۲۷ تیر ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 7621505
T T
۰ نفر
مردم یاسوج : برای تهیه نان بی کیفیت، معطل می شویم # یاسوج ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 27/4/85 داخلی.اقتصادی.نان برخی از شهروندان یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد می گویند: برای تهیه نان که کیفیت هم ندارد، به دلیل صفهای طولانی معطل می شویم. یکی از شهروندان یاسوج گفت: برای تهیه نان گاهی اوقات تا بیش ازسه ساعت نیز مطعل مانده ام. حسن الهی افزود:بیشتر اوقات نیز با وجود در نوبت ماندن با جمله نان تمام شد ، کسی در صف نماند که نانوایان بیان می کنند، مواجه می شوم. محمد علی حسینی یکی دیگر از شهروندان ساکن محله تل زالی می گوید: بسیاری از اوقات را باید صرف جست و جو برای نانوایی کمتر شلوغ هدر داد. وی افزود: نانوایی در یاسوج بسیار کم است در بسیاری ازمحله هاهم نانوایی اصلا نیست. وی گفت:مشغله فکری خانواده من این است که برای روز بعد نان تهیه کنیم این موضوع به یک دغدغه فکری برای ما و بیشتر خانوارهای یاسوج تبدیل شده است. یک خانم خانه دار گفت: صف زنان بیشتر از مردان است و به همین خاطر باید تا مدتها به انتظار بمانیم تا مقداری نان آن هم با کیفیت بسیار نامناسب پیدا کنیم. علی صالحی کارمند نیز گفت:کیفیت و بهداشت نان تولیدی در نانواییهای یاسوج به مساله بغرنجی برای خانواده ها تبدیل شده است. خانم فتاحی کارمند گفت: بعد از مدت زیادی در نوبت ماندن برای تهیه نان مجبوریم چندبرابر نیاز روزانه خرید کنیم تا برای چند روز خیالمان راحت باشد. وی که تازه به یاسوج منتقل شده است ، گفت: اگر نانوایهای یاسوج را با دیگر شهرها مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که نان در این شهر با بدترین کیفیت عرضه می شود ضمن اینکه به سختی نیز آن را باید تهیه کرد. وی گفت: نانهای پخت شده ، سوخته ، سیاه یا به شکل خمیر است. سعید رادمنش از اهالی مناطق اطراف یاسوج گفت: تعدادی از ناوناییهانیز که هر چانه نان را با قیمت 200 ریال عرضه می کنند نان پخت شده توسط آنها بسیار نامطلوب است. وی افزود: مشکل نان در یاسوج آنچنان زیاد است که هر خانواده ای مجبور است یک نفر را در خانواده فقط برای تهیه نان مشغول کند. متصدیان نان ، تغییر نکردن قیمت نان معمولی طی دو سال گذشته ، در نظر نگرفتن تسهیلات برای آنها ، افزایش 30 درصدی حقوق کارگران و حق بیمه در سال جاری را از مهمترین عوامل کوچک بودن چانه و یا نداشتن کیفیت نانها عنوان کردند. فرشاد علم یکی از متصدیان نانوایی در یاسوج گفت: قیمت نان دو سال است که در استان کهگیلویه و بویراحمد تغییری نکرده است و به همین خاطر نانواییها با مشکلات خاصی مواجه هستند. رییس سازمان بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تنها در این استان قیمت نان 30 درصد از سایر استانها کمتر عرضه می شود. مهندس علی کرم عالی پور در گفت و گو با ایرنا هزینه تولید نان در استان را بیشتر از هزینه درآمدش عنوان کرد و افزود: دولت سالانه به تمام کل کشور دو هزار و 800 میلیارد ریال یارانه آرد می دهد که مقدار آن برای این استان بسیار ناکافی است. وی در مورد علت کمبود نانوایی اظهار داشت: در استان ما به ازای هر هزار و 700 نفر یک نانوایی وجود