۹ اردیبهشت ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 7594497
T T
۰ نفر
اعضای شوراهای اسلامی:دستگاههای اجرایی مصوبات شوراها رابخوبی اجرا نمی کنند # شهرکرد،خبرگزاری جمهوری اسلامی 09/02/85 داخلی.اجتماعی. شوراهای اسلامی.مناسبتها. نهم اردیبهشت ماه مصادف با روز شوراهای اسلامی شهر و روستا است که نمادی از حضور مردم در صحنه های تصمیم گیری و اجرایی کشور است. شوراهای اسلامی شهر و روستا، شهرداری ها و دهیاری ها در امر تسریع بخشی به توسعه و آبادانی نقش بسزایی دارندومی توان از آنها به عنوان اهرم فشار مردم برای گرفتن مطالبات خود از دستگاههای اجرایی یاد کرد. رییس شوراهای اسلامی شهر و روستای چهارمحال و بختیاری دراین زمینه گفت: شوراها باید رابط بین تمامی دستگاههای اجرایی و مردم باشند. " اسحاق نیک فطرت"درگفت و گو با ایرنا افزود: شوراهای اسلامی نماد حضور مردم در صحنه های تصمیم گیری است و دستگاههای اجرایی باید مصوبات شوراها را جدی گرفته و به آن عمل کنند. وی تصریح کرد: مصوبات قانونی شوراهای اسلامی شهر و روستا به دلیل اشراف کامل اعضا در مناطق شهری و روستایی بسیار موثر و تاثیرگذار است. نیک فطرت اظهار داشت: شوراهای اسلامی نباید ابزار دست دولت باشند و باید همانند یک دانشگاه در آگاهی بخشی به مردم فعالیت کنند. رییس شورای اسلامی شهر"سامان " نیز گفت:بسیاری از مصوبات قانونی شوراها در حد نامه های اداری بین دستگاههای اجرایی باقی می ماند و اجرا نمی شود. " تورج یعقوبی" افزود: برخی از نهادها و ارگانها در امر حفاری های درون شهری باید مجوز شورای اسلامی را داشته باشند، اما دستگاههای اجرایی به این آیین نامه های شوراها چندان پایبند نیستند. وی تصریح کرد: در شهر سامان یکی از ارگانها دو میلیارد ریال به شهرداری و شورا بدهکار است، اما تاکنون هیچ اقدامی در پرداخت این مبلغ نکرده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر شهرکرد نیز گفت: شوراها نمایندگان مردم هستند و دستگاههای اجرایی باید مصوبات قانونی آنها را اجرا کنند. " نورالله همتیان دهکردی" افزود: دربسیاری از موارد نظر و مصوبه شوراها توسط دستگاههای اجرایی به سختی اجرا می شود و یا با تاخیر بسیار به مرحله اجرا در می آید. وی پرداخت دیرهنگام مطالبات شهرداری ها از سوی دستگاههای اجرایی را از دیگر مشکلات پیش روی شوراها ذکرکرد. عضو شورای اسلامی روستای"چمشه علی" شهرستان بروجن نیز می گوید: دستگاههای اجرایی برای انجام طرحهای خود در روستاهاها باید با شوراها مشورت کنند و هماهنک شوند. " طهماسب ریگی " افزود: تنها مرجعی که می تواند مشکلات اجتماعی پیشروی مردم روستاها و دستگاههای اجرایی را رفع کند، شوراها هستند. یک کارشناس امور شهر و روستای استانداری چهارمحال وبختیاری نیز گفت: شوراهایکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی و دوران اصلاحات است که تشکیل آن درتسهیل امور عمرانی شهرها و روستاها نقش موثری داشته است. "گودرز امیری" افزود: برای اجرای یکی از طرحهای عمرانی در شهرکرد 22بار مسوولان دولتی جلسه تشکیل دادند و نتیجه نگرفتند،اما شورای شهر بلافاصله پس از تشکیل در کمترین زمان ممکن آن طرح را اجرا کرد. وی گفت: شوراها نهادی برخاسته از دل مردم است و در حل معضلات اجتماعی، عمرانی ،ایجاد روحیه تعاون و ساماندهی امور بویژه در روستاها نقش برجسته ای دارند. مدیرکل سابق شهر و روستای استانداری چهارمحال وبختیاری از شوراها به عنوان مردمی ترین و در عین حال خدمتگذارترین نوع نهاد یاد کردوافزود: باید به تحکیم جایگاه شوراها در فرآیند فعالیت های عمرانی بیش از پیش توجه کرد.
وی گفت: پس از تشکیل شوراها روند خدمات رسانی در شهرها و روستاها با جدیت و در عین حال تسهیل تر از گذشته دنبال شد و هر جا در روند اجرای طرحهای عمرانی مانع تراشی مردمی شد، عزم شوراها گره گشایی حل مشکل شد. استاندار چهارمحال و بختیاری نیز گفت: شوراها در اجرایی طرحهای توسعه شهرها و روستاها باید پیشرو باشند. "رجبعلی صادقی " افزود: دستگاههای اجرایی موظفند مصوبات شوراهای اسلامی شهر و روستا که بر اساس قانون تنظیم شده را اجرا کنند. وی گفت: نظام بورکراسی اداری برای انجام مصوبات قانونی شوراها باید رفع شود و طرح سند توسعه روستاها و شهرها باید توسط شوراها اجرا و ارایه شود.
صادقی اظهار داشت: شوراهای اسلامی شهر و روستا با انجام طرحهای مطالعاتی در زمینه توسعه خدمات رفاهی و بهبود عمران شهرها و روستاهااز نقش مهم و تعیین کننده ای برخوردارند. معاون سیاسی امنیتی استاندار چهارمحال وبختیاری نیزگفت: شوراها باید به دنبال اجرای برنامه های اجتماعی و اقتصادی وعمرانی در سطح شهرهاو روستاها باشند و از گرایش به فعالیت های سیاسی پرهیز کنند. " محمدرضا رضایی" بااشاره به اهمیت فلسفه تشکیل شورهاافزود: مشکل کمبود اعتبار و خلاء های قانونی کار شوراها باید از سوی دولت رفع شود. مدیرکل امور اجتماعی و انتخابات استانداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: برخی از مطالبات مردم فراتر از وظایف تعیین شده شوارها هستند و نباید مطالبات مردم از شوراهای اسلامی فراتر از وظایف قانونی شوراها باشد. " فرامرز زمانی " افزود: شوراها درآمدی خاصی ندارند و در عین حال با کمبود امکانات،تجهیزات و مکان مناسب روبرو هستند. به گفته وی ،از تعداد 838 روستا در چهارمحال وبختیاری 503 روستا دارای شورای اسلامی هستند و در 25 شهر نیز شورای اسلامی تشکیل شده است. وی، تعداد اعضا شوراهای اسلامی شهر وروستا در این استان را افزون بر یک هزار و 700 نفر ذکر کردوگفت: 127نفر عضو شهرهای شهر، 44 نفر عضو شوراهای شهرستان و شش نفر عضو شوراهای اسلامی استان می باشند. به گزارش ایرنا ، استان چهارمحال وبختیاری دارای 26 شهر ، شش شهرستان و 838 روستا با جمعیتی افزون بر 850 هزار نفر است. 2461/671/542
۰ نفر