۳ مهر ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 7642590
T T
۰ نفر
یک کارشناس تغذیه:روزه داران از مصرف برخی مواد غذایی پرهیز کنند # تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 03/07/85 داخلی.اجتماعی.سلامت.تغذیه.ماه رمضان. یکی از متخصصان تغذیه واستاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به روزه داران توصیه کرد از مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس در افطاری و یا سحری خودداری کنند. "لیلا آزاد بخت " روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : این غذاها زمینه بروز ناراحتی های گوارشی چون برگشت غذا از معده به مری را فراهم می کنند. وی گفت ، توجه به مواد غذایی و مصرف آن هنگام سحر،افطار و شام در ماه رمضان می تواند به حفظ الگوی صحیح غذایی و تعادل در سیستم دستگاه گوارش کمک کند. آزادبخت ادامه داد: روزه داران سعی کنند شش تا هشت لیوان آب در فاصله افطار تا سحر بنوشند و برای پیشگیری از احساس تشنگی در طول ساعات روز، لیمو ترش تازه در پایان سحری مصرف کنند. وی یادآور شد: همچنین سعی شود، سحرها برای پیشگیری از بروز ناراحتیهای گوارشی و سوزش معده، از مصرف زیاد غذاهای شیرین مانند زولبیا و بامیه، شکلاتها و کاکائوها پرهیز شود. آزادبخت به روزه داران توصیه کرد در ماه رمضان غذاهای شور و کنسروشده مصرف نکنند زیرا این غذاها علاوه بر صدمه بر سیستم قلب و عروق، سبب تشدید تشنگی درساعات روزه داری می شوند. وی استفاده از غذاهای مقوی در ماه رمضان را توصیه کرد و ادامه داد: خوراکی های تهیه شده از حبوبات چون عدسی هنگام سحر مفید است زیرا حبوبات دارای کربوهیدراتها، فیبر زیاد و نیز املاح و ویتامین ها هستند. این متخصص تغذیه یادآور شد: همچنین بهتر است برای جلوگیری از ناراحتی های گوارشی در هنگام افطار، آب ولرم نوشیده شود. وی در پایان این گفت و گو توصیه کرد روزه داران یک ساعت پس از افطار انواع میوه ها، خشکبار(مثل پسته و فندق ) و موادی مانند توت خشک، کشمش، برگه آلو و زردآلو مصرف کنند. اجتمام/ 9114/ 1773
۰ نفر