۱۱ شهریور ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 7635451
T T
۰ نفر

برداشت میوه " چیکو " در میناب هرمزگان آغاز شد

۱۱ شهریور ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 7635451
برداشت میوه " چیکو " در میناب هرمزگان آغاز شد # بندرعباس ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 11/6/85 داخلی.اقتصادی.کشاورزی.چیکو. کارشناس مسوول میوه های گرمسیری سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: کار برداشت محصول "چیکو" از سطح شش هکتار از باغهای زیر کشت این محصول در میناب از توابع این استان آغاز شد. مهندس معصومه عباسی شنبه در مصاحبه اختصاصی با ایرنا افزود:برای نخستین باراست که برداشت محصول ازدرختان چیکو در این سطح ( شش هکتار) انجام می شود.
وی اظهارداشت: سال 81 در سطح پنج هکتار از زمینهای اطراف میناب یک باغ بااستفاده از نهالهای تولید شده توسط سازمان جهادکشاورزی این استان احداث شد که هم اکنون به مرحله ثمردهی و برداشت محصول رسیده است. این درحالی است که یک هکتار باغ چیکو نیز درایستگاه تحقیقات کشاورزی این سازمان در شهر میناب قرار دارد که در مجموع سطح زیرکشت یکنواخت این درخت گرمسیری مقاوم به خشکی و شوری را به شش هکتار رسانده است. چیکو درختی است همیشه سبز با قامتی برافراشته به ارتفاع دو تا پنج متر و دارای میوه هایی به شکل گرد و بیضی شکل به قطر 5 تا 15 سانتیمترکه متوسط وزن هر یک از آنها بین 100 تا 400 گرم متفاوت است. این درخت بومی جنوب مکزیک و کشورهای آمریکای مرکزی است که در گذشته برای استخراج صمغ و تولید آدامس و همچنین تولید میوه کشت می شده است. به گفته مهندس عباسی، درایران این درخت در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان به صورت پراکنده کشت می شود که باتوجه به سازگاری بسیار خوب آن با شرایط آب و هوایی و خاکهای جنوب کشور و عملکرد مطلوبی که داشته طی پنج سال گذشته توسعه سطح زیر کشت آن مد نظر قرار گرفته است. کارشناس مسوول میوه های گرمسیری سازمان جهادکشاورزی هرمزگان طول دوره تشکیل تارسیدن میوه چیکو را بین 168 تا 240 روز عنوان و زمان گل دهی آن را در ایران اوایل اسفند ماه و برداشت میوه چیکو را نیز اوایل شهریورماه ذکر کرد. این کارشناس نباتات گرمسیری اضافه کرد: هر درخت چیکو حدود یک هزارو500 تا دو هزارو500 عدد میوه تولید می کند و عملکرد محصول آن در هکتار بین 10 تا 12 تن است. مهندس عباسی اظهارداشت: میوه چیکو دارای ویتامین c و مقدار زیادی قند فروکتوز و ساکارز می باشد. 512/667/675
۰ نفر