۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7949326
T T
۰ نفر

انگیزه حمله به کودکان در چین ، در هاله ای از ابهام

۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7949326
انگیزه حمله به کودکان در چین ، در هاله ای از ابهام ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/02/25 اجتماعی.چین.کودکان.حمله پکن - حمله های مکرر به مدارس و مهدهای کودک در چین با چاقو و دیگر سلاح های سرد ، جامعه این کشور را در بهت و حیرت و ناامنی فرو برده است.
به گزارش ایرنا، تنها در دو ماه گذشته بیش از 5 بار با کارد و چکش به چند مدرسه ابتدایی و کودکستان در نقاط مختلف چین حمله شده و دستکم 17 کودک و چند نفر از معلمان مدارس به قتل رسیده و دهها نفر دیگر نیز زخمی شده اند نامشخص بودن انگیزه های این حملات و بخصوص نحوه ورود غیرمنتظره و ناگهانی مهاجمان به بخش های آموزشی چین و بخصوص کودکستان ها جامعه چین را بهت زده کرده است.
شواهد نشان می دهد درشهرهای بزرگ پلیس نیروهای خود و گشت زنی ها در اطراف مکان های آموزشی را افزایش داده است ، اما ظاهرا این وضعیت در همه مناطق چین یکسان نیست.
حمله ای که اخیرا به یک مهد کودک در استان شاآنشی در شمال غرب چین صورت گرفت و باعث مرگ 7 کودک و دو نفر از کادر مهد از جمله مدیر آن شد، نشان از آن دارد که ورود افراد غریبه و غیرمجاز به مهدهای کودک و مدارس هنوز میسر است و شاید در بسیاری از مناطق چین تدابیر امنیتی لازم برای حفاظت از جان کودکان و کادر مدارس و دبستان ها و کودکستان ها اندیشیده نشده است.
این خطر بالقوه و نامشخص بودن افراد و زمان حمله آنها حس ناامنی فزاینده ای را به جامعه و بویژه والدین منتقل می کند.
افزون بر این علت هایی چون اختلالات روانی افراد مهاجم و یا مدرن شدن جامعه چین و افزایش مشکلات اجتماعی و فشارهای اقتصادی بر حمله کنندگان مشخصا نمی تواند باعث اقناع افکار عمومی در چین شود.
اگرچه دولت چین در شهرهایی مانند پکن و یا شانگهای تدابیر فزاینده امنیتی در مکان های آموزشی در نظر گرفته و برخی از مهاجمان نیز دستگیر شده اند ،اما دانستن انگیزه های این حملات یکی از دشوارترین چالش های مسوولان چین است.
در این میان به نظر می رسد انگیزه ها بسیار متفاوت ولی حملات بنوعی برنامه ریزی شده و منسجم باشد . زیرا به رغم تشدید تدابیر امنیتی در روزهای اخیر باز هم مواردی از حمله به کودکان وجود داشته است.
نخستین موضوعی که به ذهن متبادر می شود اینست که ممکن است مهاجمان نسبت و خویشاوندی با کودکان و یا کادر مدرسه داشته باشند که می توانند وارد آن شوند.
این فرضیه با اظهارات پزشکان استان شاآنشی که می گویند مهاجمی که تازه ترین حمله را انجام داده شناخته شده بوده است ، قابل اثبات و تایید می باشد.
از سوی دیگر مهاجمان ظاهرا قصد وارد آوردن ضرباتی را به پیکره امنیتی اجتماعی و اقتصادی چین و تشدید فشارها بر مقام های کشور را دارند، زیرا در چین بدترین فاجعه برای یک خانواده از دست رفتن فرزندان است . چه آنکه نظام تک فرزندی در چین تنها به خانواده ها امکان داشتن یک فرزند را می دهد و از دست رفتن کودکان غم سنگینی برای خانوارهای چینی محسوب می شود.
طبیعتا باید قبول کرد که فشارهای اقتصادی و اجتماعی و بیکاری و معضلاتی از این دست نیز باعث می شود تا برخی با انگیزه ها و اقداماتی چون حمله به آسیب پذیرترین مکان های اجتماعی از جمله مدارس و مکان های آموزشی درصدد فعالیت های تلافی جویانه باشند.
