۱۴ مهر ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7936396
T T
۰ نفر
یک اعتراف: موج اشغال وال استریت در آمریکا گسترش می یابد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/07/14 سیاسی.آمریکا.جنبش اشغال وال استریت.اتحادیه های کارگری تهران- رسانه های آمریکایی اعتراف کردند: جنبش اشغال وال استریت با هدف اعتراض به نظام مالی و سرمایه داری حاکم بر آمریکا، پس از پیوستن اقشار مختلف بویژه کارگران، در حال گسترش و تقویت است.
به گزارش ایرنا، در میان رسانه های آمریکایی، روزنامه نیویورک تایمز که بیشتر به این موضوع پرداخته است، روز پنجشنبه نوشت: بسیاری از اتحادیه های مهم کارگری این کشور دیروز با هدف دست یافتن به مطالبات خود برای اولین بار از آغاز جنبش اشغال وال استریت در تظاهرات معترضان شرکت کردند.
در این گزارش آمده است: هزاران تن از اعضای این اتحادیه ها از میدان فولی منهتن به سوی پارک زوکاتی محل تحصن این معترضان تظاهرات کردند.
اتحادیه های کارگری فراوانی از جمله حمل و نقل، فدراسیون متحد اتحادیه بین المللی کارگران خدمات شهری، آموزگاران و کارگران متحد خودروسازی در تظاهرات چهارشنبه شرکت کردند.
به نوشته این روزنامه، موفقیت نامنتظره جنبش اشغال وال استریت در انتقاد از شرکت های آمریکایی و کورپوراتیسم یا قدرن انحصاری شرکت ها در آمریکا ، در ذهن بسیاری از رهبران کارگری این کشور سوالات فراوانی پدید آورده است آنها دیده اند که این جنبش تاکنون دستاوردهای بهتری به بار آورده و نه تنها توانسته مردم و افکار عمومی را جلب کند؟ بلکه جوانان را نیز به خود خوانده است.
در چارچوب این رویکرد افکار عمومی، اعتراضات به بسیاری از شهرها و ایالت های آمریکا از جمله بوستون، شیکاگو و لوس آنجلس نیز سرایت کرده است.
بسیاری از رهبران کارگری از این امر شکایت دارند که اعتراضات آنها در دو سال گذشته موفقیت چندانی در جلب افکار مردم نداشت با آنکه افراد بیشتری در مقایسه با جنبش وال استریت برای حمایت از آنها به خیابان ها آمده بودند.
بر همین اساس در تظاهرات اکتبر (مهر/آبان ) سال گذشته در واشنگتن بیش از 10 هزار نفر شرکت داشتند، در حالیکه رسانه ها چندان به آن توجه نکردند.
رهبران کارگری در چند روز اخیر و پشت صحنه برای اتخاذ موضعی درباره جنبش وال استریت در حال مذاکره بودند. در این مباحث داخلی، عده ای نگرانی خود را از این امر ابراز کردند که ممکن است فعالان چپ تندرو در این گروه مایه شرمسازی کارگران شوند؟ زیرا بارها دولت آمریکا را تقبیح کرده اند.
با وجود این نگرانی ها و حتی بعد از بازداشت عده ای از معترضان، بسیاری از رهبران اتحادیه های کارگری تصمیم گرفتند در جنبش اشغال وال استریت حضور یابند.
این روزنامه افزود: برای نمونه بازوی اجرایی فدراسیون آمریکایی کار و کنگره سازمان های صنعتی آمریکا موسوم به ای.اف.ال و سی.آی.او حمایت همه جانبه خود را از معترضان بیان کردند.
نیویورک تایمز ادامه داد: ممکن است این دو جنبش از نظر ماهیت با یکدیگر متفاوت باشند؟ اما رهبران کارگری می دانند امکان کمک به معترضان وجود دارد. جنبش کارگری از انگیزه، جوانی و پویایی معترضان جنبش اشغال وال استریت استفاده می کند و معترضان نیز از منابع مالی، میلیون ها عضو و قدرت اتحادیه ها بهره می برن.
به گفته رهبران کارگری، آنها باور دارند جنبش اشغال وال استریت به مثابه وزنه مقابل جنبش تی پارتی عمل می کند و فشارهای جاری برباراک اوباما رییس جمهوری آمریکا و کنگره این کشور را به منظور ایجاد اشتغال و رفع دیگر نگرانی های مهم اتحادیه های کارگری افزایش می دهد.
اتحادیه های کارگری در حالی فهرست طولانی درخواست های خود را اعلام کرده اند که جنبش اشغال وال استریت، هنوز هیچ تقاضای رسمی از دولت نداشته است.
رهبران کارگری معمولا خواستار توجه مردم هستند، اما این جنبش کاملا بدون رهبر است.
مایکل کازین صاحب کرسی تاریخ در دانشگاه جرج تاون، گفت: اتحادیه های کارگری باید راهی برای اطلاع و برانگیختن جوانان از پیام خود بیابند و تا آنجا پیش بروند که 99 درصد از معترضان وال استریت با آنها همراه شوند و این امر، بهترین نتایج را در بر خواهد داشت.
وی که چندین کتاب در مورد جنبش های مردمی و اعتراضی نوشته است، افزود: اما از نظر ترکیب جمعیتی مشکلاتی وجود دارد. معترضان وال استریت حضور رسمی چندانی در عرصه جامعه نداشته و شناخته شده نیستند و اگر اتحادیه های کارگری بتوانند باعث این امر شوند، واقعا به آنها کمک کرده اند.
اعتراضات اشغال وال استریت از هفدهم سپتامبر (26 شهریور) آغاز و در عرض دو هفته به جنبشی سراسری در این کشور تبدیل شده است.
به نوشته نیویورک تایمز، ترتیب دهندگان اولیه این اقدام اعتراضی، هدف خود را مخالفت با سیاست های اقتصادی دولت و افزایش بدهی ها و همچنین بیکاری در میان مردم عنوان کرده اند.
صویر1516**9157** شماره 125 ساعت 20:01 تمام
۰ نفر