۱۲ آذر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7983116
T T
۰ نفر
سازمان جهانی هواشناسی نسبت به افزایش دمای کره زمین هشدار داد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/12 علمی آموزشی.هواشناسی.کره زمین.پژوهشگران تهران- سازمان جهانی هواشناسی نسبت به افزایش بی سایقه دمای کره زمین هشدار داده است.
به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، پایگاه اینترنتی رادیو آمریکا روز جمعه نوشت: بنابر باور پژوهشگران سازمان جهانی هواشناسی، به نظر می رسد گرم شدن دمای زمین روندی است که طی دهه های آینده چهره جدی تری به خود خواهد گرفت.
براساس داده های این نهاد بین المللی وابسته به زمان ملل متحد، دهه گذشته گرم ترین دهه تاریخ کره زمین بوده است.
دانشمندان معتقدند روند گرمایش زمین عمدتا به دلیل انباشته شدن آلودگی صنعتی در جو است که گرما را در خود نگه می دارد.
به گزارش رادیو آمریکا، قسام اسرار رییس مرکز پژوهش اقلیمی در سازمان جهانی هواشناسی ملل متحد، گفته است که روند دهه گذشته ثابت کرد که پیش بینی های علمی 20 سال پیش در مورد افزایش دمای هوا و وقوع طوفان های شدید صحت داشته اند.
اسرار شواهد خود را در مورد افزایش دمای هوای جهان روز سه شنبه گذشته در کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی در مکزیک ارایه کرد.
مذاکرات تحت نظارت سازمان ملل متحد، تلاشی به منظور یافتن راهکارهایی برای کاهش میزان گازهای گلخانه ای و پیشگیری از افزایش دمای هوا به سطوحی بوده است، که به باور محققان پیامدهای فاجعه باری دارند.
به گزارش رادیو آمریکا،رییس مرکز پژوهش اقلیمی سازمان جهانی هواشناسی گفته است که یافتن یک ارتباط منطقی بین تغییرات اقلیمی با تحولات آب و هوایی دهه اخیر آسان نیست، اما واقعیت این است که تعداد وقوع رویدادهای فاجعه بار و شدید جوی نسبت به دهه های گذشته بیشتر شده اند.
اسرار افزود: زمانی فرا می رسد که روند گرمایش زمین تا پایان قرن جاری روند صعودی آنچنان بی سابقه ای را طی می کند که با گرمای شدید و بی سابقه سال های اخیر در اروپا و روسیه غیرقابل مقایسه خواهد بود.
وی اضافه کرد: تردیدی نیست که دمای هوا طی سه دهه گذشته به شدت و با روند سریعی بیشتر شد و به طور مسلم دمای هوا به طور تصاعدی افزایش خواهد یافت.
اسرار گفته است با وجودی که علوم مربوط به تغییرات اقلیمی هنوز در حال پیشرفت و تکامل هستند و پژوهشگران از الگوهای کنونی درس خواهند گرفت، اما سیاستگزاران دولت ها باید خود را برای جهانی گرم تر آماده کنند.
رادیو آمریکا افزود: براساس آمار سازمان ملل متحد، رقمی حدود 35 تا 40 هزار نفر در سال 2004 از بیماری ها و یا سوانح ناشی از گرمای شدید هوا جان خود را از دست دادند، تابستان سال 2003 میلادی دمای هوا گرم ترین دوره از سال 1950 میلادی تاکنون را پشت سرگذاشت.
تابستان سال جاری در روسیه گرم ترین فصل قرن اخیر در این کشور بود، دمای هوای سیبری که به طور معمول بسیار سرد است، از 30 درجه سانتیگراد فراتر رفت و موج گرمای شدید سبب آتش سوزی در جنگل های اطراف مسکو شد و پایتخت روسیه را چندین هفته در دود و آلودگی فرو برد.
براساس آمار سازمان جهانی هواشناسی، طی سال جاری مناطق متعددی در جهان با تغییرات جوی بی سایقه روبرو شدند. سرمای بسیار شدید در برخی از نقاط آمریکا و بارش سنگین برف و ترافیک سنگین در اروپا، چین و پاکستان 1700 کشته و 20 میلیون آواره به جای گذاشت و چین نیز با موج گرمای شدید، سیل و رانش زمین بی سابقه روبرو بوده است.
برنامه کنفرانس تغییرات اقلیمی در مکزیک بر کمک به کشورهای فقیر با هدف رویارویی با پیامدهای تغییرات جوی و توسعه اقتصادهای این کشور با استفاده از دی اکسید کربن کمتر متمرکز شده است.
یکی از مسائل کلیدی این کنفرانس، تاسیس یک نهاد نظارتی است تا بر توزیع کمک صد میلیارد دلاری آمریکا برای کمک به کشورهای فقیر و اقدامات تطبیقی برای رویارویی با تغییرات اقلیمی تا سال 2020 میلادی نظارت کند.
صویر1078**1478** شماره 063 ساعت 15:04 تمام
۰ نفر