۱۲ مهر ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 7645808
T T
۰ نفر
روستائیان گیلان از رها کردن پرندگان بومی در محیطهای باز خودداری کنند # رشت، خبرگزاری جمهوری اسلامی 12/07/85 داخلی.اقتصادی .دامپزشکی. مدیرکل دامپزشکی گیلان گفت: با هدف پشگیری از شیوع احتمالی بیماری آنفلوآنزای پرندگان روستائیان استان باید از رها کردن پرندگان بومی در محیطهای باز خودداری کنند. به گزارش ایرنا "کوروش فضایی" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران گیلان افزود: خطر اصلی در بروز بیماری آنفلوآنزای پرندگان در استانهای شمال کشور محصور نکردن پرندگان خانگی است. وی اظهارداشت: استان گیلان در تمام فصول سال به دلیل مهاجرت پرندگان از کانونهای آلوده ای مانند سیبری و نقاط دیگر جهان همیشه در معرض آلودگی ویروس آنفلوآنزی پرندگان قرار دارد. فضایی گفت: تا زمانی که پرندگان بومی و پرورشی استان به بیماری آنفلوآنزای پرندگان مبتلا نشود منطقه از این نظر آلوده به حساب نمی آید اما مردم باید هوشیار باشند و به آنان اعلام خطر می کنیم که پرندگان خانگی خود را محصور کنند. وی خاطرنشان کرد: پرندگان واحدهای صنعتی استان هیچ گونه ارتباطی با بیرون ندارند اما در روستاها باید پرندگان خانگی و بومی را در مکانی مسقف نگهداری کنند. وی همچنین تاکید کرد: مردم استان بویژه روستائیان از فرستادن کودکان برای جمع آوری تخم مرغ، آوردن پرنده خودداری کنند و مراقب باشند تا آنان با پرندگان تماس نگیرند. فضایی گفت :روستاییان استان برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید هر روز دستهای خود را چندین بار بشویند و پرندگان خود را در مکانهای محصور نگهداری کنند در این صورت هیچگونه نگرانی از بیماری آنفلوآنزای پرندگان نداشته باشند. وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون هشت هزار و 479 بار مرغداریها و 18 هزار و 915 بار روستاهای استان مورد بازدید کارشناسان دامپزشکی قرار گرفته است. مدیر کل دامپزشکی گیلان تاکید کرد: اقدام معدوم سازی طیور برای جلوگیری از شیوع احتمالی بیماری آنفلوآنزای پرندگان در منطقه انجام می شود. وی از مردم استان خواست از خرید و فروش مرغ زنده و پرندگان شکارشده خودداری کنند. فضایی گفت: شکار پرندگان مهاجر همانند سال گذشته همچنان ممنوع است چون این پرندگان از کانونهای آلوده وارد کشور می شوند. وی تصریح کرد: بیماری آنفلوآنزای پرندگان از پنج مرحله سه مرحله خود را تا کنون گذرانده و دو مرحله انتقال ویروس بین همه و همه گیری آن و جهش ژنی آن که بسیار خطرناک است باقی مانده لذا مردم باید هوشیار باشند و نکات بهداشتی را رعایت کنند. وی درباره وجود کشتارگاههای سنتی در استان گفت : تنها راه حذف کشتار- گاههای سنتی احداث سریع این مراکز از نوع صنعتی آن است. فضایی افزود: تاکنون 9 کشتارگاه سنتی در استان تعطیل و کشتارگاه صنعتی غرب استان راه اندازی شده و دومین کشتارگاه صنعتی استان نیز تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد. وی اظهار داشت : گوشت قرمز از نظرتغذیه و سهولت در کار باید 24 ساعت بعد از کشتار در سردخانه نگهداری شود تا ضریب امنیتی و سلامتی آن بالا برود. مدیر کل دامپزشکی گیلان خاطرنشان کرد: علاوه براین کشتارگاههای سنتی مشکلات زیست محیطی دارند و به دلیل نداشتن تصفیه خانه آلوده کننده محیط زیست هستند. وی گفت: در آینده گوشت قرمز نیز باید مانند مرغ به صورت بسته بندی عرضه شود و مردم گوشت چرخ شده را از بازار خریداری نکنند که لازمه همه این کارها ایجاد سیستم بسته بندی در کشتارگاههای صنعتی است. بیماری آنفلوآنزای فوق حاد طیور یکی از بیماریهای ویروسی بسیار خطرناک و مسری طیور است که با نشانه های تنفسی، افسردگی و کاهش آب و غذا مشخص می شود. ویروس عامل بیماری دارای سه تیپ C،B،A است که تیپ A مسوول ایجاد بیماری در پرندگان و سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان است . این تیپ تحت تیپهای H5 و H7 می تواند فرم فوق حاد بیماری را ایجاد و باعث تلفات شدیدی شود که به 100 درصد نیز می رسد. پرندگان وحشی و آبزی بویژه پرندگان مهاجر می توانند بدون ابتلا، ویروسهای آنفلوآنزای طیور را انتقال دهند. خوک نیز به عنوان یک مخزن قادر است از مخلوط کردن ویروسهای انسانی و مرغی تیپ جدیدی ایجاد کند که از نظر بیماری زایی برای انسان و طیور خطرناک است. پرنده مبتلا و انسان نیز به عنوان ناقل زنده در انتقال این بیماری نقش بسزایی دارند. ویروس آنفلوآنزای پرندگان در بسیاری از پرندگان اهلی و وحشی مانند بوقلمون، مرغ، خروس، مرغ شاخدار، کپک ، بلدرچین، غاز، قرقاول، اردک، چلچله دریایی، قو، حواصیل، پنگوئن و پرندگان زینتی مانند مینا، طوطی، شاهین و گنجشک شناسایی شده است. انتقال این بیماری به دو روش مستقیم و غیرمستقیم صورت می گیرد در روش مستقیم ویروس از طریق مجاری تنفسی، ملتحمه، چشم و مدفوع از پرنده آلوده به پرنده حساس منتقل می شود. شروع ناگهانی و انتشار سریع بیماری در گله طیور، کاهش شدید مصرف دان ، بی حالی شدید و پژمردگی ، افت شدید تولید در مرغ تخمگذار، مشکلات تنفسی حاد و سیانوزه شدن تاج ، ریش و خونریزی در ساق پا از علائم این بیماری است. با توجه به اشکال متفاوت ژنتیکی واکسیناسیون نمی تواند ایمنی صد درصد ایجاد کند لذا رعایت موارد بهداشتی و قرنطینه ای از اهمیت خاصی برخوردار است . استان گیلان دارای بیش از 17 میلیون طیور بومی و صنعتی است. 605/604/690
۰ نفر