دارد، در حالی که در دیگر استانهای به ازای هر 100 نفر یک نانوایی وجود دارد. عالی پور گفت: در کل استان کهگیلویه و بویراحمد 452 نانوایی وجود دارد و در شهرستان بویراحمد بامرکزیت یاسوج 96 نانوایی است در حالی که استاندارد این شهرستان باید 170 نانوایی باشد، بنابراین در این استان 74 نانوایی کم داریم. وی ادامه داد: 70 درصد نانواییهای کهگیلویه وبویراحمدمعادل 316 نانوایی، نان لواش می پزند و از سال 81 تاکنون فقط 15 درصد افزایش داشته در حالی که در کشور این میزان بین 40 تا 45 درصد افزایش داشته است. معاون برنامه ریزی و اداری مالی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: تامین نان مردم به عنوان یک کالای استراتژیک وظیفه دولت است. سیدمحمد علی قاسمی در جلسه کمیته تعزیرات آرد و نان افزود: باید راهکار مناسبی برای تامین نان مردم ارائه شود تا مردم دچار مشکل نشوند. وی با بیان انیکه ما در این استان مشکل کمی و کیفی نان داریم افزود: باید بر این امر نظارت مستقیم داشت و نظام عرضه و تقاضا را با هم هماهنک کرد. یک کارشناس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: همزمان به طور استاندارد خمیر باید سه دقیقه پخت شود در حالی که در استان کهگیلویه و بویراحمد این میزان بین 25 تا 30 ثانیه است که این مساله باعث پخت نامطلوب و پایین آمدن کیفیت نان می شود. مهندس علی کریمی پور در گفت و گو با ایرنا استاندارد نبودن وزن چانه ها را از دیگر عوامل پایین بودن کیفیت نان عنوان کرد و افزود: اندازه استاندارد هر چانه باید 200 گرم باشد در حالی که در استان ما بین 120 تا 150 گرم است. مهندس علی مکارمی کارشناس بهداشت محیط این استان گفت:متصدیان نانواییها عموماافراد بی سواد یا کم سوادی که به شهرها مهاجرت می کنند و نسبت به مسائل بهداشتی نیز بی توجه هستند. مکارمی اظهار داشت: بعضی از شاطرها و کارگران نانواییها معتاد هستند که این خود از جمله رعایت نکردن موازین بهداشتی است. وی گفت: برخورد با نانواییها باید با هماهنگی فرمانداری صورت گیرد و طی چند جلسه کارشناسی روی مسائل بهداشتی تشخیص داده شود که نانوایی را تعطیل کنند. مکارمی ادامه داد: اگر اختیارات کاملا به شبکه بهداشت داده شود راحت تر و سریعتر مشکلات بهداشتی نانواییها حل می شود. فرماندار شهرستان بویراحمد نیز گفت: با توجه به توریست پذیری ، مهاجر پذیری و افزایش جمعیت این شهرستان نیاز به افزایش سهمیه آرد ضروری است. سید کرامت فدایی در گفت و گو با ایرنا افزود: تهیه نان و نامرغوب بودن آن در این شهرستان بخصوص شهر یاسوج هم اکنون خوشایند نیست. وی اظهار داشت: برغم درخواستهایی که برای افزایش سهمیه آرد این شهرستان به اداره غله داده شده ، تاکنون ترتیب اثری داده نشده است. به گفته وی، موارد بهداشتی و رعایت ساعات پخت نانواییهای این شهرستان توسط مراکز بهداشتی به خوبی کنترل می شودو دراین زمینه مشکلی وجود ندارد.
وی ادامه داد: تعیین نرخ جدید نان در شورای آرد و نان در دست اقدام است. فدایی ادامه داد: تمام نانواییهایی که دارای دستگاههای فرسوده و یا ساختمان کهنه و قدیمی هستند برای دریافت تسهیلات معرفی شده اند. وی گفت: 96 نانوایی در این شهرستان وجود دارد که براساس استاندارد باید 170 نانوایی در این شهرستان دایر باشد. 563/675
۰ نفر