۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7908496
T T
۰ نفر
دیوار حائل رژیم صهیونیستی، مانعی در برابر تشکیل کشور فلسطین ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/02/18 سیاسی.فلسطین.رژیم صهیونیستی تهران- فلسطینیان در نظر دارند ماه سپتامبر موضوع تشکیل کشور مستقل فلسطین را در سازمان ملل مطرح کنند، اما دیوار حائل که رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینی احداث کرده است، تحقق چنین هدفی را غیر ممکن می سازد.
تارنمای خبری میدل ایست مانیتور در گزارشی به قلم کاثلین کریستیسون نوشت: دیوارها تجسم و نماد جدایی و آپارتاید است و در فلسطین دیوار حائل نمود عینی و حقیقی به انحصارگرایی و جداسازی منبعث از فلسفه سیاسی صهیونیسم بخشیده است.
دیوار حائل، با جداکردن فلسطینیان از یهودیان و کمک به روند قتل عام فلسطینیان، تحقق هدف اولیه صهیونیسم یعنی ایجاد و حفظ یک سرزمین صرفا یهودی در اراضی فلسطین را تسهیل می کند. این امر از طریق مصادره اراضی فلسطینی، محدود کردن تردد آزادانه فلسطینیان، جلوگیری از رشد و گسترش اراضی فلسطینی و تجزیه این اراضی صورت می گیرد.
با وجود ادعای اسرائیل که دیوار حائل را مانعی امنیتی برای جلوگیری از ورود شهادت طلبان فلسطینی به اسرائیل عنوان کرده است، اما در واقع، هدف اصلی ساخت این دیوار، اشغال اراضی و مالکیت آنهاست.
جان دوگارد یک مقام حقوق بشر سازمان ملل، سال 2003 همزمان با آغاز عملیات احداث دیوار حائل، آن را اشغالگری آشکار اراضی فلسطینیان تحت پوشش تدابیر امنیتی خواند.
به گفته دوگارد، مسیر عبور این دیوار در کرانه باختری به گونه ای تعیین شده است که شهرک های صهیونیست نشین به خاک فلسطین اشغالی ضمیمه شود و با نگاه به نقشه مشخص می شود که دیوار یاد شده شهرک های یهودی نشین و نیز زمینی را برای گسترش آنها در آینده حتی اگر در عمق اراضی کرانه باختری قرار داشته باشند، در بر می گیرد.
سازمان بتسلم که در زمینه دفاع از حقوق بشر در فلسطین اشغالی فعالیت می کند، تصریح کرده است که در بخش هایی از مسیر عبور دیوار، تلاش برای اشغال اراضی مورد نیاز گسترش شهرک ها، ملاحظات امنیتی را تحت الشعاع خود قرار داده است.
در این میان، برخی مقام های اسرائیلی آشکارا به اهداف سیاسی گسترده ای که ورای هدف امنیتی برای ساخت دیوار وجود دارد، اقرار کرده اند.
تسیپی لیونی وزیر خارجه پیشین رژیم صهیونیستی سال 2005، دیوار حائل را مرز آینده کشور اسرائیل خواند.
طول دیوار یاد شده که یک دهه از آغاز عملیات ناتمام ساخت ان می گذرد، 440 مایل خواهد بود. از انجا که 85 درصد از مسیر این دیوار به داخل و در برخی از مناطق به عمق کرانه باختری کشیده می شود، طول ان بیش از دو برابر خط مرزی رسمی میان فلسطین اشغالی و کرانه باختری است که سال 1967، 195 مایل تعیین شد.
طول دیوار حائل چند برابر دیوار برلین و ارتفاع بخش های سیمانی آن هشت متر است. دیوار یاد شده در مناطق شهری، سازه ای سیمانی و در مناطق روستایی، به صورت یک حصار الکترونیکی است که در دو سوی آن، گودال، مسیر امنیتی و پشته ای از سیم خاردار قرار دارد.
زمین های کشاورزی و کشتزارهای زیتون زیادی به خاطر ساخت این دیوار ویران شدند و منازل واقع در مسیر ساخت این دیوار تخریب شدند و یا به مصادره ارتش اسرائیل درامدند.
دیوار حائل کانون های مسکونی روستاییان را از زمین های کشاورزی انان جدا کرده و سیستم دروازه ها و مراکز ایست بازرسی ایجاد شده در گذرگاه های دیوار، کشاورزان را برای دسترسی به زمین هایشان و کشت و زرع در آن، با مشکل روبه رو کرده است. فلسطینیان برای عبور به آن سوی دیوار و دسترسی به زمین کشاورزی تحت مالکیت خود، باید مجوز اسرائیلی داشته باشند و اگر روستای محل اقامتشان نیز در آن سو باشد، برای سکونت در خانه خود هم به مجوز نیاز دارند.
بیشترین میزان پیشروی دیوار حائل در عمق کرانه باختری در شمال مرکزی صورت گرفته و حاصلخیزترین مناطق کشاورزی و نیز چند شهرک صهیونیست نشین را ( البته نه به صورت اتفاقی ) در بر گرفته و به خاک اسرائیل ملحق کرده است.
90 درصد از چاه های آب واقع در کرانه باختری در آن سوی دیوار حائل قرار گرفته اند.
دیوار یاد شده به طور مستقیم زندگی بیش از 400 هزار فلسطینی ساکن کرانه باختری و شرق قدس را مختل کرده است.
در شرق قدس، دیوار یاد شده از مسیری پرپیچ و خم از اطراف و یا میان محله های فلسطینی نشین و شهرک های صهیونیستی عبور کرده است. عجیب این که اغلب جمعیت فلسطینی افزون بر 200 هزار نفره شهر قدس در سمت اسرائیلی دیوار قرار گرفته اند.
به محض تکمیل عملیات ساخت دیوار، 85 درصد از نیم میلیون صهیونیست شهرک نشین در کرانه باختری و شرق قدس، در سمت اسرائیلی دیوار قرار می گیرند.
با وجودی که قرار است قدس کانون سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور فلسطین شود ، اما پس از تکمیل ساخت دیوار، فلسطینیان ساکن کرانه باختری احتمالا تنها از طریق چند مرکز ایست بازرسی معدود، صرفا با پای پیاده و با در اختیار داشتن مجوزهای اسرائیلی قادر به ورود به آن خواهند بود. این محدودیت ها قدس را از کرانه باختری جدا می کند.
به عبارت دیگر، دیوار حائل جداکننده سر کشور فلسطین از بدنه مردمی آن خواهد بود.
این محدودیت های هدفمند هر گونه امتیازدهی ارضی اسرائیل در آینده به بخش شرقی دیوار را عملا بی معنی می سازد و گسترش بیش از پیش فلسطین اشغالی را تسهیل می کند.
به عبارت بهتر، رژیم صهیونیستی امید دارد که با تنگ تر کردن حلقه فشار بر فلسطینیان، آنها در نهایت ناگزیر از ترک فلسطین شوند. دیوار حائل به علاوه سایر تدابیر محدودیت زا، تشکیل کشور مستقل فلسطینی را ناممکن می سازد و این همان هدف اصلی اسرائیل است.
مترجمام 1431**2017** شماره 094 ساعت 14:36 تمام
۰ نفر