با این حال گزارش های خبری مبنی بر اینکه پلیس درحال بررسی اوضاع و بازجویی از مظنونان و ارزیابی پرونده های حملات است ، نشان از آن دارد که هنوز انگیزه های اصلی عاملان این جنایات وحشت انگیز برای پلیس نامشخص است.
شماری از کودکانی که در مهد کودک استان شاآنشی در شمال غرب چین از سوی وو خوانگ مینگ 48 ساله مورد حمله قرار گرفتند فقط سه سال داشتند و قربانیان اغلب بین سه تا شش ساله بوده اند.
مهاجم پس از حمله به مهد کودک و از پا دراوردن 7 کودک ، مدیر مهد و مادرش ، به خانه اش در روستا بازگشته و خودکشی کرد و این حادثه را در هاله ای از ابهام فرو برد.
مهد کودک شونگ شویی استان یاد شده در حالی مورد حمله قرار گرفت که هنوز از وضعیت امنیتی آن جزییات زیادی منتشر نشده است . اما مسلما راه های ورود به مهد کودک برای مهاجم بسته نبوده و یا وی به دلیل آشنایی با کادر این مکان آموزشی به آسانی وارد آن شده است.
جائو فونگ لینگ پزشکی که مداوای برخی از زخمی شدگان در این حادثه را برعهده دارد گفت : تاکنون چنین صحنه هایی را ندیده بودم .مادرانی را دیدم که در غم از دست دادن فرزندان خود می سوختند و ما نیز با آنها اشک می ریختیم .
چویی شیانگ بین از دیگر مسوولان بیمارستان شماره 3201 در منطقه هانجونگ می گوید : قاتل برای کودکان چهره ای شناخته شده داشته است.
وی افزود : همه کودکان این مرد را می شناختند . زیرا او را هر روز می دیده اند. ما وحشت زده ایم .
جو شائو جونگ از دانشگاه خلق پکن می گوید : تناقضات و تضادهای اجتماعی بیماری های روانی در کشور را افزایش داده است.برخی حس انتقامجویی در جامعه دارند.
وی افزود : ضعیف ترین قشر جامعه و آسیب پذیرترین آنها کودکان هستند و مهاجمان از آن استفاده می کنند.
جونگ گفت : تشدید تدابیر امنیتی در مدارس و مکان های آموزشی سازنده و مفید اما یک راه حل موقتی است باید مساله ریشه یابی شده و بی عدالتی های اجتماعی و نابرابری های اقتصادی برطرف شود تا بتوان صورت مساله را پاک کرد.
در حدود 500 مدرسه ابتدایی و کودکستان و حتی مدارس متوسطه در پکن بیشتر از دوهزار نفر نیروی پلیس و امنیتی به خدمت گرفته شده اند ، اما برای تامین امنیت چهار هزار و 500 مدرسه ابتدایی و مهد کودک دیگر در این شهر به هزاران نیروی انتظامی و امنیتی نیاز است.
تاریخ حملات اخیر به مهدهای کودک به ماه مارس امسال بر می گردد که مردی که پزشک خوانده می شد به مدرسه نن پینگ در استان فوجیان در جنوب شرق چین حمله کرد و هشت کودک را از پای دراورد و 28 آوریل اعدام شد.
درست در روز اعدام این مرد یک معلم 33 ساله به مدرسه ابتدایی دیگری در شهر لیجو در جنوب چین حمله کرد و 15 دانش آموز و یک معلم را با چاقو زخمی کرد.
یک مرد بیکار 47 ساله چینی نیز روز بعد از آن در شهر تای شینگ با چاقو به مهدکودکی حمله کرده و 29 کودک را زخمی کرد و ساعاتی بعد مردی با میله آهنی و چکش به یک مدرسه ابتدایی در شهر وی فانگ در شرق چین حمله کرده و پنج نفر را زخمی کرد و سپس خود را به آتش کشید.
جامعه یک میلیارد و 350 میلیون نفری چین امروز بیش از هر چیز نگران وضعیت امنیتی کودکان و دانش آموزان است و تهدید بالقوه حملات به مکان های آموزشی سایه سنگین وحشت را بر سر خانواده ها افکنده است و پلیس در تلاش است تا با شناخت انگیزه های قتل های مکرر در مدارس و کودکستان ها اوضاع را تحت کنترل درآورده و آرامش را به کشور بازگرداند.
آساق ** 275 ** 1332**2100 شماره 042 ساعت 09:58 تمام
۰ نفر