۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7909540
T T
۰ نفر

به مناسبت روز فاجعه:

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7909540
به مناسبت روز فاجعه: بازگشت آوارگان فلسطینی،ضرورتی که بایدجایگزین خاطره تلخ اخراج آنهاشود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/02/24 سیاسی.فلسطین.یوم النکبه تهران- تجمعات اعتراض آمیز امسال در سالروز اشغال فلسطین و تاسیس رژیم جعلی اسرائیل، با بهار خیزش ملت های عرب و توافق وحدت گروه های فلسطینی مصادف شده است، تقارنی که روح تازه ای را به امید به تحقق بازگشت آوارگان فلسطینی می دمد.
به نوشته وبگاه خبری میدل ایست مانیتور، موضوع فلسطین برای نخستین بار در چند دهه گذشته به طور حقیقی به صدر دستور کار سیاسی جهان عرب راه یافته است و فلسطینیان نیز مصمم به ایفای نقش خود برای بازیابی حقوق غصب شده شان هستند.
روز فاجعه و اخراج فلسطینیان در 15 مه 1948 که پیش درآمد تاسیس رژیم اشغالگر قدس بود، یک رخداد صرف نیست، بلکه روندی مستمر است که امحای فلسطینیان، جامعه آنها و رویای آزادی آنها را دنبال می کند. سران فعلی رژیم صهیونیستی تدابیر ظالمانه ای را برای جلوگیری از تجمعات فلسطینیان در سالروز این فصل مهم از تاریخ میهنشان اتخاذ کرده اند.
از سال 1967 نیروهای اشغالگر اسرائیلی بیش از 24 هزار باب خانه فلسطینیان را ویران کردند و در حال حاضر، بیش از 500 هزار صهیونیست به طور غیرقانونی در کرانه باختری و قدس اسکان داده شده اند.
براساس گزارش های سازمان ملل، ارتش اسرائیل و شهرک نشینان صهیونیست در مدت 10 سال و شش ماه گذشته یک هزار و 335 کودک فلسطینی را به خاک و خون کشیده اند. افزون بر این، از زمان اغاز اشغال کرانه باختری و نوار غزه در ژوئن 1967، رژیم صهیونیستی بیش از 700 هزار فلسطینی را بازداشت کرده است و از این تعداد، حدود 5700تن هم اکنون اشکارا برخلاف قوانین بین المللی در زندان های داخل اسرائیل زندانی هستند.
همچنین گزارش های مطبوعاتی دیگر حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی وضعیت شهروندی 140 هزار فلسطینی ساکن کرانه باختری را در فاصله سال های 1967 تا 1994 با تمهیدات غیرقانونی و محرمانه لغو کرد.
صهیونیست ها امید داشتند که پس از درگذشتن نسل های قدیمی تر فلسطینیان، جوانان انان ریشه های خود را فراموش کنند، امیدی که باطل بودن آن ثابت شده است.
شیخ رائد صلاح از رهبران جنبش اسلامی فلسطینیان اخیرا در کنفرانسی در اروپا نظر یک جوان فلسطینی را در خصوص اروپا جویا شد و جوان فلسطینی به صراحت گفت که به رغم زیبایی این قاره، درختان زیتون فلسطین زیباترند.
حفاظت از فلسطین و حقوق مردم آن و تضمین دوری این سرزمین از هر گونه تخریب و سرکوبگری، حس درونی یکایک فلسطینیان است.
تحولات سیاسی اخیر در منطقه تاثیرات مثبتی بر قضیه فلسطین گذاشته است و توافق آشتی گروه های فتح و حماس نیز نشانه ای از ورود فلسطینیان به دوره ای جدید از تلاش برای به رسمیت شناخته شدن حقوقشان است.
در این میان، مساله اوارگان فلسطینی نیز اهمیت و اولویت خود را بازمی یابد و این موضوعی است که صرف نظر از ادعاهای احتمالی رژیم صهیونیستی و حامیانش، تمامی فلسطینیان درباره آن اتفاق نظر دارند.
فلسطینیان قاطعانه بر این باورند که بازگشت به سرزمین و میهنشان، حق قانونی و اخلاقی آنان است و اگر امکان برخورداری از آن هنوز به آنها داده نشده، لازم است که محفوظ بودن این حق برای نسل های آینده خود تضمین شود.
افزون بر این، از نگاه فلسطینیان، بازگشت اوارگان موضوعی مرتبط با مرگ و یا زندگی است که تعیین سرنوشت آن از طریق همه پرسی، مذاکره، چانه زنی و یا مبادله، مردود و ناپذیرفتنی است.
مترجمام 1431**2017** شماره 110 ساعت 14:43 تمام
۰ نفر