۱ خرداد ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7950695
T T
۰ نفر
تهاجم عشایر مسلح به مناطق هزاره نشین افغانستان محکوم شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/03/01 سیاسی.خارجی.افغانستان.عشایر کابل- هیات رهبری و اعضایشورای ملی هماهنگی اقوام افغانستان روز شنبه در نشستی در کابل، تهاجم هفته قبل تعدادی از افراد مسلح منسوب به عشایر به مناطق هزاره نشین این کشور را محکوم کردند.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد علی صدر از اعضای هیات رهبری این نهاد سیاسی- اجتماعی غیردولتی با اشاره به ضعف دولت های گذشته، گفت: در نتیجه بی کفایتی، ضعف در مدیریت و قوم گرایی های دولتمردان، شکاف عمیقی میان اقوام کشور ایجاد شده است.
به گفته وی پیامد چنین سیاستی در گذشته جنگ های داخلی، کشتار و آوارگی صدها هزار افغان در داخل و خارج از کشور، تاراج دارایی های عمومی و خصوصی و همچنین نابودی زیرساخت های کشور بود.
وی در ادامه به مداخله قدرتهای غربی در امور داخلی افغانستان اشاره کرد و افزود: بیگانگان با مشاهده وضعیت نامساعد کشور و قوم گرایی رهبران سیاسی، مداخله در امور کشور را آغاز کردند و در این زمینه تا حدی جسورانه عمل کردند که حتی به ایجاد، اصلاح و تغییر قوانین کشور دست می زنند.
خطیب حسینیه عباسیه شهر کابل تهاجم مردان مسلح عشایر به مناطق هزاره نشین را ناشی از مداخله بیگانگان دانست و اضافه کرد: خارجی ها هیچگاه حاضر به وجود افغانستان آرام و با ثبات نیستند.
وی ادامه داد: از همین رو گاهی تعدادی از افراد جاهل را علیه همسایگان به ویژه جمهوری اسلامی ایران تحریک می کنند و زمانی هم با تحریک یک قوم علیه دیگری، اوضاع را ناآرام می کنند تا به بهانه ای حضور نظامی خود را در افغانستان توجیه کنند.
این روحانی شیعه افغان به جسارت های زلمی خلیلزاد سفیر پیشین آمریکا در کابل اشاره کرد و گفت: خلیلزاد چندین بار به نمایندگان افغانستان در خصوص نوشتن پیش نویس قانون اساسی اهانت کرد و شخصا به اصلاح مواد قانون اساسی می پرداخت.
وی همچنین با انتقاد از حامد کرزی رییس جمهور افغانستان به خاطر سکوت در برابر تهاجم عشایر مسلح به مناطق هزاره نشین بهسود، دایمیرداد، ناهور و تیزک در ولایت های وردگ و غزنی، عدم واکنش کرزی را نوعی حمایت از عشایر که از قوم پشتون هستند، عنوان کرد.
همچنین مولوی ظفر یکی دیگر از اعضای شورای ملی هماهنگی اقوام افغانستان با انتقاد از دولت،گفت: اگر مشکلات کوچی ها (عشایر) در سال های اول حکومت کرزی حل می شد ، امروز افغانها شاهد این فاجعه به نام عشایر نبودند.
وی دولت را به عدم فراهم کردن زمینه تحصیل برای عشایر متهم کرد و گفت: در اثر جهل برخی افراد ، امروز مردم بیگناه به خاطر دفاع از خانه و زمین خود تیر باران می شوند.
وی ادامه داد: دست های مرموزی در داخل و خارج افغانستان، عده ای جاهل را تحت عنوان عشایر تجهیز می کنند و از آنها برای مقاصد خود استفاده ابزاری می کنند.
این عضو برجسته شورای ملی هماهنگی اقوام افغانستان، قتل عام مردم هزاره را گناهی نا بخشودنی و لکه ننگی برای دولت خواند و افزود: حکومت در قدم اول مسوول این بی عدالتی اجتماعی و امتیاز دادن به قومی خاص است.
وی گفت: دولت های افغانستان همه پیرو خط مشی امیر عبدالرحمان خان هستند که برای اولین بار به قتل عام مردم هزاره پرداخت.
عبدالرحمان خان پس از به قدرت رسیدن در سال 1880 میلادی با هدف تقویت بشتر پایه های سلطنت خود، با نیروی نظامی به مناطق هزاره نشین حمله کرد و پس از قتل عام این مردم، عده ای از آنها که زنده مانده بودند، به ایران و پاکستان پناه بردند و تا امروز در خراسان ایران و بلوچستان پاکستان اقامت دارند.
سید برهان خلیل از دیگر سخنرانان این نشست، دولت را متهم به خیانت به مردم کرد و گفت: رییس جمهوری با رای مردمی به قدرت رسید که حالا از عشایر علیه آنها حمایت می کند.
وی هشدار داد: اگر این جریان ادامه پیدا کند، احتمال تبدیل شدن دوباره کشور به صحنه نبردهای خونین وجود دارد.
یکشنبه شب هفته گذشته در حمله افراد مسلح عشایر به مناطق هزاره نشین در ولایت های وردگ و غزنی، تعدادی از مردم محل از جمله زنان و کودکان کشته شدند.
در اعتراض به تهاجم عشایر مسلح به مناطق بهسود و دایمیرداد، نمایندگان اهل تشیع در مجلس تحصن کردند.
روز پنجشنبه هفته گذشته این نمایندگان در اجتماعی با شرکت مردم هزاره در کابل، از دولت خواستند تا عصر شنبه (امروز) عشایر مسلح را از این مناطق بیرون کند، در غیر آن دامنه اعتراضات وسیعتر خواهد شد.
تعداد جمعیت عشایر افغانستان دو میلیون و 500هزار نفر تخمین زده می شود که اغلب از قوم پشتون هستند.
آساق **332**2281** شماره 185 ساعت 19:10 تمام
۰ نفر