۲۳ آذر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7985026
T T
۰ نفر
مروری بربرگزاری آیین محرم وعاشورای حسینی در افغانستان ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/23 اجتماعی.خارجی.افغانستان.محرم کابل- آیین های سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) هرساله درماه محرم با حضور انبوه عزاداران حسینی در شهرهای مختلف افغانستان برگزارمی شود و شیعیان عزادار این کشور بخصوص در روزهای تاسوعا و عاشورا با شرکت دردستجات گوناگون عزاداری، درس های قیام سالار شهیدان را در صحرای کربلا مرور می کنند.
به گزارش ایرنا،حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان،اعضای کابینه، مقام های ارشد دولت دراستان ها و شهرستان ها نیز در روزعاشورای حسینی با حضور درمساجد و حسینیه ها، در آیین عزاداری سومین امام شیعیان جهان شرکت می کنند.
مراسم عزاداری از اول محرم آغاز می شود، خیابان ها، کوچه ها و دیوارهای اماکن عمومی با پارچه های سیاه، سبز و سرخ با شعارهاییا حسین، یا ابا عبدالله، یا ثارالله، یا عباس و نیز احادیثی از پیامبراکرم (ص ) درمورد شخصیت والای امام حسین (ع) پوشیده می شوند.
علاوه برآن، عاشقان اهل بیت، پرچم های سیاه و سبزبا شعارهای حسینی بر دیوارهای منازل، خودروها و موتورسیکلت های خود نصب می کنند.
دولت افغانستان و نیروهای امنیتی نیزدربرگزاری هرچه بهتر آیین سوگواری ماه محرم و روزعاشورای حسینی با مردم همکاری می کنند.
دولت با افزایش نیروهای امنیتی درخیابان ها و سایراماکن در روزعاشورا، سعی می کند ازوقوع حوادث احتمالی تروریستی ازسوی گروه های دهشت افکن جلوگیری کند.
ازمری بشریسخنگوی وزارت کشورافغانستان روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: نیروهای امنیتی با برنامه ریزی دقیق تلاش می کنند امنیت مردم عزادار را در روز دهم محرم تامین کنند تا مردم بتوانند در کمال آرامش و امنیت، آیین سوگواری را برگزار کنند.
وی افزود: تدابیر ویژه امنیتی بیشتری درشهرهای پرجمعیت کشور ازجمله درمزارشریف، هرات و کابل که مراسم سوگواری درآن با شکوه تر برگزار می شود ، پیش بینی شده است.
گفتنی است در دهه اول محرم شهرها و روستاهای افغانستان به ویژه کابل، چهره دیگری به خود می گیرد، تقریبا همه جا ذکر مصیبت اهل بیت علیهم السلام و وقایع عاشورا به گوش می رسد.
جوانان وعاشقان امام حسین (ع)؟ دراین شب ها با تجمع در حسینیه ها که اصطلاحا مردم این کشور به آن تکیه خانه می گویند به نوحه سرایی، سینه زنی و زنجیر زنی می پردازند.
همچنین علمای دینی از روز پنجم ماه محرم در حسینیه ها به تشریح اهداف قیام کربلا علیه دستگاه فاسد یزید و این که قیام امام حسین (ع) و72 تن از یارانش برای اصلاح امت مسلمان و بیداری مردم و هدایت آنان به دین حضرت رسول (ص ) جد بزرگوار امام صورت گرفته است، می پردازند.
برپایه این گزارش، شیعیان افغانستان بیشتر دراستان های کابل، بامیان، پروان، میدان وردگ، بغلان،بلخ،هرات، دایکندی و برخی مناطق پشتون نشین زندگی می کنند.
علمای اهل سنت افغانستان نیزدرخطبه های نمازجمعه به تشریح قیام امام حسین (ع) و اهداف آن حضرت که این قیام درس بزرگی برای همه مردمان آزاده است، اختصاص می دهند.
آیین عزاداری مردم افغانستان در ماه محرم همراه با مداحی، سینه زنی و زنجیر زنی است و در روزهای تاسوعا و عاشورا جوانان این کشور به صورت دسته های مختلف عزاداری با سردادن شعارهای اسلامی درخیابان ها عزاداری می کنند طی چند سال اخیر اهدا خون درروزهای تاسوعا و عاشورا در شهرهای افغانستان مرسوم شده است، علاوه بر مردم، تعدادی از مقام های دولتی نیز در این روزها با مراجعه به پایگاه خون، مقداری از خون خود را اهدا می کنند .
ثریا دلیل سرپرست وزارت بهداشت افغانستان هم در بیانیه ای تاکید کرد که اهدا خون از سوی افراد سالم نه تنها هیچ ضرری به آنان نمی رساند، بلکه برای سلامت روحی و جسمی افراد نیازمند مفید است.
وی از افغان ها خواست،نه تنها در دهه اول محرم بلکه در طول سال می توانند با مراجعه به پایگاه های انتقال خون، با اهدا مقداری خون در تامین فراورده های خونی به این وزارتخانه کمک کنند.
گفتنی است رسانه های صوتی، تصویری و چاپی درماه محرم،تغییراتی کلی را در برنامه ها ایجاد می کنند،بطوریکه رادیوها و تلویزیون ها بیشتر به تلاوت قرآن، مداحی و پخش گزارش از حسینیه ها و مساجد معروف کشور اقدام می کنند.
وزارت اطلاعلات و فرهنگ افغانستان که مسوولیت نظارت بر رسانه ها را بر عهده دارد، از اول ماه محرم از رسانه ها خواست تا ازپخش موسیقی و برخی برنامه ها که باعث جریحه دار شدن افکارعمومی می شوند، خودداری کنند.
همچنین مرکز همبستگی رسانه ها با انتشار بیانیه ای ؟ نهضت عاشورا را دانشگاهی خواند که مملو از ارزش های انسانی و الهی و پیام جاودانه ای است که بشریت را به سوی رشد درونی، تعالی اخلاقی و رعایت فضایل و خصائل نیکو فرا می خواند.
نمایندگی سیاسی ایران در کابل و کنسولگری های این کشور در شهرهای مزارشریف، هرات ، قندهار و جلال آباد نیز در ماه محرم مراسم سوگواری برگزار می کنند و با دعوت علمای دینی ، مجلس سخنرانی در مورد قیام حضرت اباعبدالله الحسین (ع) برپا می شود.
همچنین مراسم عزاداری هر شب با حضور گسترده ایرانیان مقیم کابل در محل سفارت کشورمان در این شهر برگزار می شود، حجت الاسلام محمد عالمی خطیب نماز جمعه غرب کابل، فلسفه قیام امام حسین (ع) را اصلاح جامعه خواند و گفت: علاوه بر دلایل سیاسی، انگیزه فرهنگی هم در قیام کربلا وجود دارد.
وی افزود: در روز عاشورای حسینی طیف های مختلفی در برابر فرزند حضرت زهرا (س ) صف آرایی کردند که علاوه بر بقایای خوارج، ترسوها، فرصت طلب ها، و افراد در جستجوی مال و مقام دنیوی نیز دیده می شدند که یکی از دلایل عمده حضور آنان ضعف فرهنگی بود.
آساق 1064**1569**332**2281** شماره 092 ساعت 13:31 تمام
۰ نفر