۲۱ آبان ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 7658541
T T
۰ نفر
یون سدیم موجود در نمک طعام عامل افزایش فشارخون است # اهواز، خبرگزاری جمهوری اسلامی 21/08/85 داخلی.علمی.نمک.سدیم.بیماری فشارخون. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز گفت: یون سدیم موجود در نمک طعام عامل افزایش فشار خون است. دکتر"رضا امانی" روز یکشنبه در گفت و گو باایرنا با بیان اینکه 40 درصد وزن نمک طعام را سدیم تشکیل می دهد، افزود: هرجا یون سدیم باشد آب هم به دنبال آن می رود و همراه با جریان آب در داخل بدن حرکت می کند. وی اظهارداشت: این عامل موجب افزایش تجمع آب در بدن شده و زمانی که حجم آب در درون عروق افزایش یابد، فشار خون ایجاد می شود. دکترامانی توضیح داد: افراد توجه داشته باشند که روزانه در نهایت پنج تا شش گرم نمک بیشتر مصرف نکنند، در واقع مصرف روزانه نمک برای هر فرد نباید به بیش از 1500 میلیگرم برسد که به اندازی یک قاشق چایخوری یا مربا خوری معمولی است. این استاد دانشگاه درباره پرهیز از مصرف غذاهای سدیم دار هشدار داد و گفت: این دسته غذاها ممکن است شور نباشند اما فشار خون را بالا می برد. وی افزود: یکی از مواد شناخته شده سدیم دار جوش شیرین یا بیکربنات سدیم است که متاسفانه با وجود تاکید پزشکان و مجامع علمی هنوز بسیاری نانواها این ماده را به نان اضافه می کنند. دکترامانی بااشاره به عوارض سدیم موجود در غذاهای سدیم دارگفت: سدیم این غذاها در دستگاه گوارش محیطی قلیایی ایجاد کرده و سطح جذب را پایین می آورد و در کلیه افراد مستعد سنک سازی و احتمال رسوب سنگهای کلسیمی را افزایش می دهد. 2645/1760
۰ نفر