یک کارشناس تغذیه:روزه داران از مصرف برخی مواد غذایی پرهیز کنند
#
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 03/07/85
داخلی.اجتماعی.سلامت.تغذیه.ماه رمضان.
یکی از متخصصان تغذیه واستاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به
روزه داران توصیه کرد از مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس در
افطاری و یا سحری خودداری کنند.
"لیلا آزاد بخت " روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : این
غذاها زمینه بروز ناراحتی های گوارشی چون برگشت غذا از معده به مری را
فراهم می کنند.
وی گفت ، توجه به مواد غذایی و مصرف آن هنگام سحر،افطار و شام
در ماه رمضان می تواند به حفظ الگوی صحیح غذایی و تعادل در سیستم دستگاه
گوارش کمک کند.
آزادبخت ادامه داد: روزه داران سعی کنند شش تا هشت لیوان آب در فاصله
افطار تا سحر بنوشند و برای پیشگیری از احساس تشنگی در طول ساعات روز،
لیمو ترش تازه در پایان سحری مصرف کنند.
وی یادآور شد: همچنین سعی شود، سحرها برای پیشگیری از بروز ناراحتیهای
گوارشی و سوزش معده، از مصرف زیاد غذاهای شیرین مانند زولبیا و بامیه،
شکلاتها و کاکائوها پرهیز شود.
آزادبخت به روزه داران توصیه کرد در ماه رمضان غذاهای شور و کنسروشده
مصرف نکنند زیرا این غذاها علاوه بر صدمه بر سیستم قلب و عروق، سبب تشدید
تشنگی درساعات روزه داری می شوند.
وی استفاده از غذاهای مقوی در ماه رمضان را توصیه کرد و ادامه داد:
خوراکی های تهیه شده از حبوبات چون عدسی هنگام سحر مفید است زیرا حبوبات
دارای کربوهیدراتها، فیبر زیاد و نیز املاح و ویتامین ها هستند.
این متخصص تغذیه یادآور شد: همچنین بهتر است برای جلوگیری از
ناراحتی های گوارشی در هنگام افطار، آب ولرم نوشیده شود.
وی در پایان این گفت و گو توصیه کرد روزه داران یک ساعت پس از افطار
انواع میوه ها، خشکبار(مثل پسته و فندق ) و موادی مانند توت خشک، کشمش،
برگه آلو و زردآلو مصرف کنند.
اجتمام/ 9114/ 1773