۱۲ آذر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7983145
T T
۰ نفر
ورزش پهلوانی و زورخانه ای ایران پس از 35سال در ژاپن اجرا شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/12 فرهنگی.ایران.ورزش پهلوانی.ژاپن توکیو- با حضور تیم ملی پهلوانی و زورخانه ای ایران در ژاپن، این ورزش پس از گذشت 35 سال دوباره در این کشور اجرا شد.
به گزارش ایرنا، پیرو طرح و برنامه های مختلف فرهنگی سفارت ج.ا.اسلامی ایران در ژاپن، برای ترویج و اشاعه فرهنگ ایرانی-اسلامی در سرزمین آفتاب تابان، اعضای تیم ملی پهلوانی و زورخانه ای ایران از ساعت 18 امروز (جمعه ) در سالن کوگاوا آمان پلازا توکیو، نخستین برنامه از مجموعه برنامه های خود در ژاپن را به اجرا در آوردند.
سید عباس عراقچی سفیر ایران در ژاپن در مراسم افتتاحیه ضمن تقدیر و تشکر از اعضای تیم ملی و حضار شرکت کننده گفت:امروز برای تاملات فرهنگی ایران و ژاپن روز مبارکی است، چرا که در این روز ورزش پهلوانی و زورخانه ای ایران که یکی از شاخص ترین نمادهای فرهنگ کهن ایران زمین است، پس از گذشت 35سال در ژاپن به اجرا در می آید.
سفیر ایران ادامه داد در سال جاری سفارت ایران در ژاپن برنامه های فرهنگی گوناگونی را تدارک دیده است که بخشی از آن ها اجرا شده و پاره ای دیگر به اجرا در خواهد آمد، اما در این میان، برگزاری موزه فرش های ابریشمی ایران در موزه شهر یوکوهاما در بهار سال جاری و اجرای ورزش پهلوانی و زورخانه ای از شاخص ترین این برنامه ها هستند.
عراقچی افزود، فرهنگ پهلوانی ایران شباهت فراوانی با فرهنگ و آداب سامورایی (بوشی دو) دارد زیرا پهلوانان ایرانی همچون سامورایی های ژاپن به تمرین شمشیر زنی و کشتی می پرداختند و همیشه در دفاع از حق مظلوم، مبارزه با ظالم و حمایت از خوبی ها پیشگام بوده اند.
وی ضمن ابراز خشنودی از ثبت ورزش پهلوانی و زورخانه ای ایران به عنوان بزرگترین میراث بشریت در سازمان یونسکو، مراتب سپاس و قدرانی خود را به استاد ماتسونامی که در شناساندن فرهنگ ایران خاصه فرهنگ پهلوانی و زورخانه ای کوشش های فراوانی را انجام داده است، اعلام کرد.
به گزارش ایرنا ;lt دبیر فدراسیون ورزش های پهلوانی و زورخانه ای نیز در مراسم افتتاحیه اجرای این ورزش در ژاپن، ورزش پهلوانی و زورخانه ای را چکیده و عصاره فرهنگ کهن ایران زمین خواند.
فرهاد طلوع کیان گفت: تمدن و فرهنگ غنی ایران طی حیات دیرپای خود گوهرهای پر ارزش و گرانبهایی را در دامان خود پروانده که آن ها بخش گران بهایی از گنجینه بشریت به حساب می آیند.
وی افزود:ورزش زورخانه ای و پهلوانی یکی از ناشناخته ترین این گنجینه هاست که این میراث اصیل ورزش، فلسفه،هنر، موسیقی و ادبیات تعلیمی و حماسی را در خود مستتر دارد. به گونه ای که می توان آن را عصاره فرهنگ ایرانی نامید.
دبیر فدراسیون ورزش های پهلوانی و زورخانه ای با اشاره به تاریخچه این ورزش ادامه داد، قدمت این ورزش به 3هزار سال پیش بر می گردد، و با ظهور اسلام روزبه روز بر غنای این ورزش اصیل افزوده شد. به طوری که از قرن 8ه.ق در آسیا میانه، عراق، هند و پاکستان رایج شد و امروزه می توان شاهد مسابقات آسیایی، جهانی و بین المللی در عرصه این ورزش بود.
طلوع کیانبا برشمردن دو پهلوانی نامی ایران یکی رستم شاهنامه و پوریای ولی افزود نیاکان ما همگام با یکتاپرستی ورزشی را توام با فرهنگ ارزشی ارائه کردند که در آن اصولی همچون خیرخواهی، صلح طلبی، تواضع، فداکاری،ادب و احترام، عفو و گذشت، امانت داری، پاکدامنی، انصاف و مروت، شکیبایی، دستگیری از افتادگان یک اصل و ریشه به حساب می آید.
وی با بیان این که منش و شیوه امام اول شیعان علی (ع) الگو و سرلوحه پهلوان ایرانی است، این ورزش را هدیه ایرانیان به جهانیان خواند.
آساق **ب.ذ** شماره 092 ساعت 18:22 تمام
۰ نفر