۲۴ آذر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7985141
T T
۰ نفر
بی بی سی: فضا پیمای وویجر 1 به لبه منظومه شمسی رسید ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/24 کلیات.فضاپیما.وویجر1 و 2.منظومه شمسی تهران - فضاپیمای وویجر1 که هم اکنون 17 میلیارد و 400 میلیون کیلومتراز زمین فاصله دارد، در ادامه سفرش در فضا به لبه منظومه شمسی رسید.
به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی بی بی سی امروز چهارشنبه در ادامه افزود: وویجر1 تغییر مشخصی در جریان ذرات اطراف خود را که از خورشید متصاعد می شوند، ردیابی کرده است.
گویا نقاط مورد نظر در حال دور شدن از مرکز منظومه شمسی بودند، اما اکنون عمود بر این مسیر حرکت می کنند، یعنی به استناد اطلاعات وویجر باید به مرحله پرش به فضای موسوم به میان ستاره ای خیلی نزدیک شده باشد.
دانشمند سرپرست این پروژه به نام ادوارد استون، در گفت و گو با بی بی سی اظهار داشت: وقتی وویجر پرتاب شد، فقط 20 سال از شروع عصر فضا گذشته بود و هیچ مبنایی برای تخمین دوام فضاپیما وجود نداشت بدان معنا که تا چه فاصله باید پیش رفت تا از منظومه شمسی خارج شد، اما حالا می دانیم که حدود پنج سال دیگر، برای اولین بار از منظومه خارج می شویم.
استون در کنفرانس اتحادیه علوم ژئوفیزیک آمریکا در سان فرانسیسکو، که بزرگترین گردهمایی زمین شناسان در جهان است، سخنرانی می کرد.
بنا براین گزاش، وویجر 1 و خواهرخوانده اش وویجر 2، حدود 23 سال پیش ( 1977 میلادی ) با چند ماه اختلاف با هدف اولیه مطالعه سیارات مشتری، کیوان، اورانوس و نپتون از سوی ناسا راهی فضا شدند که اطلاعات مورد نظر پس از گذشت 11سال (1989 میلادی ) کامل شد.
سپس وویجر 1 و 2 با منبع های انرژی بسته های رادیواکتیو راهی اعماق فضا در جهت کلی مرکز کهکشان راه شیری شدند و مرتب داده ها را به زمین مخابره می کنند.
به دلیل فاصله زیاد فضا پیماها با زمین، پیام رادیویی آنها 16 ساعت در راه است، مشاهدات تازه وویجر 1 توسط ذرات باردار کم انرژی که شتاب بادهای خورشیدی را می سنجد، انجام شده است.
به گزارش بی بی سی، جریان ذرات باردار، حبابی را در اطراف منظومه شمسی تشکیل می دهد که به هلیوسفیر موسوم است که بادها با سرعت مافوق صوت حرکت می کنند تا اینکه از یک مرحله به نام شوک پایانی بگذرند.
این گزارش حاکیست که پس از آن سرعت آنها به شدت کم می شود و بنا به اندازه گیری وویجر شتاب این بادها در این نقطه اکنون به صفر رسیده است.
صویر1446**7074** شماره 012 ساعت 10:12 تمام
۰ نفر