: با توجه به سابقه شهر اردبیل بعنوان مرکزظهور شاعران مرثیه پرداز، فضای شعر انقلابی و عاشورایی در این شهر باید بیش از پیش تقویت شود.
وحدت سلیمانزاده اردبیلی، افزود: شاعران جوان و پیشکسوت اردبیلی باید در چنین آیین ها و برنامه هایی حضور مستمر داشته باشند تا فضای مناسبی برای انتقال آموخته ها و تجربیات در زمینه شعر انقلابی و عاشورایی ایجاد شود.
او گفت: از سوی حوزه هنری، بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس و نیز انجمن شعر و ادب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل قرار شده از سال آینده در هر فصل از سال یک برنامه شعر با موضوعهای متنوع در اردبیل برگزار شود.
در این مراسم 10 نفر از شاعران جوان اردبیلی و سه نفر ازشاعران پیشکسوت این شهر شامل اصغر شاهی زاده، صالح عاصم کفاش اردبیلی و اسکندر نجفی سوها متخلص به سخنور اشعاری در زمینه انقلاب اسلامی و نیز انقلاب عاشورا قرائت کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا باوجود فضای بسیار سرد مسجد جنت سرا که این عصر شعر در آنجا برگزار شد، استقبال خوبی از این مراسم توسط علاقه مندان به این هنر صورت گرفته بود.
شهر اردبیل به عنوان خاستگاه مذهب تشیع نزدیک به 200 سال مرکز تجمع و حضور عارفان و شاعران پرآوازه بوده و به همین دلیل دارالارشاد و زمانی هم دارالامان لقب گرفته است.
اشعار مرثیه سرایان به نام اردبیلی که با هنرنمایی مداحان اهل بیت به شکلی دلپذیر و تاثیر گذار ارایه می گردد نقش به سزایی در رونق عزاداری های محرم در مناطق آذری نشین و سایر نقاط کشور دارد.
در مرثیه های شاعران اردبیلی به واقعه بزرگ کربلا از زاویه های گوناگون پرداخت شده و در آن ها حماسه بزرگ پدید آورندگان عاشورا ، مظلومیت اهل بیت و قساوت یزید و یزیدیان به زیبایی هر چه تمام عرضه شده است.
مرثیه سرایان فراوانی از جمله بیضا، دلخون، ثابت، ناصر ، عاصم ، مطلع ، ناطق، انور، غمگین، سیدحکاک، بختیاری، جلیلی وند ، صدرالممالی ، یحیوی و منزوی در این شهر می زیسته اند که اکنون فقط آثار ارزشمندی از آنان به یادگار مانده است.
انجمن شعر و ادب استان، انجمن های ادبی آل محمد، دارلارشاد حسینی و حافظ نیز در این منطقه به صورت مستقل فعالیت دارند.
اصغر شاهی، منعم، محمد تقایی، هادی، غفاری، معزی ، شفیع تفاخری ، صبا، صنعا، حسین بختیاری ، عاصم کفاش اردبیلی، میرعلی عابدیان، یوسف معماری، شفیع خلیل زاده، آذراوغلی، مجرد، راثی، ناصر آزاد ، ایلچی و سید تقی سیفی در این زمینه قلم فرسایی می کنند.ک/3 592/618/587 شماره 361 ساعت 18:52 تمام
۰ نفر