۲۶ مهر ۱۳۸۴، ۰:۰۱
کد خبر: 7756467
T T
۰ نفر
شهروندان بندرعباس از وضعیت پخت نان در این شهر گلایه دارند # بندرعباس ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 26/7/84 داخلی.اقتصادی.نان. شماری از شهروندان بندرعباس نسبت به نامطلوب بودن پخت نان در این شهر گلایه مندند واز متولیان خواستار نظارت بیشتر و بهبود کیفیت نان نانواییهای این شهر می باشند. آنان در گفت و گو با ایرنا افزودند: نانوایان به طرز پخت نان بی توجهند و لذا خانوارها ناچارند که روزانه مقادیری از نان دریافتی خود را دور بریزند. یک شهروند بندرعباسی می گوید: کیفیت نان بسیار نامطلوب است و اکثرا نصف نان خریداری شده باید دور ریخته شود. فاطمه زارعی افزود: اغلب نانواییها نان سوخته و شور تحویل مردم می دهند و اصلا برایشان اهمیت ندارد که این نان سر سفره مردم قرار دارد. یکی دیگراز شهروندان گفت:در شهر بندرعباس نسبت به شهرهای دیگر تنوع پخت نان کمتر است و عمده نانواییها فقط یک نوع نان می پزند. رضا دباغی افزود: به اعتقاد من بی توجهی اکثر نانوایان به پخت نان به دلیل یارانه ای است که دولت برای نان پرداخت می کند و برای آنان و مردم ارزان تمام می شود. مریم چشم براه یکی دیگر از شهروندان بندرعباسی نیز گفت: در برخی مواقع، نان طوری پخت می شود که اصلا قابل استفاده نیست. وی ادامه داد: به علت پایین بودن کیفیت آرد ضایعات نان زیاد است. رقیه مرادی شهروند دیگر نیز گفت: جریمه هایی که برای نانواییهای متخلف پیش بینی شده است متناسب با نوع خلاف آنها نیست و باید در برخوردبا متخلفین این صنف، شدت عمل بیشتری به عمل آید. وی افزود: اکثر نانواییهااز جوش شیرین استفاده می کنند و این مورد یکی از دلایل بی کیفیتی نان آنهاست. فعالان این صنف نیز مشکلات عدیده ای دارند و از مشکلات خود می گویند. علی میرزایی صاحب یک نانوایی در جنوب بندرعباس گفت:نیروی انسانی و کیفیت نامطلوب آرد به عنوان دو عامل اثرگذار بر عرضه نان نامطلوب است. احمد باقرزاده نیز که دارای یک مغازه نانوایی در گلشهر بندرعباس است از وضعیت کسب و کار و درآمد خود ابراز نارضایتی می کند. وی از بالا بودن هزینه هایی مانند اجاره محل کسب و کار،هزینه سوخت، دستمزد کارگر و حق بیمه گلایه دارد. به گفته وی ادامه این روند باعث می شود تا نانوایان کمتر به مقوله کیفیت و مرغوب بودن نان بپردازند. سعید تیما یکی از نانواهای بندرعباسی نیز گفت: شرایط کار در بندرعباس نسبت به دیگر شهرستانهای کشور سخت تراست وهزینه های تمام شده برای ما بسیار گران تر از جاهای دیگر است. فرماندار بندرعباس گفت:از ابتدای سال تاکنون 54 واحد نانوایی متخلف در این شهرستان جریمه نقدی شدند. بهروز اکرمی افزود: واحدهای متخلف به دلیل ارتکاب تخلفات مختلف 39 میلیون و 200 هزار ریال جریمه نقدی پرداخت کرده اند. وی اظهار داشت: اهم تخلفات انجام شده از سوی واحدهای خبازی بندرعباس گرانفروشی وکم فروشی،بی توجهی به رعایت نکات بهداشتی وساعت پخت،فروش آرد، نامرغوب بودن نان و تعطیلی خودسرانه بوده است. وی ادامه داد: اگر نانوایی بعد ازسه بار جریمه باز به کار خلاف خود ادامه داد، امتیاز آن واحد لغو خواهد شد. به گفته وی مجموع واحدهایی که در شهر بندرعباس به طبخ نان اشتغال دارند 230 واحد است. اکرمی اضافه کرد: بازرسهای کمیسیون تعزیرات حکومتی ویژه امور گندم، آرد و نان دراین شهرستان درنوبت های مختلف کاری بر واحدهای تولید نان نظارت می کنند. فرماندار بندرعباس افزود: همچنین هر ماه یکبارجلسه کمیسیون تعزیرات آرد و نان برگزار می شود و عملکرد نانوایی ها مورد بررسی قرار می گیرد. فرماندار بندرعباس گفت: با اجرای طرحهای مختلف از جمله حذف جوش شیرین، استفاده از ابزارهای تشویقی و با نظارت بیشتر بر نانواییها، در صدد بهبود کیفیت نان در این شهرستان هستیم. اکرمی افزود: با هدف بهبود کیفیت نان، طرحی اجرا می شود که در اجرای آن هر ماه یک نانوایی که با کیفیت بهتری پخت کند به عنوان نانوایی نمونه انتخاب می شود. وی گفت: درآینده تمام نانواییهای هرمزگان ملزم به استفاده نکردن از جوش شیرین خواهند شد. وی افزود: گندم تولید شده در این استان کم است واز استانهای دیگر می آید به همین دلیل کیفیت آرد تحویلی به نانوایی ها در سطح عالی نیست. فرماندار بندرعباس افزود: ماهانه به ازای هر نفر جمعیت، 10 کیلو آرد از قرار کیلویی 75 ریال بین نانواییهای استان هرمزگان توزیع می شود. 2690/667/675
۰ نفر